Масло 5w40 BMW на М50
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
64 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Масло 5w40 BMW на М50
BiTurbo написа:е ви немски магазин като искате
http://www.oelshop24.de/index_shop.php
само вижте за кви цени става въпрос
БМВ 10/40 - 5,90
БМВ 5/40 - 5,90
БМВ 0/40 - 8,90
.... цени в Евро
.
БМВ 10/40- 5,90 евра в Германия.
Това е същото масло като Фукс Титан ХТR. Те го брандират за БМВ. Цената на която аз го давах доставено тук в България беше 12лв за литър. Т.е. спестяваш си доставката. Ама важното е търсене да има

- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
[quote="bum_bum
Това е същото масло като Фукс Титан ХТR. Те го брандират за БМВ. Цената на която аз го давах доставено тук в България беше 12лв за литър. Т.е. спестяваш си доставката. Ама важното е търсене да има
[/quote]
Няма да скрия съжалението си,че говориш в минало време,визирам думата "давах".Сигурен съм,че доста колеги тук във форума ти имат доверие и купувайки от теб биха били по-спокойни,че купуват сносен продукт.Аз също се бях насочил към твоя каталог търсейки Мотул 8100 X-cess ,но уви.

Няма да скрия съжалението си,че говориш в минало време,визирам думата "давах".Сигурен съм,че доста колеги тук във форума ти имат доверие и купувайки от теб биха били по-спокойни,че купуват сносен продукт.Аз също се бях насочил към твоя каталог търсейки Мотул 8100 X-cess ,но уви.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
bum_bum написа:BiTurbo написа:е ви немски магазин като искате
http://www.oelshop24.de/index_shop.php
само вижте за кви цени става въпрос
БМВ 10/40 - 5,90
БМВ 5/40 - 5,90
БМВ 0/40 - 8,90
.... цени в Евро
.
БМВ 10/40- 5,90 евра в Германия.
Да реално 10/40 няма голям смисъл от този сайт и за мен е неразбираемо защо е колкото 5/40, но ако става върпос за цената 10/40 БМВ в други такива немски сайтове съм намирал за 3евро/литър бутилирано........
Аз затова и дадох пример с 5/40, щото него и по-хубавите (примерно 0/40) ги няма на тия цени в бг

