Горивен филтър е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
34 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Re: Горивен филтър е36
Колега, спазвай си пропорцията написана на шишенцето, че да не стане по-лошо!
Просто не изсипвай цялото шише, сметни си пропорцията и сипи толкова, колкото съответства на количеството бензин в резервоара.

Не е проблем колега! И на пет литра да го сложи,не е проблем,само че няма да му свърши работа.Хватката е в продължителноста на ползуване.Определено е за 75л.мах,като минимума не е определен.Просто е необходима определена гъстота на продукта за да действа, и време.Един пълен резервоар е неопределено понятие,но се движи масово около 60литра и е прието за добре.Това важи за тази добавка,но не важи за други.Действието е в проточна струя.Минава и заминава,и докато минава чисти.Ако мине наведнъж,не разтваря нищо,само го мокри,ако концентрацията е слаба също.Надявам се да се усети осезателно действието и тогава ако върши работа да се повтори,и после чак догодина по някое време.Иначе по инструкция на всеки 2000км по веднъж,ама тогава заминават и детайли от горивната система.При правилна подръжка на мотора веднъж годишно стига,като повече каране е по-добре от некарането.Най-голямото скапване на колата става от пазене и неизползуване.Лично мнение.
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Понеже бях писал в темата на колегата ,защото и моята кола страда от описаните от него проблеми ,да кажа ,че моя проблем го локализирах и установих проблемния фактор ... А той в случая се оказа - недостатъчно налягане на бензиновата помпа
Колата при мен си пали без проблем и след известно първоначално колебание в оборотите ги заковава където трябва да са на празен ход и работи равномерно. И до там. При рязко подаване на газ ,няма сила да мъцне ,за каране е почти невъзможна,защото губи мощност ,а при плавно подаване на газ при празен ход ,стига до не повече до 5к об/мин ,с леки припуквания и сподавени пърдежи в генерацията . Като всичкото това нещо постепенно се задълбочаваше в период от 3 седмици ,а само започна с леко прекъсване,като го отдавах на кофти гориво...Миналата седмица разкачих бензиновия филтър и сложих шише на тръбата да видя с каква скорост се пълни. За около 15сек въртене ,шишето се напълни с около половин литър гориво ,а при затапване с пръст на маркуча ,струята не оказваше почти никакво налягане и я спрях без проблем.Иначе самата помпа работи равномерно и без прекъсвания. Това тотално засили съмненията ми,че е пътник и днес сложих работеща помпа за проба. И воала ...
Та така с моя казус ...

Колата при мен си пали без проблем и след известно първоначално колебание в оборотите ги заковава където трябва да са на празен ход и работи равномерно. И до там. При рязко подаване на газ ,няма сила да мъцне ,за каране е почти невъзможна,защото губи мощност ,а при плавно подаване на газ при празен ход ,стига до не повече до 5к об/мин ,с леки припуквания и сподавени пърдежи в генерацията . Като всичкото това нещо постепенно се задълбочаваше в период от 3 седмици ,а само започна с леко прекъсване,като го отдавах на кофти гориво...Миналата седмица разкачих бензиновия филтър и сложих шише на тръбата да видя с каква скорост се пълни. За около 15сек въртене ,шишето се напълни с около половин литър гориво ,а при затапване с пръст на маркуча ,струята не оказваше почти никакво налягане и я спрях без проблем.Иначе самата помпа работи равномерно и без прекъсвания. Това тотално засили съмненията ми,че е пътник и днес сложих работеща помпа за проба. И воала ...

Та така с моя казус ...

- tedideo
- Потребител
-
- Кара: m50b20
- Мечтае да кара: s50
Здравеите
След 4-ри дневна екскурзиа до София и околията с общо навартяни 500 км се прибрах в Плевен с една 100% процента по пъргава кола! Благодаря на колегата "Benord"
, че ми напътстваше в моя проблем
При самото сипване на добавката и още на първите 5-10 км се усеща подобрение на колата.Мотора спря да прекъсва изрязва се както трябва и сичко е точко
Още един път БЛАГОДАРСТВО към колегата Benord 

34 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3