318tds ???... проблем с паленето

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 318tds'97 Compact

Re: 318tds ???... проблем с паленето

Мнение от aei » 12 Яну 2012, 16:18

sevosevo1 написа:пичове сега сьм на банско и тук сутрин си е под минуса и аз не мога да паля преди 2 месеца ми смениха гарнитурите на гнп то и ми я направиха да гори по малко и сега ми е една по мудна и няма го предишния ряз пали само на дьрпане от ряз дали да мрьдна гнп и дали ще се оправи и незнам кьде да я карам тук да я видят че тук не ми се дава на никои да си рови по нея мерси предварително

тя и моята палеше от раз на дърпане .. според мен закари я на някои познат или които знае наистина какво прави .. защото има много майстори разни и разнообразни който си мислят ,че разбират а се оказва ,че не е така и ти създават още проблеми .. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 14 Яну 2012, 0:33

Да от избягала центровка прави парчета дет е трудно да им направиш диагноза ей така отстрани с ръцете в джобовете та хубаво са я прегледали и оправили газоразпределението . Един съвет малкия ТДС е малко особен и трудно различим в симптомите си за непалене невървене и т.н. и в общия случай стъпките са диагностика ( че е по-бързо ама и човека зад телевизора трябва да е в час ) следва проверка центровка газоразпределение и накрая горивозапалителна уредба и по-точно количество гориво и момент на впръскване на ГНП . С тези процедури общо взето се вкарва тдс в час и който отбира от тези колици ясно си проличава в тея стъпки , а те не са кой знае колко сложни , но си иска пипане. Още нещо за "мъника" разтегната верига трудно е да я прецениш със стандартните симптоми щото не ги проявява затова иска пипане , бъркаш с пръста през капачката и кат я набараш преценяваш колко е зле и действаш с прите в джоба право при доктора :mhihi:. Имах предвид че с доцентроване не може се излъжат разатегнати вериги и да откопчиш още някоя хилядарка в километри без смяна ангренаж. Живи и здрави.

Потребител
Аватар
Кара: хората по пътищата да бягат...
Мечтае да кара: V8 R730 ;)

Мнение от gesh » 14 Яну 2012, 5:35

vladobate написа:Да от избягала центровка прави парчета дет е трудно да им направиш диагноза ей така отстрани с ръцете в джобовете та хубаво са я прегледали и оправили газоразпределението . Един съвет малкия ТДС е малко особен и трудно различим в симптомите си за непалене невървене и т.н. и в общия случай стъпките са диагностика ( че е по-бързо ама и човека зад телевизора трябва да е в час ) следва проверка центровка газоразпределение и накрая горивозапалителна уредба и по-точно количество гориво и момент на впръскване на ГНП . С тези процедури общо взето се вкарва тдс в час и който отбира от тези колици ясно си проличава в тея стъпки , а те не са кой знае колко сложни , но си иска пипане. Още нещо за "мъника" разтегната верига трудно е да я прецениш със стандартните симптоми щото не ги проявява затова иска пипане , бъркаш с пръста през капачката и кат я набараш преценяваш колко е зле и действаш с прите в джоба право при доктора :mhihi:. Имах предвид че с доцентроване не може се излъжат разатегнати вериги и да откопчиш още някоя хилядарка в километри без смяна ангренаж. Живи и здрави.

колега, доколкото знам разтягането се компенсира за известно време с връщане малко на аванса на ГНП(за по-лесно палене на топъл двигател), следващия симптом е менене на оборотите като топла.следва смяна на ангренажа.но като цяло това "кърпене" с центровката май не е за предпочитане, освен ако няма да продаваш колата(става доста мудна, освен ако не и увеличиш и порциите гориво, което пък май те прави доста неекологично чист :) ).та май на този ТДС само само му пипнали центровката на ГНП

Потребител
Аватар

Мнение от aei » 14 Яну 2012, 13:12

предполагам че тези неща които си описал са ги пипали .. защото има промяна в повдвното на мотора.. нали бях пуснал тема че не варви на ниските .. сега не така, не че варви кои знае колко много ..но не е както беше преди .. :D

Потребител
Аватар

Мнение от aei » 16 Яну 2012, 20:01

тази сутрин същия проблем с паленето.. възможно ли е целия проблем да идва от горивния филтър?
Днес пробвах да развия този новия уж,който е в момента е на колата за да си сложа стария филтър с който нямах проблеми преди да го сменя с този.

