масло на хидравликата смяна на червено със зелено масло въпр

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Re: масло на хидравликата смяна на червено със зелено масло въпр

Мнение от Dream_BMW » 05 Фев 2012, 13:39

laviatan написа:Не е ли най-добре с Декстрон 2 . И двете ми Е36-ци са си с такова и не съм имал никога проблем с хидравликата. На едната започна до просвирва-смених маслото един път,карах с него 200-300 км.,после друго казанче и друго масло и вече 3-та година си е супер .

Такова уж трябва да е,но нали Декстрон III било по-новия(по-добрия) вариант на Декстрон II и за това повечето се полъгваме да слагаме от него.В друга тема също бях чел колега да сподели,че с Декстрон III хидравликата сутрин в студа му била доста по-тежка.
По-горе в темата някой бе дал съвет,че преди да се допитаме до "специалистите" от BMW представителствата е хубаво да съберем повече инфо от тук.
На приемчика му е лесно като чукне по VIN какви трябва да са ти маслата,но например на моята маслото в скоростната кутия по VIN излиза да е ATF като на 90% от Е36-ците,но на табелката на кутията си пише MTF.Ха познайте от два пъти какво масло ме караха,че да си взема когато ги питах. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 05 Фев 2012, 13:59

Да позная ли :mhihi:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dream_BMW » 05 Фев 2012, 16:56

laviatan написа:Да позная ли :mhihi:

Няма нужда хаха.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 05 Фев 2012, 17:01

vaykisss написа:така аз карам и пежо (по принуда :mhihi: служебно )значи на пежото хидравликата е 300 пъти по лека от на е36 (ама имат и 15 години разлика :mhihi: ,а пежото не съм сигурен дали ще изкара и половината км от на бмв :mhihi: ,като казах че след смяната със зелено масло е по лек волана имам предвид 1 идея по лек,аз на това се надявах със смяната на маслото(щото 15 години е тая кола все пак и със сигурност няма нужните качества вече) колега аз съм от пловдив ако искаш пичи на лично ще дойда с колата да усетиш и да разбереш за кво говоря,живея в тракия ,но наще са в кичука ,абе където и да е мога да дойда да видиш за кво става въпрос,пак подчартавам :(ПРИМЕРНО 1 МЕСЕЦ КАТО КАРАМ САМО СЛУЖЕБНАТА ,И ПОСЛЕ СЕ КАЧА НА Е36ТО ПЪРВИЯ МОМЕНТ ЧУСТВАШ ВСЕ ЕДНО БМВ-ТО НЯМА ХИДРАВЛИКА АМА СЛЕД 2 3 МИНУТИ КАРАНЕ СИ СВИКВАШ И ТЕ ТАКА...)

твойто атф кат никога не е било сменяно и е катранясало ти е олекнал волана от тва, че си го сменил въобще, не от тва че си му лопнал зелено според мене. и голф 5цата е със сервотроник върти се с 1 пръст волана, ма на е36 ми харесва така както си е, лятото както бех свикнал със 17ките, сега ми е като е34 ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 05 Фев 2012, 18:17

Колега , карай и си свиркай !
По принцип е в тая тема съм описал още преди известно време кои масла се използват за хидравликата на Е36 : viewtopic.php?f=8&t=166762&hilit=%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D1%85%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE+%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE+%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0

А именно - ATF Dexron 2 или ATF CHF 11 S , каквото си купил ти ....
За колите до 93 година е само Dexron 2 , а за тези след 93 може и от двата типа (това според аутодата)...
По въпроса за смесването мисля , че излищно се притесняваш ... Ти да не мислиш че в официалния представител са щели да ти източат цялата система , кой ще се занимава .... ?! Директно да са направили същото , което си направил и ти и айде по течението .... Ако все пак забележиш проблем , просто направи още една смяна със зеленото масло и толкова ... Важното е да има там нещо да смазва ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 05 Фев 2012, 19:19

:OT: и аз си харесвам е36 повече не само от други марки ами дори и от по новите бмв-та имам възможност да карам и най-новата тройка ама мисля че най тъпото нещо на света е да си дадеш по голямата част от парите за ч кола :dunno: то всеки си знае,просто споделих че на пежото наистина е като перце волана(но пък където вкарвам е36то с 1 маневра,някой с по ново пежо ако иска да се пробва също с 1 маневра даже пари слагам :mhihi: ) докато на е36 е по тежичък.
по темата аз даже колега ти гледах темата за смяната на маслото някой я беше изкарал ,ама не съм се зачитъл щото знам че се слага атф д2, :yes: ,и като отворих металната кутия ми стана лошо :shock: ама щом всичко е наред и го слагат и зеленото начи си карам с него :driving: ,друг е въпроса че за 2 смени ще дам 60 кинта, а за атф д2 щях да дам 20 ама нищо ся поне съм със синтетика и в хидравликата :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Re: масло на хидравликата смяна на червено със зелено масло

Мнение от Nasko_325TD » 10 Фев 2012, 7:53

Тежичък е волана(то зависи и с ръцете как си де).До маслото,едно време когато е била създадена колата едва ли е имало сиво,жълто или оранжево масло.Слагайте си червено и смяна на казанчето задължително!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 11 Фев 2012, 0:37

Nasko_325TD написа:Тежичък е волана(то зависи и с ръцете как си де).До маслото,едно време когато е била създадена колата едва ли е имало сиво,жълто или оранжево масло.Слагайте си червено и смяна на казанчето задължително!!!

