От студа колата ми взе да бие отзад и да вози като каруца

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: От студа колата ми взе да бие отзад и да вози като каруц

Мнение от vladobate » 11 Фев 2012, 17:35

И на мен ми се разлопа ама отпред и ляво и дясно еднакво , ама лопа все едно вика ' ей ся влизам ' :mhihi: . Така се изненадах щото почна изведнъж цялата предница и то само на бабуни ледени като карам иначе равното няма проблем да носи и сее нанякъде. Викам да се разбие така мигновено :shock: , ама сега като чета ще се изчака топлото . Живи и здрави.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 11 Фев 2012, 19:11

vladobate написа:И на мен ми се разлопа ама отпред и ляво и дясно еднакво , ама лопа все едно вика ' ей ся влизам ' :mhihi: . Така се изненадах щото почна изведнъж цялата предница и то само на бабуни ледени като карам иначе равното няма проблем да носи и сее нанякъде. Викам да се разбие така мигновено :shock: , ама сега като чета ще се изчака топлото . Живи и здрави.

ми то в нашия град така са изчистили че всички пътища са на бабуни(то е по кофти от дупки е.и му майката :shock: ),мойта предница е ревизирана есента и пак е същия к.р :puke: на пролет пак а иначе 200лв гражданска,100лв данък,67 винетка и пак в сервиза :banghead:

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318i
Мечтае да кара: Е 46
Детайли за колата: BMW 318 i 1996год

Мнение от vasko58 » 11 Фев 2012, 23:28

laviatan написа:Главно играе роля друг фактор-колата дали нощува в гараж или не , дали е на завет или на място с по-ниска темперетура, дали се е набил сняг и лед по прахоловителите....играл съм си и съм пробвал с различни коли /Е36-ци/и различни окачвания...просто няма смисъл от притеснение и като се постопли всичко ще е наред :yes:

Колата ми е в гараж но явно от коментарите до тук става ясно че това е един недостатък на Е 36 поне това до сега констатирах.
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 12 Фев 2012, 1:42

за 5та зима с е36 купе не ми е лопала никога. тва за 1ви път чувам, че амортисьорите замръзвали. аз съм с тия от завода на тях има щампи 9/95, май са bilstein 8)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 12 Фев 2012, 15:38

zBoost написа:за 5та зима с е36 купе не ми е лопала никога. тва за 1ви път чувам, че амортисьорите замръзвали. аз съм с тия от завода на тях има щампи 9/95, май са bilstein 8)

Бате това кат нафтата дет замръзва ( на някой да на някой не ) и това от завода никога ам никога вече няма да го има . Едната ми кола е на 22години със заводските амортесьори и нито щрак нито мрак и возия перфектна. Не съм за старото щото е ясно че му идва времето един ден , но си има някои неща дет все още държат ( непонятно как ) , но това не е показателно за реалното положение на повечето коли със сменени вече части , че даже и за новите коли същата хава, че и по-лошо. Та ситуации разни , пътища много , шофьори сме още повече и всеки различен та субективизма стана в повече и затова нищо чудно няма .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 12 Фев 2012, 16:23

Cosworth написа:Абе народ споделете с каква марка окачване сте на хората които им замръзва, при мен няма проблеми дори сега с коиловърите на Lowтec, преди това бях със стандартни Закс и също нямах такива проблеми.
Не е до окачване а се пълни целия подкалник със сняг между купето и гумата и като зъмръзне и го удари гумата при неравност от там идва тропането.Като го бунтах с пароструйка всичко се оправи. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от biko » 13 Фев 2012, 22:23

koleto_78 написа:
Cosworth написа:Абе народ споделете с каква марка окачване сте на хората които им замръзва, при мен няма проблеми дори сега с коиловърите на Lowтec, преди това бях със стандартни Закс и също нямах такива проблеми.
Не е до окачване а се пълни целия подкалник със сняг между купето и гумата и като зъмръзне и го удари гумата при неравност от там идва тропането.Като го бунтах с пароструйка всичко се оправи. :yes:

:yes: но и идва че все десния замръзва защото двата подкалника с различен дизайн и релеф и десният е по плитък
само най-добрите умират млади

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Мнение от азззз » 14 Фев 2012, 2:25

Хубава тема и обнадеждаващи коментари. :mhihi: Последните 2-3 седмици някъде и на мен ми се разхлопа отзад колата и то доста осезаемо като мина през неравност. Като,че ли от дясно се чува. Тъй като забелязах,че не всеки път хлопа, го отдадох на факта,че именно амортисьора сигурно замръзва,но пак не бях на 100% сигурен. Питането ми е при вас хлопа,смисъл като на кола без никакво окачване или потропва,тъй като има разлика ;) Ако само потропва,то е ясно,че е ледът в подкалника.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 14 Фев 2012, 22:21

Значи ядосах се и свалих тъпия амортсьор :banghead: Нищо му няма. Нито на него нито на тампона. Направи ми впечатление, че буферния тампон беше подгизнал целия-колата ми стоя цял ден на топло и се размрази. Подозирам, че като замръзне става на камъм и от там лопа щото всичко друго е здраво :dunno:
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

User
Аватар

Мнение от b00st » 14 Фев 2012, 22:31

и мене ми беше интересно как го решихте в кюпа, че амортисьорите замръзват точно :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от vasko58 » 15 Фев 2012, 9:10

zBoost написа:и мене ми беше интересно как го решихте в кюпа, че амортисьорите замръзват точно :mhihi:

Ами колега , свалих единия амортисьор и наистина беше се вдървил.След като го затоплих се оправи. :driving:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от vasko58 » 20 Фев 2012, 9:13

Откакто се позатопли времето вече нямам никакви проблеми.Спря да хлопа о да вози като каруца.Това ме навежда на мисълта че трябва да търся амортисьори които не замръзват през зимата.Ако някой може да даде някаква идея....очаквам я.
Изображение

User
Аватар

Мнение от b00st » 21 Фев 2012, 2:38

или по-скоро да си смениш тампоните на макферсона :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Много коли
Мечтае да кара: M4

Мнение от kiky_7 » 22 Фев 2012, 1:10

Аз се чудя, защо когато е много студено започва да трака нещо отдзад. Мислех, че нещо в багажника тропа, но проверих и нищо. Значи е от амортисьорите :).
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 23 Фев 2012, 9:48

Замръзвали са ми на мен тампоните на долните носачи - дето се хващат пред гумата в купето с 3 болта.
Така миналата година аха да купя нови да ги сменя, и един колега ми вика "върви на автомивката и с топла вода я размрази отдолу" и О ЧУДО спря да тропа и аз се успокоих :D

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36