Шорт шифтър на е36 купе

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e30-ки
Мечтае да кара: F1

Re: Шорт шифтър на е36 купе

Мнение от plamen.ALPINA09 » 13 Яну 2012, 19:22

Сложи си от е39-ка,ако желаеш къс ход

Пловдивски Джигит
Аватар
Кара: Е38 728 IA

Мнение от Киров » 13 Яну 2012, 23:19

plamen.ALPINA09 написа:Сложи си от е39-ка,ако желаеш къс ход

аз вече съм взел лост , но не съм сигурен дали от е39 щте стане на е36 :dunno: да кажат по-запознати колеги... :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 13 Яну 2012, 23:30

liloff написа:Жоре, загледах се в ОЕМ-а, ами лостът излиза еднакъв на всички модели.
Виж:

Изображение

Или още нещо се сменя...

Наистина ги дават с еднакъв парт номер. Но реално има разлика в разстоянието ябълка-ухо при някои модели, както е в случая с шифтърите на 318ис и 328и.

Потребител
Аватар
Кара: e30-ки
Мечтае да кара: F1

Мнение от plamen.ALPINA09 » 14 Яну 2012, 1:29

преди 5,6год.шифтара беше рядкост.тогава ни 4асти ни ни6то.правил сам си го с заварка удалжението от ябалката до ухото.сега 4асти бол.има мн.варианти просто ти си избери кое 6те ти допадне.е34тдс сашто варши работа.са6то така ако сложиш доста по дьлаг от твоя може да опреш в кардана или в предпазителя на лагера а и ште ти се измести лоста назад,което е логично и трябва да си преправиш и превклучвателя

Пловдивски Джигит
Аватар

Мнение от Киров » 24 Яну 2012, 17:22

Колеги, значи цял следобет тествам колата с шорт шифтера и съм много доволен, хода е скъсен доста , скоростите влизат идеално слагайте смело ефекта си заслужава според мен :yes:

п.п. аз сложих лост от 328-ца :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 e36 328i Тouring
Мечтае да кара: e36 ///M3

Мнение от clarcky » 24 Яну 2012, 18:17

Peturcho_bmw написа:Колеги, значи цял следобет тествам колата с шорт шифтера и съм много доволен, хода е скъсен доста , скоростите влизат идеално слагайте смело ефекта си заслужава според мен :yes:

Труден ли е монтажа :roll:
Някакви снимки направи ли,че и аз се замислям нещо :mhihi:

Пловдивски Джигит
Аватар

Мнение от Киров » 24 Яну 2012, 18:26

clarcky написа:
Peturcho_bmw написа:Колеги, значи цял следобет тествам колата с шорт шифтера и съм много доволен, хода е скъсен доста , скоростите влизат идеално слагайте смело ефекта си заслужава според мен :yes:

Труден ли е монтажа :roll:
Някакви снимки направи ли,че и аз се замислям нещо :mhihi:

не не е труден ако я закараш на майстор щте го сменят за 10 минути и даже може и пати да не ти вземат :mhihi: или 5 лв. максимум :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 29 Сеп 2012, 12:13

Малко да изтупам праха от темата. Колеги колко пари вървят шифтърите от 328-ца или м3 и другите които стават. Има ли нещо специално при слагането, нещо на което да обърна повече внимание като купувам шифтъра?
:bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 29 Сеп 2012, 12:43

Зависи кой продава :mhihi: 20-25лв. е нормална цена за мен. Все пак не е кой знае каква част. Друг е въпроса, че заради функцията й някой може да иска и 50... Принципно на лоста нищо не може да му стане, така че май няма какво да се гледа толкова при покупката. Важното е наистина да е точния лост (въпреки че според мен е трудно да сбърка човек - в единия случай ухото е на милиметри от ябълката, в другия е на поне 1см.). Случая е удобен за смяна на пластмасовите втулчици на ухото, както и на бялата пластмасова втулка, в която лежи ябълката. И така. Аз направих тоя мод на е34 скоро и съм страшно доволен.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 29 Сеп 2012, 13:02

Dirty M5 driveR написа:Зависи кой продава :mhihi: 20-25лв. е нормална цена за мен. Все пак не е кой знае каква част. Друг е въпроса, че заради функцията й някой може да иска и 50... Принципно на лоста нищо не може да му стане, така че май няма какво да се гледа толкова при покупката. Важното е наистина да е точния лост (въпреки че според мен е трудно да сбърка човек - в единия случай ухото е на милиметри от ябълката, в другия е на поне 1см.). Случая е удобен за смяна на пластмасовите втулчици на ухото, както и на бялата пластмасова втулка, в която лежи ябълката. И така. Аз направих тоя мод на е34 скоро и съм страшно доволен.

Другия път като се прибера към Русе ще слагаме на ИС-а май, заедно с волана :OT:

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 29 Сеп 2012, 17:14

rhase написа:Малко да изтупам праха от темата. Колеги колко пари вървят шифтърите от 328-ца или м3 и другите които стават. Има ли нещо специално при слагането, нещо на което да обърна повече внимание като купувам шифтъра?
:bchug:

Става и от 325тдс, те поне са по масови. Хубаво е да се гледа долу тефлоновата втулка да не се е изронила.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 29 Сеп 2012, 17:48

Ще го имам предвид, а след смяната освен по-късия ход на лоста усещат ли се други разлики, например сега имам съвсем лек луфт на лоста когато е на свободна предавка... тъп въпрос ама нали се учим все :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 29 Сеп 2012, 18:36

Окачването на рамото 1 е важно, за да няма луфт. Втулка 7 си я купи, както и втулчиците 10. Тампончето 14 също, но то е кофти за смяна. Аз си го купих, но не го смених :mhihi: Всичко е хубаво да се смени с ново, но дори на канал някои неща са трудни за правене. То всъщност и за лоста ще трябва канал, защото отгоре се съмнявам да може да се освободи от избирача 9.
Усещането е страхотно. Нищо общо с досадния дълъг ход. Предавките стават и приятно стегнати. Като допълнителни модове могат да се отбележат увиване на избирача с медна тел, за да е по-тежък. Също и хубава тежка топка.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 29 Сеп 2012, 19:09

Dirty M5 driveR написа:Окачването на рамото 1 е важно, за да няма луфт. Втулка 7 си я купи, както и втулчиците 10. Тампончето 14 също, но то е кофти за смяна. Аз си го купих, но не го смених :mhihi: Всичко е хубаво да се смени с ново, но дори на канал някои неща са трудни за правене. То всъщност и за лоста ще трябва канал, защото отгоре се съмнявам да може да се освободи от избирача 9.
Усещането е страхотно. Нищо общо с досадния дълъг ход. Предавките стават и приятно стегнати. Като допълнителни модове могат да се отбележат увиване на избирача с медна тел, за да е по-тежък. Също и хубава тежка топка.

:bowdown: Супер си брат, имам да черпя :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Разумно
Детайли за колата: Измамна

Мнение от beco109 » 03 Окт 2012, 16:59

Нека ви покажа и моя :lol: С малко повече разнообразно мислене може да се получи всичко :yes: Стига обаче и ръчичките ви да не са ви наврения някаде на дуго място :gay:
Може да изглежда грубо, но нали е важното да върши работа, на съборския напат щом издържа на градско няма какво да го мисля, а там под колата кой ти го гледа.

Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36