Закопуване на БМВ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
63 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Закопуване на БМВ
То ако проблема е в парите бих препоръчал 318тдс
Ако не търсиш най-евтиния на пазара и гледаш какво купуваш по мотора няма да пипнеш нищо с години. Разхода понастоящем е 4.8/100 тук от от при мен през центъра до The Mall и обратно.
Абе ти щеше да се обаждаш да те возя нещо?
Колко арчи 16-ката, че само разни легенди и не знам на кое да вярвам?

vld написа:Давайте някоя 323 като не ги щете, веднага скачам на бартер с 16ката
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
bum_bum написа:То ако проблема е в парите бих препоръчал 318тдсАко не търсиш най-евтиния на пазара и гледаш какво купуваш по мотора няма да пипнеш нищо с години. Разхода понастоящем е 4.8/100 тук от от при мен през центъра до The Mall и обратно.
Да, обадих се, ама ти не вдигна, па после не се и обади

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ползвам го служебно напоследък и в някои дни ако го оставя за 3-4 часа събирам по 15-20 пропуснати затва и не ги гледам, че неам нерви 

- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
vld написа:Давайте някоя 323 като не ги щете, веднага скачам на бартер с 16ката
Напротив - искаме ги, ама не става само с искане

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
bum_bum написа:vld написа:Давайте някоя 323 като не ги щете, веднага скачам на бартер с 16ката
Много зависи как точно се кара, в смисъл трафика и разтоянието, но примерно на следния маршрут Драгалевци Лозенец Стрелбище дава разход около 11 +- 0.5л. зависи на коя бензиностанция е заредено.
Зимата 1.5л. нагоре на същия маршрут.
А на маршрута Драгалевци Ботевградско шосе 491(това е почти до детелината с околовръстното) през центъра дава 8.0 лятото и 8.5-9 зимата.
Извън града е между 7 и 8 повече от 8 не ми е давала никога без значение как я карам и с колко човека е пълна, както и под 7.
На мен ми е по тежък десния крак и много я напъвам, може и затова да е, затова ми се ще нещо с голям мотор, че да му давам по малко газ

За незнаещите колата я имам вече 5та година и почти 80к км. пробег и този разход е засичан многократно по стандартния начин пълно празно и пак до капачката.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Бах го. При мен купето много качва разхода заради ниската динамична СС може би. Разхода ми на място е 2лт на час. С ниска скорост също е много висок. Ако няма задръстване и с доволно даване на газ не качва над 13. Нема файда от 16-ки явно 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Мале с тия 2л. на час ще е страшно ако я караш по яворов или към красна поляна дето ремонтират в момента по гешов 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Пускам климатика на макс, музика, фарове, плафони всичко.. поне като ще плащам да ползвам квото може на макс 

- player123
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е91
Значи лично мое мнение да си земеш компакт е голяма грешка и за да бъда точен изброявам причини:
1)Отрязаната задница уникална грозотия.
2)Таблото дето и то е усакатено жестоко.
3)Момче си а караш женска кола.
Просто особено купето в момента се продават доста добри екземпляри за около 4000 лева може да намериш много добро е36 което ще те слуша и няма да наливаш много пари в него.Аз преди 3 години закупих бмв 318ис 93г. за 3700 и въпреки,че имаше по евтини варианти съм доволен,че избрах по скъпият.От горивата не мисля,че има смисъл да се кара на бензин просто си бодеш газовият инжекцион и караш на 50 % по-евтино.Големите разбирачи дето ти обесняват,че не било така онака и щели да карат цял живот на бенз не ги слушай.Отиваш 800 лева даваш за инжекцион и заспиваш колата ти е икономична и върви една идея по малко от на бензин.При мен сметката зех си моето купе с обикновена АГУ дори не е инжекцион разход градско с каране до 3-4 оборота без ръчкане 12-12.5 а извън града разхода е 9 с климатик и хора и багаж и ако даваш газ да стигне до 10 най-много и сам си направи сметка дали има смисъл да трошиш пари по бензин.Това е от мен дано съм ти помогнал.
1)Отрязаната задница уникална грозотия.
2)Таблото дето и то е усакатено жестоко.
3)Момче си а караш женска кола.
Просто особено купето в момента се продават доста добри екземпляри за около 4000 лева може да намериш много добро е36 което ще те слуша и няма да наливаш много пари в него.Аз преди 3 години закупих бмв 318ис 93г. за 3700 и въпреки,че имаше по евтини варианти съм доволен,че избрах по скъпият.От горивата не мисля,че има смисъл да се кара на бензин просто си бодеш газовият инжекцион и караш на 50 % по-евтино.Големите разбирачи дето ти обесняват,че не било така онака и щели да карат цял живот на бенз не ги слушай.Отиваш 800 лева даваш за инжекцион и заспиваш колата ти е икономична и върви една идея по малко от на бензин.При мен сметката зех си моето купе с обикновена АГУ дори не е инжекцион разход градско с каране до 3-4 оборота без ръчкане 12-12.5 а извън града разхода е 9 с климатик и хора и багаж и ако даваш газ да стигне до 10 най-много и сам си направи сметка дали има смисъл да трошиш пари по бензин.Това е от мен дано съм ти помогнал.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Зависи от гледната точка, колега
За някои 316 компакт на бензин ще е далеч по-добре от 318ис на газ.

- kjaer
- Потребител
-
- Кара: bmw e36
Здравейте.
Аз съм ЗА Компакта. Карам Компакт 1.6/102 кс. М43 мотора с веригата. Много евтина поддръжка, задницата с лек тунинг и едни затъмнени стъкла си изглежда много добре. Това, че бил женска кола са глупусти. Важното е на теб да ти харесва, не се влияй от чужди мнения
Успех при изборът 

- darko1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
- Мечтае да кара: Самолет
player123 написа:3)Момче си а караш женска кола.

- player123
- младши ентусиаст
-
е вече знаеш
а и да ти кажа не е толкова съществена разликата м/у газ и бензин .. а да се карат тези стари бараки на по 20 години на бензин е самоубийство.Айде към колегите с 2.8 2.5 М ки ок ама да караш 316 компот ( кадет с задно) и да даваш 30 лева на 100 км явно не си обичаш заплатата.То дъргела хем не върви нищо не прави.

- Димитър Димитров
- младши ентусиаст
-
- Кара: внимателно.
- Мечтае да кара: сАмоЛеТ
player123 написа:е вече знаеша и да ти кажа не е толкова съществена разликата м/у газ и бензин .. а да се карат тези стари бараки на по 20 години на бензин е самоубийство.Айде към колегите с 2.8 2.5 М ки ок ама да караш 316 компот ( кадет с задно) и да даваш 30 лева на 100 км явно не си обичаш заплатата.То дъргела хем не върви нищо не прави.
Колега, много критично се отнасяш към компактите. Аз имам точно 316-ка и се кара само на бензин и никога няма да помирише газ, и понеже много ми хареса сравнението с кадет ти предлагам сложим по няколко снимки на колите ни да видим колко е грозен: компота, дрънгела, кадета със задно.... и колко е гот ИСтрибитела на гасчица.
п.п тия за газовите истории ги обяснявай на момченцата в махалата, имал съм М40В16,М42В18 и М52В20 на газ и съм стигнал до извода че газовата убива мотора.
- player123
- младши ентусиаст
-
Мен това ми е 3 та кола на газ и 1 во бмв и съм много доволен 2 години вече я карам и нямам никакви проблеми.Колата си върви много добре не е 1: 1 с бензина но предпочитам да сипвам 16 лева от колкото 32 лева.Не искам да ставам роб на бензина и на тези цени които са бг.
63 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5