~17лв. за 0/40, при положение че в Дару е 49,99

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Еми 5W-40 беше 17лв, а 0W-40- 20. Това за литрови, 5лт е по-евтино.
Аз дълги години си взимам масла само и единствено от Камскилс. После реших да внеса, щото предполагах, че и други като мен е имало, които да се чудят какво да си купят като стане време за смяна. Питах ги от кой зареждат и се свързах с тях.
Внесох огромно количество като за дребен продавач и имах идеята на следващото зареждане да сваля още цените, като внеса още по-голямо количество. От първата доставка на повечето масла успях да дам цена на дребно по-ниска, отколкото тук я дават вносителите с максимална отстъпка за сервизи и дилъри. Имаше възможност да стана дистрибутор на Милърс, които имат уникални синтетики и естерни масла не по-лоши от Кастрол и Мотул и на много добри цени.
Явно обаче малко хора успяха да оценят своевременно какво предлагам и в крайна сметка се ядосах и дадох всичко по сервизи.
Аз дълги години си взимам масла само и единствено от Камскилс. После реших да внеса, щото предполагах, че и други като мен е имало, които да се чудят какво да си купят като стане време за смяна. Питах ги от кой зареждат и се свързах с тях.
Внесох огромно количество като за дребен продавач и имах идеята на следващото зареждане да сваля още цените, като внеса още по-голямо количество. От първата доставка на повечето масла успях да дам цена на дребно по-ниска, отколкото тук я дават вносителите с максимална отстъпка за сервизи и дилъри. Имаше възможност да стана дистрибутор на Милърс, които имат уникални синтетики и естерни масла не по-лоши от Кастрол и Мотул и на много добри цени.
Явно обаче малко хора успяха да оценят своевременно какво предлагам и в крайна сметка се ядосах и дадох всичко по сервизи.
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
Пазара ни е малък,финансите ограничени и много малко нещата зависят от това какво оценя потребителя а от това колко пари ще даде.Факт е,че голям процент от колегите карат с 10W40 не защото смятат,че това е по-доброто масло за техния автмобил,а защото е по-евтиното.Е при такъв начин на мислене няма как да се надяваш да спечелиш аудиторията само с качество на добри цени.Все пак 20 лв за литър 5W40 са си 20 лв независимо,че е добра цена за истинско масло.Но основния ни проблем е,че ни липсва инфо на повечето тук и робуваме на предрасъдаци.Ето аз да дам себе си за пример.Маслото Титан го виждах по магазините на Авто Плюс и къде ли не и поради тази причина нещо не ми се искаше да му се доверя,но ако бях по-наясно с това какво представлява и т..н,то нямаше да стоят така нещата.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Фукс-Титан е най-големият производител в Европа. Пред него Мотул и Кастрол са просто мишки. А Фукс- Силколен е легенда в моторните спортове на 2 гуми
И 10W-40 имаше на 12лв както казах ама при мен проблема беше друг. Човека пита- масла и филтри и аз казвам- филтри само от Дару. И той- мерси, чао.. и отива да си вземе от някой, дето дава на няколко лева повече ама комплект.
Филтри не продавах, защото цената в Англия на едро (а при положение, че мога да давам такива цени на маслата явно ми дават добри цени) без печалба за мен и без доставка струват 70лв комплекта за е36 бензин.
Тук ги продават на тая цена, че и отдолу.. с печалба, с доставка и т.н...
И после- колега, ти си уникален, страхотни цени, благодарим..
А никой не се замисля, какво получава на тая цена.
Иначе аз първи внасях от Тайван и брони и бъбреци и емблеми и кво ли не. Връзките с дръпнатите още ги имам и можеше да внеса и оригинално БМВ масло
и филтри и всичко.. ама не е там работата.
Аз никога няма да продавам нещо ташак и да викам- "оригинално", "много качествена изработка", "немско"..
Пък и за маслата не съм бил толкова за печалбата. Далаверата ми след всичките разправии със складове, доставка и т.н. беше 10%. Т.е. 4000 лв на вложени 40к. Нормално от продажба на масла се печели около 60-70% горница.
Та всъщност цялата работа беше една недобре осъзната възможност.

И 10W-40 имаше на 12лв както казах ама при мен проблема беше друг. Човека пита- масла и филтри и аз казвам- филтри само от Дару. И той- мерси, чао.. и отива да си вземе от някой, дето дава на няколко лева повече ама комплект.
Филтри не продавах, защото цената в Англия на едро (а при положение, че мога да давам такива цени на маслата явно ми дават добри цени) без печалба за мен и без доставка струват 70лв комплекта за е36 бензин.
Тук ги продават на тая цена, че и отдолу.. с печалба, с доставка и т.н...
И после- колега, ти си уникален, страхотни цени, благодарим..

Иначе аз първи внасях от Тайван и брони и бъбреци и емблеми и кво ли не. Връзките с дръпнатите още ги имам и можеше да внеса и оригинално БМВ масло

Аз никога няма да продавам нещо ташак и да викам- "оригинално", "много качествена изработка", "немско"..

