масло на хидравликата смяна на червено със зелено масло въпр
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
64 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
Re: масло на хидравликата смяна на червено със зелено масло въпр
laviatan написа:Не е ли най-добре с Декстрон 2 . И двете ми Е36-ци са си с такова и не съм имал никога проблем с хидравликата. На едната започна до просвирва-смених маслото един път,карах с него 200-300 км.,после друго казанче и друго масло и вече 3-та година си е супер .
Такова уж трябва да е,но нали Декстрон III било по-новия(по-добрия) вариант на Декстрон II и за това повечето се полъгваме да слагаме от него.В друга тема също бях чел колега да сподели,че с Декстрон III хидравликата сутрин в студа му била доста по-тежка.
По-горе в темата някой бе дал съвет,че преди да се допитаме до "специалистите" от BMW представителствата е хубаво да съберем повече инфо от тук.
На приемчика му е лесно като чукне по VIN какви трябва да са ти маслата,но например на моята маслото в скоростната кутия по VIN излиза да е ATF като на 90% от Е36-ците,но на табелката на кутията си пише MTF.Ха познайте от два пъти какво масло ме караха,че да си взема когато ги питах.

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Да позная ли 

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
laviatan написа:Да позная ли
Няма нужда хаха.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
vaykisss написа:така аз карам и пежо (по принудаслужебно )значи на пежото хидравликата е 300 пъти по лека от на е36 (ама имат и 15 години разлика
,а пежото не съм сигурен дали ще изкара и половината км от на бмв
,като казах че след смяната със зелено масло е по лек волана имам предвид 1 идея по лек,аз на това се надявах със смяната на маслото(щото 15 години е тая кола все пак и със сигурност няма нужните качества вече) колега аз съм от пловдив ако искаш пичи на лично ще дойда с колата да усетиш и да разбереш за кво говоря,живея в тракия ,но наще са в кичука ,абе където и да е мога да дойда да видиш за кво става въпрос,пак подчартавам
ПРИМЕРНО 1 МЕСЕЦ КАТО КАРАМ САМО СЛУЖЕБНАТА ,И ПОСЛЕ СЕ КАЧА НА Е36ТО ПЪРВИЯ МОМЕНТ ЧУСТВАШ ВСЕ ЕДНО БМВ-ТО НЯМА ХИДРАВЛИКА АМА СЛЕД 2 3 МИНУТИ КАРАНЕ СИ СВИКВАШ И ТЕ ТАКА...)
твойто атф кат никога не е било сменяно и е катранясало ти е олекнал волана от тва, че си го сменил въобще, не от тва че си му лопнал зелено според мене. и голф 5цата е със сервотроник върти се с 1 пръст волана, ма на е36 ми харесва така както си е, лятото както бех свикнал със 17ките, сега ми е като е34

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега , карай и си свиркай !
По принцип е в тая тема съм описал още преди известно време кои масла се използват за хидравликата на Е36 : viewtopic.php?f=8&t=166762&hilit=%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D1%85%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE+%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE+%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0
А именно - ATF Dexron 2 или ATF CHF 11 S , каквото си купил ти ....
За колите до 93 година е само Dexron 2 , а за тези след 93 може и от двата типа (това според аутодата)...
По въпроса за смесването мисля , че излищно се притесняваш ... Ти да не мислиш че в официалния представител са щели да ти източат цялата система , кой ще се занимава .... ?! Директно да са направили същото , което си направил и ти и айде по течението .... Ако все пак забележиш проблем , просто направи още една смяна със зеленото масло и толкова ... Важното е да има там нещо да смазва ...
По принцип е в тая тема съм описал още преди известно време кои масла се използват за хидравликата на Е36 : viewtopic.php?f=8&t=166762&hilit=%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D1%85%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE+%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE+%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0
А именно - ATF Dexron 2 или ATF CHF 11 S , каквото си купил ти ....
За колите до 93 година е само Dexron 2 , а за тези след 93 може и от двата типа (това според аутодата)...
По въпроса за смесването мисля , че излищно се притесняваш ... Ти да не мислиш че в официалния представител са щели да ти източат цялата система , кой ще се занимава .... ?! Директно да са направили същото , което си направил и ти и айде по течението .... Ако все пак забележиш проблем , просто направи още една смяна със зеленото масло и толкова ... Важното е да има там нещо да смазва ...
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу

по темата аз даже колега ти гледах темата за смяната на маслото някой я беше изкарал ,ама не съм се зачитъл щото знам че се слага атф д2,

