Каква височина спортно окачване предпочитате

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Какво височина спортно окачване предпочитате

60/40
142
63%
35/40
83
37%

Общо гласове : 225
младши ентусиаст
Аватар

Re: Каква височина спортно окачване предпочитате

Мнение от rhase » 31 Окт 2012, 20:38

bum_bum написа:Пружините не са ли нови от кита?

Ами аз купих колата преди година с това окачване. Момчето от което я взех я е карал също година, но е внесена от Италия с това окачване и незнам от кога е с него всъщност :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 323i coupe 98'
Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
Детайли за колата: Avusblau Metallic

Мнение от ZLATIST » 31 Окт 2012, 20:58

Издържах с 60/40 точно месец и после я вдигнах.По нашите пътища просто не става да се кара евридейка на четири пръста от земята :dunno:

Изображение
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 31 Окт 2012, 22:34

rhase написа:
bum_bum написа:Пружините не са ли нови от кита?

Ами аз купих колата преди година с това окачване. Момчето от което я взех я е карал също година, но е внесена от Италия с това окачване и незнам от кога е с него всъщност :dunno:

Ами погледни пружините, мисля че трябва да са сини ако са от кита. Аз доскоро мислех че ги дават само комплект ама наскоро някой каза че продавали и само амортисьори. В тоя случай има възможност колата ти да си е със стоковите пружини.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 31 Окт 2012, 22:51

Не е със стокови пружини 100%. Гледал съм ги - светло сини пружини с надпис КОНИ. Има и цифри които все се каня да запиша и да проверя какво ще излезе ама :dummy: И аз се замислих дали е цял кит щото на снимката в сайта им пружините са тъмно сини, а моите са светло.
Мерси за инфото ама да не спамим на колегата темата :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 31 Окт 2012, 23:00

Светли са, значи си 40/15 както си го дават STR.T.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ci

Мнение от zigo » 31 Окт 2012, 23:09

bum_bum написа:Светли са, значи си 40/15 както си го дават STR.T.

Таквиз пружини дали може да се намерят ? :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 31 Окт 2012, 23:09

bum_bum написа:Светли са, значи си 40/15 както си го дават STR.T.

:bowdown: Мерси братле, незнам за кой пореден път научавам нещо ново от теб
По темата: аз съм за 40/15 в такъв случай :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 31 Окт 2012, 23:29

мтех пружините имат ли някакви белези ? моите са черни с някаква цветна лента мисля.
не знам каква е тази височина, ама по-надолу не знам дали бих слязал (колата е с жълто кони).
не мисля, че има някакво подобрение освен във визията.
разбира се може и да ме убедите в противното ;)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна steeN на 31 Окт 2012, 23:44, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 31 Окт 2012, 23:44

Само по номерата можеш да ги разбереш там ама е яко еб@но. Не знам що нямат някаква ясна и категорична индикация с един поглед да разбереш М ли са или не. :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 31 Окт 2012, 23:57

Като гледам височината на колата са си баш м-кови. Не само за визия не са добър вариант, но и като поведение. Сложи си един айбах на същите амортисьори и ще разбереш за какво иде реч.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 01 Ное 2012, 0:38

bum_bum написа:Само по номерата можеш да ги разбереш там ама е яко еб@но. Не знам що нямат някаква ясна и категорична индикация с един поглед да разбереш М ли са или не. :dunno:

Пружините са много модели заради различното оборудване и двигатели на колите, така че М-тех на различните модели е с различно твърди пружини, но еднакво висока кола. В тази връзка, за ежедневна употреба за мен това е оптимален вариант, макар, че пак е ниско за тия улици. Що се отнася до визията, с правилно подбрани джанти си стоят доста добре. С 60/40 гумата влиза много под калника, като повреда ми стои на мен. Тези 40/15 Кони по-горе също стоят доста добре, но за каране в София ме съмняват...
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Ное 2012, 0:56

Dpy написа:Като гледам височината на колата са си баш м-кови. Не само за визия не са добър вариант, но и като поведение. Сложи си един айбах на същите амортисьори и ще разбереш за какво иде реч.

мда и аз предполагам, че са сток. в същност има нещо, което не ми харесва. колата е определено недозавиваща в завои с висока скорост и рядко съм смел да я натисна сериозно както си иска. не знам това дали не си е някаква тъпня на е36 или аз не мога да карам ;) иначе като търн ин и смяна на посоката на по-ниски скорости е ок. ако това се подобрява с по-твърди/ниски пружини бих ги сменил.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 01 Ное 2012, 7:32

steeN написа:мда и аз предполагам, че са сток. в същност има нещо, което не ми харесва. колата е определено недозавиваща в завои с висока скорост и рядко съм смел да я натисна сериозно както си иска. не знам това дали не си е някаква тъпня на е36 или аз не мога да карам ;) иначе като търн ин и смяна на посоката на по-ниски скорости е ок. ако това се подобрява с по-твърди/ниски пружини бих ги сменил.

Аз от едногодишния ми опит с е36 пък съм останал с обратното заключение :mhihi: Но отдавам това на кофти гумите, с които бях. И все пак повече ме е слушала по големите завой (120+).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 01 Ное 2012, 9:09

steeN написа:мда и аз предполагам, че са сток. в същност има нещо, което не ми харесва. колата е определено недозавиваща в завои с висока скорост и рядко съм смел да я натисна сериозно както си иска. не знам това дали не си е някаква тъпня на е36 или аз не мога да карам ;) иначе като търн ин и смяна на посоката на по-ниски скорости е ок. ако това се подобрява с по-твърди/ниски пружини бих ги сменил.

Dirty M5 driveR написа:....

С ниско окачване, 17ки и слаб мотор пак има недозавиване :!: Даже е по-брутално ;)
С 15ки - 16ките и 18ките са ок :twisted:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 02 Ное 2012, 10:27

Сток :mhihi:
Изображение

тук съм около 40/30(предни каяба, задни ФК :mhihi: ) на стоковите амортисьори и 16-ки
Изображение

тук съм с 35/30 комплект пружини+амортисьори айбах
Изображение

в момента отпред съм сложил едни ОМП на -60, но реално ми смъкнаха по-малко, понеже амортисьора е доста твърд, а и е за 6 цилиндрово, та реално ми е около 50/30 на снимката.
Изображение

Иначе в момента предпочитам 60/40 и съм в процес на търсене на хубави пружини за 6 цилиндрово.

ПредишнаСледваща

Назад към E36