Проблем при форсиране на м42б18
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
69 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Проблем при форсиране на м42б18
jujko88 написа:това го пробвах колега и като го откачих наистина паднаха оборотите промени се работата и като подадох газ угасна колата,значи предполагам работи колега нали така!!! но когато го пробвах колата беше на около 70 градуса трябвали да е загряла напълно?.
Значи не е от него,понеже с такива симптоми пробвах три и си е на същото дередже,та не го барай...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- jujko88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 318ис
- Мечтае да кара: М3-ка
ясно колега то предполагам ако му имаше нещо щеше да излезе на диагностиката!!!
- jujko88
- кандидат ентусиаст
-
Колеги току що пробвах,КОМПЮТЪР,БОБИНА КАБЕЛИ ЗА СВЕЩИТЕ и резултатът е същия вече не знам какво да правя,дюзите ги карах и на друг майстор да ги гледа каза че са добре пръскат си еднакво,клапана който е на бензиновата рейка също е добре отворих го смених му 2те гумички вътре,на диагностика също всичко е добре,Единствено когато пробвах дали е от свещите и след проверката на свещите на четвърти цилиндър свещта беше се оцапала за 15-20сек. работа и майстора каза, че може да има клапан от двигатела който може да е загорял или изгорял не съм сигурен(не работел правилно) и за това да прави така,това го прецени по бързото оцапване на свеща.
Да отварям ли да видя как са клапаните какво ще ме съветвате колеги?
Да отварям ли да видя как са клапаните какво ще ме съветвате колеги?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Не бързай да сваляш главата. Вземи замери компресията, да видиш има ли отклонения (евентуално 4-ти цилиндър да ти е проблемен). Вероятно знаеш за сух/мокър тест - веднъж мериш направо, втория път пръскаш малко масълце в цилиндъра. Това с цел да се разбере губи ли се компресия между буталото и цилиндъра. И чак тогава като се направят едни бегли закючения отваряй мотора и търси причината - съответно в главата, сегменти/блок и т.н.
- димитър_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318is;Е36 328i;Е46 330i;E60 530d
пробва ли с друг дебитомер, да не забравиш преди това да откачиш акумулатора

- kokoshkite
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 coupe 318is ex
E36 coupe 328i ex
E46 touring 320d ex
E90 325i
Колега в тази тема проблема се оказа ламбда сонда ,ако ти се занимава колегата metodi80 е описал как можеш да самодиагностицираш по-важните неща с мултицет
Успех
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 0%B5%D1%80

- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
kokoshkite написа:Колега в тази тема проблема се оказа ламбда сонда ,ако ти се занимава колегата metodi80 е описал как можеш да самодиагностицираш по-важните неща с мултицетУспех
Колега, темата е моя и проблемът изобщо не се е оказал ламбда сонда

- kokoshkite
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 coupe 318is ex
E36 coupe 328i ex
E46 touring 320d ex
E90 325i
CTORH написа:kokoshkite написа:Колега в тази тема проблема се оказа ламбда сонда ,ако ти се занимава колегата metodi80 е описал как можеш да самодиагностицираш по-важните неща с мултицетУспех
Колега, темата е моя и проблемът изобщо не се е оказал ламбда сондаПроблемът все още си го има, след смяна на кабели, свещи, ламбда сонда, температурен датчик, рециклиране на дебитомер, смяна на ТПС. Просто след ревизията на дебитомера проблемът се проявява по-слабо, но не е изчезнал напълно. А ламбда сондата в случая нямаше нищо общо. Нея я бях сменил преди това още поради друга причина.
Значи съм се объркал колега ,извинявам се за спама,но все пак колегата ако има желание може да направи проверката