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Re: масло на хидравликата смяна на червено със зелено масло
Тежичък е волана(то зависи и с ръцете как си де).До маслото,едно време когато е била създадена колата едва ли е имало сиво,жълто или оранжево масло.Слагайте си червено и смяна на казанчето задължително!!!
Nasko_325TD написа:Тежичък е волана(то зависи и с ръцете как си де).До маслото,едно време когато е била създадена колата едва ли е имало сиво,жълто или оранжево масло.Слагайте си червено и смяна на казанчето задължително!!!
Да-а те с боя за яйца са ги боядисвали от червено да правят тва зеленото за нивоматните системи

- b00st
- User
-
то е ясно, че е имало зелено синтетично от онуй време още, само немога да разбера кво го хвалипръцкате толкова тва масло при условие, че на мойта е36ца 5та зима карам с ATF и хидравликата спи в студовете.
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
имало и още как астрата ми беше 98 година и беше само със зелено като си спомня преди 4-5 години ми изтече от едни семеринги на рейката та тогава взимах зелено(сигурно друга марка щото беше към 17-18лв литъра
,за хората от пловдив взимах го от 1 магазин срещу лафиеста на сточна гара ) а за лекотата на волана сигурно е по важно състоянието на хидравличната система(помпа рейка и тн),отколкото цвета на самото масло
но идеята натемата беше друга и тя е дали има проблем ако първо е било червено атф(минерално) и се смени със зелено(синтетично)тъй като всички знаем че остава определено количество в самата рейка,което старо масло в никой сервиз няма да тръгнат да го точат
,и след като изяснихме че всичко е ок,наистина няма кво да го дъвчим повече
моят извод е че май само аз съм се натикал със зелено масло от целия форум
,затова мога да кажа на колегите сменяйте си маслото в хидравликата със атф2 и спи града и селяните в него
,няма смисъл от зеленото тъй като е 2пъти по скъпо,и тъй като се налага и 2ра смяна за да си остане чисто(било то червено или зелено)манипулацията ще ми легне над 60кинта,а с атф-чето щях да легна около 30 за 2те смени
пс маслото не се пресича иначе преглеждал съм го поне 10 пъти
иначе мисля че стана интересна тема ,и моя извод е че ако не бях отишъл в представителството,да гледаме по вин и тн,щях да си сипя атф2 и те така,нямаше да го обсъждаме ,и макар че се стреснах от надписа на кутията синтетичното масло да не се смесва с минерално,за сега всичко е наред
,а относно студеното време аз проблем с хидравликата нямам(да чукна на дърво
),ногледам че има тема други теми които са по актуални за студа а именно по скапаната возия(замръзнали амортисьори ),скърцания тропания и други фактори които студа и леда предизвикват върху любимите ни коли поздрави и благодарности на всички колеги които се включиха в темата най-вече на колегите Владо и Методи които ме успокоиха ,че бях полудял със смяната на маслата

моят извод е че май само аз съм се натикал със зелено масло от целия форум

пс маслото не се пресича иначе преглеждал съм го поне 10 пъти

иначе мисля че стана интересна тема ,и моя извод е че ако не бях отишъл в представителството,да гледаме по вин и тн,щях да си сипя атф2 и те така,нямаше да го обсъждаме ,и макар че се стреснах от надписа на кутията синтетичното масло да не се смесва с минерално,за сега всичко е наред

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Е добре де от БМВ какво препоръчват да се слага?
vaykisss написа:.... пс маслото не се пресича иначе преглеждал съм го поне 10 пъти...
споко бе колега, тая забележка е просто да не доливаш от едното масло, при положение че в системата ти е от другото.... иначе за тия промивки - ами аз вкъщи кафеварката я разглобявам и почиствам; не се заблуждавай да си мислиш че някой ще ти разглоби цялата серво система само за смяна на масло (пък било и в бмв сервиз, пък и на сравнително нова кола).... айде поздрави!
- b00st
- User
-
Nasko_325TD написа:Е добре де от БМВ какво препоръчват да се слага?

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
zBoost написа:Nasko_325TD написа:Е добре де от БМВ какво препоръчват да се слага?

- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
Чудно ми е това зеленото синтетиката "ATF CHF 11 S" като е заместител на червеното "ATF Dexron 2",дали става и за скоростните кутии които са пригодени за ATF Dexron 2? Такива са кутиите на всички БМВ-та преди 97-а а и на някои и след 97-а.
64 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5