Пък и за маслата не съм бил толкова за печалбата. Далаверата ми след всичките разправии със складове, доставка и т.н. беше 10%. Т.е. 4000 лв на вложени 40к. Нормално от продажба на масла се печели около 60-70% горница.
Та всъщност цялата работа беше една недобре осъзната възможност.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
Е добре, ясна е била идеата да продаваш качествено, ама така както го обясняваш излиза, че всички в тоя форму продават китайски/тайвански и секви други такива масла, а само ти си продавал оригинални на същите цени или поне аз така го разбирам (без да се сърдиш).
С удоволствие бих си купил масло от теб да видим пък ква толкова е разликата, щото аз съм го казвал и в други теми, сменял съм какви ли не масла, от Германия, от България, от форума, ама буквално кви ли не и такива неща като "почна да чука" или "заработи по-леко" не съм забелязал, все по един и същи начин си се държи колата, ама как и да е.
Лично за мен това е била огромна грешка, че не продаваш филтри, не знам защо се сърдиш на колегите, които като са го разбирали това и са затваряли. Продаваш масло, а не продаваш филтри, еми то остава от едно място да си купуваме маслото, от друго филтъра, от трето дихтунга и т.н. еми старанието трябва да е в насока да се предложи по-добрата услуга, а не обратното.
Жалко, че си се отказал от това, което чета по форума и което пишеш си личи, че си човек на място, ама да ти кажа и останалите колеги, които продават не личи да са с нещо по-назад.
.... и моля те не го приемай като някакво заяждане, нито искам да защитавам останалите, нито искам да обиждам теб, просто като видях, че се изказваш откровено, реших и аз да го сторя

С удоволствие бих си купил масло от теб да видим пък ква толкова е разликата, щото аз съм го казвал и в други теми, сменял съм какви ли не масла, от Германия, от България, от форума, ама буквално кви ли не и такива неща като "почна да чука" или "заработи по-леко" не съм забелязал, все по един и същи начин си се държи колата, ама как и да е.
Лично за мен това е била огромна грешка, че не продаваш филтри, не знам защо се сърдиш на колегите, които като са го разбирали това и са затваряли. Продаваш масло, а не продаваш филтри, еми то остава от едно място да си купуваме маслото, от друго филтъра, от трето дихтунга и т.н. еми старанието трябва да е в насока да се предложи по-добрата услуга, а не обратното.
Жалко, че си се отказал от това, което чета по форума и което пишеш си личи, че си човек на място, ама да ти кажа и останалите колеги, които продават не личи да са с нещо по-назад.
.... и моля те не го приемай като някакво заяждане, нито искам да защитавам останалите, нито искам да обиждам теб, просто като видях, че се изказваш откровено, реших и аз да го сторя

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Масла не мисля, че се продават ментета, поне не много
Филтри казах защо не продавах- цената на истинския филтър не е такава, а не бих дал на никой да си сложи нищо китайско в мотора така, както аз не слагам в моя.

Филтри казах защо не продавах- цената на истинския филтър не е такава, а не бих дал на никой да си сложи нищо китайско в мотора така, както аз не слагам в моя.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
За мен не е проблем да си купувам консумативите отделно, не обичам "пакетни цени", "комплекти" и т.н. В тия оферти почти винаги се пробутва нещо което не върви, не е толкова качествено, или пък не е с обявената цена. Това разбира се е нормален търговски похват, и не визирам никого (да не вземе сега пък някой да се обиди
), но на мен тоя начин на пазаруване не ми допада.

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
~Мишо~ написа:За мен не е проблем да си купувам консумативите отделно, не обичам "пакетни цени", "комплекти" и т.н. В тия оферти почти винаги се пробутва нещо което не върви, не е толкова качествено, или пък не е с обявената цена. Това разбира се е нормален търговски похват, и не визирам никого (да не вземе сега пък някой да се обиди), но на мен тоя начин на пазаруване не ми допада.
Не става въпрос за пакетните цени, а като отидеш да си купуваш масло да можеш да си купиш и филтър, нищо не пречи да има МАН, Хенгст, БМВ, МАЛЕ и т.н. пък си избирай. Но не и да влезеш в един магазин за масло, да излезеш да влезеш в друг за филтър и т.н.