- jujko88
- кандидат ентусиаст
-
Ще направя тази проверка и ще видя какво ще покаже,благодаря колега за инфото!!!
Вчера ходих да меря компресията и беше еднаква на всички цилиндри и момчето ми каза, че няма нищо по двигателят вътре да не се занимавам да отварям главата!!!
Вчера ходих да меря компресията и беше еднаква на всички цилиндри и момчето ми каза, че няма нищо по двигателят вътре да не се занимавам да отварям главата!!!
- jujko88
- кандидат ентусиаст
-
Здравей те колеги искам да споделя случката която ми се случи след пробата с друг работещ ДЕБИТОМЕР.
Та така значи ситуация е такава взех от един приятел деботмера му за проба да видя как ще е,и след пробата с него колата наистина заработи по добре(и си викам аха значи е от деботомера) и пак си слагам моя деботомер на колата паля и с моя си работи добре,и си викам сигурно е имало някаква грешка и ли нещо от сорта и сега всичко си е както трябва и така цял ден си карам колата всичко е добре,но след 3 часа престой колата е изстинала качвам се паля и пак го има проблема,когато пробвах дебитомера колата си беше загряла както моята така и другата,не съм пробвал сутрин при напълно изстинал мотор как ще но вече си мисля ,че може да е от деботомера,и също така след пробата на дебитомера проблема го има само при студен двигател като загрее всичко се нормализира,най-силно проблема се усеща при палене след голям престой(оставям колата вечерта и паля чак на другият ден) или когато е по студено на вън както беше тази вечер(колата не беше палена 8 часа понеже бях на работа и към 12:30 я запалих и при подаването на газ иска да гасне(забива и след секунда почва да се форсирва)
Ако някой има някакви съвети към мене нека да пише,Благодаря предварително!!!
Та така значи ситуация е такава взех от един приятел деботмера му за проба да видя как ще е,и след пробата с него колата наистина заработи по добре(и си викам аха значи е от деботомера) и пак си слагам моя деботомер на колата паля и с моя си работи добре,и си викам сигурно е имало някаква грешка и ли нещо от сорта и сега всичко си е както трябва и така цял ден си карам колата всичко е добре,но след 3 часа престой колата е изстинала качвам се паля и пак го има проблема,когато пробвах дебитомера колата си беше загряла както моята така и другата,не съм пробвал сутрин при напълно изстинал мотор как ще но вече си мисля ,че може да е от деботомера,и също така след пробата на дебитомера проблема го има само при студен двигател като загрее всичко се нормализира,най-силно проблема се усеща при палене след голям престой(оставям колата вечерта и паля чак на другият ден) или когато е по студено на вън както беше тази вечер(колата не беше палена 8 часа понеже бях на работа и към 12:30 я запалих и при подаването на газ иска да гасне(забива и след секунда почва да се форсирва)
Ако някой има някакви съвети към мене нека да пише,Благодаря предварително!!!
Колега моля те да не забравиш да пишеш ако откриеш от какво прави тая мизерия, да почна и аз да я правя мойта, че като гледам мненията и клипчетата ми се струва, че и моя проблем е абсолютно същия
- димитър_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318is;Е36 328i;Е46 330i;E60 530d
Нали за това ти написах преди това да си откачил акумулатора, за да нямаш допълнителни съмнения, сменяй го от него ти е проблема!

- jujko88
- кандидат ентусиаст
-
Колега аз направих точно така откачих акумулатора и така пробвах дебитомера,даже една вечер го бях откачил напълно ако има някакви грешки да се премахнат 

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
jujko88 написа:Колега аз направих точно така откачих акумулатора и така пробвах дебитомера,даже една вечер го бях откачил напълно ако има някакви грешки да се премахнат
Що ли съм чел,че с откачен акумулатор на е36 грешките не изчезват...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Iskren
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318 IS седан
Мерил ли си налягането на рейката?
Може да изглежда смешно ама... ниско налягане на бензина(поради една или друга причина-филтър,помпа,клапан), когато е студена вкарва повече въздух ама гориво няма и почва да се чуди кво да прави. Като е позагряла вече й трябва по-нормална смес, на която налягането смогва... Не знам как да го обесня...
Може да изглежда смешно ама... ниско налягане на бензина(поради една или друга причина-филтър,помпа,клапан), когато е студена вкарва повече въздух ама гориво няма и почва да се чуди кво да прави. Като е позагряла вече й трябва по-нормална смес, на която налягането смогва... Не знам как да го обесня...
69 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5