Най икономичната Е36ца ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
68 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Sw!zz3r0
- Потребител
-
- Кара: 330xd; 2.7biturbo quattro;
Re: Най икономичната Е36ца ?
Никога най-малкия двигател предлаган за едно купе не е най-икономичния, нито най-разумният избор.
Сведи колебанието си между 318tds и 318 м43б18. И двете ще ти свършат работа, просто вземи по-запазената и по-евтината, която намериш
Сведи колебанието си между 318tds и 318 м43б18. И двете ще ти свършат работа, просто вземи по-запазената и по-евтината, която намериш

На кола с турбо ако не и даваш газ е все едно да си имаш хубава жена и да не я е.еш!
- SkyhazarD_
- Потребител
-
- Кара: BMW E36 318i
Вярно е, че разликата между 316 и 318 не е много голяма и ако се спреш на бензин е по-добре да е второто, но ако говорим наистина за икономичност избора за мен е 318tds.
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Тази модификация 316ti от годината, която си написал, е 1.9 8V 105 к.с. и 165 Nm. М43В19.

И м/у другото е страхотен мотор!
Карал съм няколко пъти, върви фантастично.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Dpy написа:316 компакт на газ, 11-12 градско(газ), 7-8 извън(газ)![]()
По-евтинджос няма.
316 s m43b16 в софия лятото 10.5, зимата 12, 318тдс сега зимата 8.3, лятото ше видиме, стария ми тдс пак 318 харчеше 9, но с много мачкане на газта, чип и тн.
Да не говориме, че данъка на тдс е 26лв.

на 16ката е 120

Добре, а я обърни в пари газта и дизела да видиш тдс-а колко назад остава
Да не говорим, колко по-елементарна му е поддръжката.

- trabifen
- Потребител
-
- Кара: 320 купе
- Мечтае да кара: M3
земи си 318 и един фр кара такава с газов инжекцион(монтиран от мен) харчи му 8-8.5л гас/100км вярно момчето кара доста леко извън града не дига повече от 100-110 а в града не се ръчка но се пак 8 гас е по-добре от 8 нафта!
Ами 8 на 100 градско нафта са 20.80лв., а тези пари са 16л газ, така че е долу горе е равностойно с някой в8 

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Човека ви обяснява, че там почти няма газ станции и това не е практично за там, вие пак му разправяте да кара на газ
Сравнявайте 1,8тдс с 1,6/1,8 бензин на бензин
От мен един глас за ТДС-а

Сравнявайте 1,8тдс с 1,6/1,8 бензин на бензин

От мен един глас за ТДС-а

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
trabifen написа:земи си 318 и един фр кара такава с газов инжекцион(монтиран от мен) харчи му 8-8.5л гас/100км вярно момчето кара доста леко извън града не дига повече от 100-110 а в града не се ръчка но се пак 8 гас е по-добре от 8 нафта!
Колега нищо против просто ти използвам цитата за нагледност. Ама братя я вземете елките и даваъте по тях със средния пръст че на ума майче е трудно сравнявайте ми газ и дизел за къв ще да е мотор след кат махнете първоначални разходи за ГИ и после махнете и резервоара. То и моя баджанак му харчеше Кадета мно-о-го малко ам нокой не смята първоначално палене и позагряване с тая газ още мекой километър щот тогава къв да е двигател лапа 50% отгоре . Пък за паленето на газ на - 25градуса също съм чувал ама тва е друга Sci-Fi тема . И аз съм за 318ТДС , потвърждавам че е икономичен , но друго освен с дизелов двигател освен ладата на тати

- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e31 850i ,f10 520d
- Мечтае да кара: Детско багерче
За мен най-икономичния двигател е 318 TDS в компакт ,но много трябва да се внимава при покупката на дизел за да няма после още 5 теми "Не пали" и т.н ,а другия удачен според мен вариант е 318 м43 ! Айде успех и със здраве 

- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
Не съпоставяйте само разход, а и поддръжка щото на нафтата като се обади нещо и после икономията отива в г*за 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Поддръжката на нафтата е далеч по-добре от бензина, ако във времето не пестиш от косумативи. Имал съм 3 дизелови БМВ-та и 3 бензинови. Бензиновото си иска свещи, кабели, делко (някои
), дебитомер, 100 различнии датчика и за да работи плавно, да пали нормално, да не мени оборотите всичко трябва да е в перфектно здраве. За трите дизела, дето съм имал имам всичко на всичко едни сменени свещи на единия в момента в който го купих. Не съм ги и гледал дали са здрави ама понеже почти не го карам аз ги смених превантивно за да няма яд зимата.
Вярно е, че ако нещо се строши- помпа или турбина е скъпо, но ако не вземеш най-евтината на пазара или не и направиш елементарна диагностика при покупката тия неща не се трошат всеки ден.
За година и малко последния ТДС има навъртяни 20 000 км. При среден разход 6.5 това прави 1300лв нафта на цена 2.75 средно да кажем за Шел В-Пауър дизел, което е 3575лв. Ако беше бензин при среден разход 11/100 това прави 2200 литра при 2.40 на литър за най-гадния 95 това прави 5280. Това е разлика от 1700лв ако по двете коли не се сменя нищо
След две години мога да сменя и помпа и турбина и квото си искам с чисто ново и пак ще съм на далавера.
На едната кола карам с най-качественото гориво, а на другата с най-скапаното.
Естествено газта е най-евтина, но си плащаш с всичките съпътстващи я проблеми.

Вярно е, че ако нещо се строши- помпа или турбина е скъпо, но ако не вземеш най-евтината на пазара или не и направиш елементарна диагностика при покупката тия неща не се трошат всеки ден.
За година и малко последния ТДС има навъртяни 20 000 км. При среден разход 6.5 това прави 1300лв нафта на цена 2.75 средно да кажем за Шел В-Пауър дизел, което е 3575лв. Ако беше бензин при среден разход 11/100 това прави 2200 литра при 2.40 на литър за най-гадния 95 това прави 5280. Това е разлика от 1700лв ако по двете коли не се сменя нищо

На едната кола карам с най-качественото гориво, а на другата с най-скапаното.
Естествено газта е най-евтина, но си плащаш с всичките съпътстващи я проблеми.
А ти карал ли си с газов инжекцион и кои са съпътстващите проблеми?
То и ТОМ щото не ги разбира нещата си кара турбаланката на газ със среден разход 10 и наказва йемки е36
То и ТОМ щото не ги разбира нещата си кара турбаланката на газ със среден разход 10 и наказва йемки е36

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Нямам нищо против газта, щом се търси икономия. Даже много ме е яд, че не си взех 20-ка на газ, а ТДС- а.
Съпътстващите проблеми за мен на първо място са некачествено монтаж, по-честа смяна на свещи да речем, гниенето на генерацията с проблема с гадното качество на газта.
Ако се сложи добре инсталацията далеч предпочитам газта пред дизела.
Съпътстващите проблеми за мен на първо място са некачествено монтаж, по-честа смяна на свещи да речем, гниенето на генерацията с проблема с гадното качество на газта.
Ако се сложи добре инсталацията далеч предпочитам газта пред дизела.
68 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5