328и загрява
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
69 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: 328и загрява
Колега , отиди да ти направят газов анализ на антифриза .... това е най -бързия е прост начин да разбереш дали имаш проблеми с глава или гарнитура ...
- bebcho__
- младши ентусиаст
-
- Кара: грозно е36 купе
- Мечтае да кара: настрани с около 200
g_dobreff написа:обобщено: смених термостат, капачка на разширителния съд и водна помпа, направена е промивка на охладителната система, виското и перката работят перфектно и продължава да загрява в определени ситуации
metodi80 написа:Колега , отиди да ти направят газов анализ на антифриза .... това е най -бързия е прост начин да разбереш дали имаш проблеми с глава или гарнитура ...
така е добре да се направи в крайна сметка, може да минимално от гарнитурата/главата и при баир и 4/5та предавка като направи по-голямо налягане системата може би да се обажда...
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
g_dobreff написа:обобщено: смених термостат, капачка на разширителния съд и водна помпа, направена е промивка на охладителната система, виското и перката работят перфектно и продължава да загрява в определени ситуации
крива глава/спукана глава и/или гарнитура
- g_dobreff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530I M sport
- Мечтае да кара: //M5
- Детайли за колата: Saloon Manual Transmission
Днес изминах около 700км. По пътя реших да си правя експерименти със загряването. Останах много учуден. Установих следното : Карам със 160 - колата загрява. Спирам компресора на климатика - не охлажда. Върнах газта и охлади. Вдигам пак 160 с климатик нагласен на 22C - двигателя загряава - пускам парното на 32C и се охлажда на момента. Продължавам да карам така- вдигам 180-200 и стрелката не мръдва. Пускам климатика на 160 и от централната духалка излиза пушек. Колата пак загрява. Връщам газта- изтива. Спирам цялата вентилационна система карам с 200 - Не загрява. Пускам климатика - ....... Айде кажете ми кво става
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
пробито парно и въздух в системата
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- g_dobreff
- кандидат ентусиаст
-
от къде е възможно да влиза въздух освен от парното и как мога да го хвана?
- lagoon82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 М3-Manual, е36 328 Hamann
- Мечтае да кара: кара ги вече
Колеги и аз съм долу горе със същият проблем. Само че не знам дали е нормално при мен като искачвам баира леко мрадва и се враща пак в средата и то е за около няколко секунди а би трябвало да не марда въобще.
на е46 цата ми преди не мърдаше де. И така и аз се чудя от какво е иначе в градски условия си е по средата. Пък ако загрява би трябвало да не се връща стрелката толкова бързо не знам и аз вече дали е нормално.

- mitakaBE
-
-
- Кара: E21 315 купе
- Мечтае да кара: E21 Alpina
Колега вземай мерки докато е време , аз имах абсолютно същият проблем и сега вече се налага сваляне на главата 

- g_dobreff
- кандидат ентусиаст
-
mitakaBE написа:Колега вземай мерки докато е време , аз имах абсолютно същият проблем и сега вече се налага сваляне на главата
То е ясно. Въпроса е какви мерки да взема

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
metodi80 написа:Колега , отиди да ти направят газов анализ на антифриза .... това е най -бързия е прост начин да разбереш дали имаш проблеми с глава или гарнитура ...
Jordana написа:пробито парно и въздух в системата
- mitakaBE
-
-
- Кара: E21 315 купе
- Мечтае да кара: E21 Alpina
g_dobreff написа:mitakaBE написа:Колега вземай мерки докато е време , аз имах абсолютно същият проблем и сега вече се налага сваляне на главата
Колега днес започнах да свалям главата при мен се оказа от един спукан маркуч , който е оставял главата без антифриз. Въпросния маркуч е този които излиза от главата и отива към парното , моят беше спукан от горната страна към главата, другия вероятен проблем е трипътника към купето там пластмасата се опича от температурите и с времето се пука и почва да салзи само когато колата работи на огасен мотор мн рядко се забелязва. А това за спуканото парно не се лъжи да разглабяш , ако ти е спукано парното като пуснеш климатика треа ти мирише на антифриз яко и в краката ти да е мокро постоянно. Надявам се да съм бил полезен.
- misho06
- Потребител
-
- Кара: BMW E36
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
g_dobreff написа:Днес изминах около 700км. По пътя реших да си правя експерименти със загряването. Останах много учуден. Установих следното : Карам със 160 - колата загрява. Спирам компресора на климатика - не охлажда. Върнах газта и охлади. Вдигам пак 160 с климатик нагласен на 22C - двигателя загряава - пускам парното на 32C и се охлажда на момента. Продължавам да карам така- вдигам 180-200 и стрелката не мръдва. Пускам климатика на 160 и от централната духалка излиза пушек. Колата пак загрява. Връщам газта- изтива. Спирам цялата вентилационна система карам с 200 - Не загрява. Пускам климатика - ....... Айде кажете ми кво става
какъв пушек излиза ? духа ли бая топло на 32 градуса ? губи ли антифриз ? с изкурубен термостат загрява ли ?
mitakaBE написа:g_dobreff написа:mitakaBE написа:Колега вземай мерки докато е време , аз имах абсолютно същият проблем и сега вече се налага сваляне на главата
Колега днес започнах да свалям главата при мен се оказа от един спукан маркуч , който е оставял главата без антифриз. Въпросния маркуч е този които излиза от главата и отива към парното , моят беше спукан от горната страна към главата, другия вероятен проблем е трипътника към купето там пластмасата се опича от температурите и с времето се пука и почва да салзи само когато колата работи на огасен мотор мн рядко се забелязва. А това за спуканото парно не се лъжи да разглабяш , ако ти е спукано парното като пуснеш климатика треа ти мирише на антифриз яко и в краката ти да е мокро постоянно. Надявам се да съм бил полезен.

- g_dobreff
- кандидат ентусиаст
-
Излиза бял дим като изпарения от антифриз. Топло духа да си е*е. Антифриз не губи или поне няма драстични промени в нивото в разширителния съд. Смених радиатора с датчика, който е на него и ще видим кво става сега. Ако няма резултат отваряме главата и това е.
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
g_dobreff написа:Излиза бял дим като изпарения от антифриз. Топло духа да си е*е. Антифриз не губи или поне няма драстични промени в нивото в разширителния съд. Смених радиатора с датчика, който е на него и ще видим кво става сега. Ако няма резултат отваряме главата и това е.
Я загрейте хубаво колата (да зацепи виското, да завърти големия кръг) и помириш радиатора дали мирише на изгорели газове, също виж дали ще се обезвъздуши - евентуално ако губи и прави тапа някъде. Всичко това на място и вижте няма ли да протече от някъде

69 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5