Да-а те с боя за яйца са ги боядисвали от червено да правят тва зеленото за нивоматните системи :mhihi: . Ти виж в Е34 има тема за едно особено БМВ и като попрочетеш ще се схванеш правено по туй далечното време . Тва че си бил в детската градина тогава не значи, че не е имало :mhihi: . С най-добри чувства и в рамкита на шегата ама няма такъв филм че с лека ръка да го пращаш по дяволите синтетичното хидравлично ( то и двигателни синтетики по тая логика също е нямало ) е е-е-е колко отдявна ще да е било , ми утре излизам с бастуна тогава няма как :mhihi: .

User
Аватар

Мнение от b00st » 11 Фев 2012, 2:27

то е ясно, че е имало зелено синтетично от онуй време още, само немога да разбера кво го хвалипръцкате толкова тва масло при условие, че на мойта е36ца 5та зима карам с ATF и хидравликата спи в студовете.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 11 Фев 2012, 5:58

имало и още как астрата ми беше 98 година и беше само със зелено като си спомня преди 4-5 години ми изтече от едни семеринги на рейката та тогава взимах зелено(сигурно друга марка щото беше към 17-18лв литъра :mhihi:,за хората от пловдив взимах го от 1 магазин срещу лафиеста на сточна гара ) а за лекотата на волана сигурно е по важно състоянието на хидравличната система(помпа рейка и тн),отколкото цвета на самото масло :yes: но идеята натемата беше друга и тя е дали има проблем ако първо е било червено атф(минерално) и се смени със зелено(синтетично)тъй като всички знаем че остава определено количество в самата рейка,което старо масло в никой сервиз няма да тръгнат да го точат :mhihi: ,и след като изяснихме че всичко е ок,наистина няма кво да го дъвчим повече
моят извод е че май само аз съм се натикал със зелено масло от целия форум :mhihi: ,затова мога да кажа на колегите сменяйте си маслото в хидравликата със атф2 и спи града и селяните в него :ok: ,няма смисъл от зеленото тъй като е 2пъти по скъпо,и тъй като се налага и 2ра смяна за да си остане чисто(било то червено или зелено)манипулацията ще ми легне над 60кинта,а с атф-чето щях да легна около 30 за 2те смени
пс маслото не се пресича иначе преглеждал съм го поне 10 пъти :yes:
иначе мисля че стана интересна тема ,и моя извод е че ако не бях отишъл в представителството,да гледаме по вин и тн,щях да си сипя атф2 и те така,нямаше да го обсъждаме ,и макар че се стреснах от надписа на кутията синтетичното масло да не се смесва с минерално,за сега всичко е наред :driving: ,а относно студеното време аз проблем с хидравликата нямам(да чукна на дърво :mhihi: ),ногледам че има тема други теми които са по актуални за студа а именно по скапаната возия(замръзнали амортисьори ),скърцания тропания и други фактори които студа и леда предизвикват върху любимите ни коли поздрави и благодарности на всички колеги които се включиха в темата най-вече на колегите Владо и Методи които ме успокоиха ,че бях полудял със смяната на маслата :kuku: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 11 Фев 2012, 12:32

Е добре де от БМВ какво препоръчват да се слага?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 11 Фев 2012, 14:34

vaykisss написа:.... пс маслото не се пресича иначе преглеждал съм го поне 10 пъти :yes:...

споко бе колега, тая забележка е просто да не доливаш от едното масло, при положение че в системата ти е от другото.... иначе за тия промивки - ами аз вкъщи кафеварката я разглобявам и почиствам; не се заблуждавай да си мислиш че някой ще ти разглоби цялата серво система само за смяна на масло (пък било и в бмв сервиз, пък и на сравнително нова кола).... айде поздрави!

User
Аватар

Мнение от b00st » 11 Фев 2012, 18:43

Nasko_325TD написа:Е добре де от БМВ какво препоръчват да се слага?

:banghead:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 11 Фев 2012, 19:03

zBoost написа:
Nasko_325TD написа:Е добре де от БМВ какво препоръчват да се слага?

:banghead:

:mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dream_BMW » 12 Фев 2012, 10:39

Чудно ми е това зеленото синтетиката "ATF CHF 11 S" като е заместител на червеното "ATF Dexron 2",дали става и за скоростните кутии които са пригодени за ATF Dexron 2? Такива са кутиите на всички БМВ-та преди 97-а а и на някои и след 97-а.

ПредишнаСледваща

Назад към E36