Или поне аз така го виждам

- zorobg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 M50B20
- Детайли за колата: Е36 М50Б20
BiTurbo написа:~Мишо~ написа:За мен не е проблем да си купувам консумативите отделно, не обичам "пакетни цени", "комплекти" и т.н. В тия оферти почти винаги се пробутва нещо което не върви, не е толкова качествено, или пък не е с обявената цена. Това разбира се е нормален търговски похват, и не визирам никого (да не вземе сега пък някой да се обиди), но на мен тоя начин на пазаруване не ми допада.
Не става въпрос за пакетните цени, а като отидеш да си купуваш масло да можеш да си купиш и филтър, нищо не пречи да има МАН, Хенгст, БМВ, МАЛЕ и т.н. пък си избирай. Но не и да влезеш в един магазин за масло, да излезеш да влезеш в друг за филтър и т.н.
Аз не виждам какъв е проблема да отидеш в съседния магазин и да си купиш филтър, и подкрепям bum bum. За съжаление нещата в БГ са такива , каквито са. Колегата по-горе вече писа, че повечето хора се ръководят от цените, а не от качеството. Друг е въпроса, че и "бизнеса" в БГ е извратен и щом нещо е качествено ти продават на безбожни цени! Явно хората решили да правят учтив бизнес трудно виреят в нашата джунгла. Много пъти съм споменавал, че се старая да си купувам части и масла от чужбина или от оторизирани магазини поради 2 причини: цена и качество. Тук, при нас тази комбинация не съществува. Или получаваш цена и за качество по-добре не питай, защото както bum bum каза, всичко е немско, всичко е супер

bum bum, жалко че си спрял, защото този път смятах да взема от теб масло, но докато му дойде времето, то и твоето дошло

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
bum_bum написа:
цената на истинския филтър не е такава, а не бих дал на никой да си сложи нищо китайско в мотора така, както аз не слагам в моя.
Тука е истината

Аз в спорове няма да навлизам. Но е редно някои хора да разберат, че когато нямат възможност да поддържат дадено нещо както трява, значи това нещо не е за тях. ГолЕм праз, че ми е на 20 години мотора. Да взема с горяло масло да го карам... От е такава "поддръжка" всеки ден се реве от е39-ки за по 5к лв., и е46-ци за по 6-7. Да не говорим, че в повечето случаи компромиса излиза на тройна цена. Щото май е по-добре да си купих SKF, вместо 2-3 броя CX, като се има предвид че втория се скапва за 4-5000км (многократен наблюдаван случай), като си платиш и труда за смяната и накрая не ти излиза сметката. Финансовото ни положение не е задоволително, но ако не се разполагаме според чергата си, нещата не отиват на добре. Така че приказки от рода "сипвай квото има и колкото изкара" не искам да ги коментирам, че да не обидя неволно аудиторията.
ПП: Аз когато сменях масло не знаех че bum_bum има масла. Не след дълго съжалявах, но беше късно.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
BiTurbo написа:~Мишо~ написа:За мен не е проблем да си купувам консумативите отделно, не обичам "пакетни цени", "комплекти" и т.н. В тия оферти почти винаги се пробутва нещо което не върви, не е толкова качествено, или пък не е с обявената цена. Това разбира се е нормален търговски похват, и не визирам никого (да не вземе сега пък някой да се обиди), но на мен тоя начин на пазаруване не ми допада.
Несъмнено е по-добре и така трябва да е. На мен не ми ли беше тъпо като имам куп масла в склада да ида да си взема за компакта и после отивам до Вари или Митака 7 за оригинален филтър

Пак казвам, причината да не ги внеса е, че нямаше да мога да ги продам на тия цени. Освен това се бях залетял да внасям и Мобил 1 и К&N маслени

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:BiTurbo написа:~Мишо~ написа:За мен не е проблем да си купувам консумативите отделно, не обичам "пакетни цени", "комплекти" и т.н. В тия оферти почти винаги се пробутва нещо което не върви, не е толкова качествено, или пък не е с обявената цена. Това разбира се е нормален търговски похват, и не визирам никого (да не вземе сега пък някой да се обиди), но на мен тоя начин на пазаруване не ми допада.
Несъмнено е по-добре и така трябва да е. На мен не ми ли беше тъпо като имам куп масла в склада да ида да си взема за компакта и после отивам до Вари или Митака 7 за оригинален филтър![]()
Пак казвам, причината да не ги внеса е, че нямаше да мога да ги продам на тия цени. Освен това се бях залетял да внасям и Мобил 1 и К&N маслени

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
bum_bum написа:...
не бяха лоши броните въпреки, че като я взех от тебе преди 3-4 години тогава цените бяха wow

64 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5