Странно виене (свирене)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- trabifen
- Потребител
-
- Кара: 320 купе
- Мечтае да кара: M3
Re: Странно виене (свирене)
натисни съединитела и виж дали виенето ще спре ако спре са скорости
- 24vintila
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW M42 купе
- Мечтае да кара: BMW самолет M power пакет
не е задължително може да е лагер на съединителяtrabifen написа:натисни съединитела и виж дали виенето ще спре ако спре са скорости
http://www.vbox7.com/play:49888df8 БМВ разход няма
- Challenger
- младши ентусиаст
-
- Кара: atlantis blue
хах, значи не съм само аз .. както му викам турбо ефекта.
точно такова виене се получава и от лагера на алтернатора ( за този случай разбрахме че не е той )
а да питам ако е от скоростите, нормално ли е да се чува повече отпред, откъм мотора. И моята свири от към алтернатора/входящия колектор. И от скоро ми се чува като карам на 2-4 скоростите да се обаждат .. но ми се струва, че са 2 различни като звук.
точно такова виене се получава и от лагера на алтернатора ( за този случай разбрахме че не е той )
а да питам ако е от скоростите, нормално ли е да се чува повече отпред, откъм мотора. И моята свири от към алтернатора/входящия колектор. И от скоро ми се чува като карам на 2-4 скоростите да се обаждат .. но ми се струва, че са 2 различни като звук.
- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
Много вият тия М43-ки
Направо се очудвам колко много хора го имат тоя проблем, реално при мен се появи откакто застудя стабилно
При мен и при натиснат и пуснат съединител разлика в виенето няма. Затова не смятам че са скорости/диф, а определено е отпред при двигателя нещо, ама дали е вътре или вън, немога да преценя. А не го и оприличавам на свиренето от клапана за картерни газове, по-скоро си е виене
Може и верига да е, но според мен не е проблема маслото и хидравличния защото и при загрял мотор разлика няма...
Аз все още си мисля за ролки/лагер на помпата/лагер на алтернатора, но смятам чак като се оправи времето да правя каквото и да е и засега карам така
Ако някой колега си реши проблема нека пише какъв е бил при него
пс. катра и аз малко като турбо ефект го имам

При мен и при натиснат и пуснат съединител разлика в виенето няма. Затова не смятам че са скорости/диф, а определено е отпред при двигателя нещо, ама дали е вътре или вън, немога да преценя. А не го и оприличавам на свиренето от клапана за картерни газове, по-скоро си е виене

Може и верига да е, но според мен не е проблема маслото и хидравличния защото и при загрял мотор разлика няма...
Аз все още си мисля за ролки/лагер на помпата/лагер на алтернатора, но смятам чак като се оправи времето да правя каквото и да е и засега карам така
Ако някой колега си реши проблема нека пише какъв е бил при него

пс. катра и аз малко като турбо ефект го имам

- 24vintila
- кандидат ентусиаст
-
а казахме ли за хидравличния оптегач на веригата или е проверен
- Mr2faces
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 compact '97
24vintila написа:а казахме ли за хидравличния оптегач на веригата или е проверен
Споре мен е хидравличния оптегач, смея да твърдя, защото днес направих тест, като махнах двата ремъка.Виенето си остана факт, твърдението за скорости, лагер на съединителя не го взимам на сериозно, пред положение, че виенето си е от преде

viewtopic.php?t=118724
http://store.bmwpower-bg.net/forums/vie ... 3fb1b25e65
Тук колегите са обяснили подробно за какво става въпрос, отностно общия ни проблем, а именна дразнещото виене на веригата.Когато се постопли малко, имам намерение да премахна този турбо ефект, че при мен е много зле, щом ми заглушава и гласовитото крайно гърне

- 24vintila
- кандидат ентусиаст
-
Този оптегач струва 70/ 80лв или го смени или като сменяш маслото слагаш една добавка за масло и мисля че, ще си оправиш проблема 

37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3