Потребител
Аватар

Мнение от aei » 16 Яну 2012, 22:13

Не успях да го развия..С какво ли не пробвахме (верига,ръце,скоба) Смачква се филтъра ,обаче не се развива (филтъра струваше 40.00 лв мисля ,че не е от евтините или са ми набутали евтин за скъп). :oops: :shock:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 17 Яну 2012, 7:08

купи си филтър от вектра А 1,7д 8-10 лв е у пасва екстра :yes:
6>4

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 17 Яну 2012, 9:49

Краино време е да вкара колегата манометър и да се види каква е компресията на тоя мотор.
Центровки ,горива,ако няма дявол вътре в цилиндьра и с кофата да наливаш нафта все тая.
Инак за филтъра става от кадет,вектра ,астра 1,7 дизел.Но не е в него проблема.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

Потребител
Аватар

Мнение от aei » 17 Яну 2012, 15:39

компресията му е мерена .. 22 ми казаха,на едния цилиндар 23 не била една от наи хубавите но би трябвало да запали. нз но много ми писна от всички глупости.. кво ли не сам и проверил..вече не остана кво да гледам .. :dummy: и като я закарам на сервиз ми казват че всико работило и т.н.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318тдс комби

Мнение от mgate » 17 Яну 2012, 18:51

aei написа:компресията му е мерена .. 22 ми казаха,на едния цилиндар 23 не била една от наи хубавите но би трябвало да запали. нз но много ми писна от всички глупости.. кво ли не сам и проверил..вече не остана кво да гледам .. :dummy: и като я закарам на сервиз ми казват че всико работило и т.н.

ето на при тези които са ти казали че не е от най хубавите не ходи повече ,щото ако им се вижда малко да им дам една кофа компресия :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 17 Яну 2012, 18:53

aei написа:компресията му е мерена .. 22 ми казаха,на едния цилиндар 23 не била една от наи хубавите но би трябвало да запали. нз но много ми писна от всички глупости.. кво ли не сам и проверил..вече не остана кво да гледам .. :dummy: и като я закарам на сервиз ми казват че всико работило и т.н.

Има хора в Пловдив дето ще свършат работа.
0888263891 Радо.Утиваш при тях ,но изрично споменаваш ,че си говорил с Пресиян от Габрово.Иначе няма да им е интересна твоята кола.
Няма начин да не работи тая кола ето например колегата vladobate,иам 2 такива коли и съм 100% сигурен ,че сутрин палят без да ги интересува кви градуси са отвън.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

Потребител
Аватар

Мнение от aei » 17 Яну 2012, 19:45

Аз ходих при Игнат, след митницата му е сервиза, казаха ми че е добър.
А за този пич може би ще е на следващата заплата.. :mhihi: че ударих фалит вече.. :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 17 Яну 2012, 22:48

Тази кола ходила ли е на диагностика и от къде си сигурен че не гълта въздух от някъде?Аз лично имам 2 случая,единия беше от дифтунга на дюза,та зимата си палеше как да е ама като загрее няма палене,и като станеше 20 С пак така а другия по мистериозен беше,че като падне резервоара под средата и гаснеше ама се оправи от самосебеси и не се разбра от къде е там проблема :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 18 Яну 2012, 0:06

S7 написа:Тази кола ходила ли е на диагностика и от къде си сигурен че не гълта въздух от някъде?Аз лично имам 2 случая,единия беше от дифтунга на дюза,та зимата си палеше как да е ама като загрее няма палене,и като станеше 20 С пак така а другия по мистериозен беше,че като падне резервоара под средата и гаснеше ама се оправи от самосебеси и не се разбра от къде е там проблема :D

Ми тя му сълзи "умната" ама той не верва че това прави парчета та свят да ти се завие . До колегата с темата за последно те призовавам да си отстраниш дребните ( на вид ) проблемчета , по-точно сълзене и после да се впускаш в задълбаване щот такива елементаризми могат да те вкарат в лудница, че идея си нямаш. Съвсем приятелски ти го пиша , има поговорка и малкото камъче може да обърне каруцата . Успех .

Потребител
Аватар

Мнение от aei » 18 Яну 2012, 0:17

Добре,ще я сменя та да видим... САмо да попитам от 2.5тдс ставали ? щот имам такава под ръка ?

ПредишнаСледваща

Назад към E36