Монтаж на измервателни уреди на е36 в Пловдив??!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
Re: Монтаж на измервателни уреди на е36 в Пловдив??!!
bum_bum написа:От Б4 купе. 90 купе ли как му викат там..
ммм добре... почвам да търся

- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
Дами позволете и аз да се включа
Тази процедура ми се наби в главата преди половин година и аз така като разглеждаш и обмислях доста варианти
Мислех си в началото за конзола на колонката но нещо не ми допадна, после и аз мислях там някъде покрай скоростния лост да ги натикам но за там идеята е добра но лично на мен не ми допада понеже, самите уреди са доста надолу и за всяко поглеждане към тях трябва да въртим поглед на долу, а и малко отклонение от пътя може да е фатално. Така че при мен реших вариант да са някъде на нивото на очите и на удобно място, както и така не на последно място да изглеждат добре и да се вписва с интериора.
Избора за марка и визия уреди също не бе лесен. Но накрая се спрях на модела: http://tuning-parts.bg/60mm-s-tamno-staklo/
Цената няма да я коментираме, там всеки си решава за себе си. Но и както ще прочетете пише си, че в комплекта влиза всичко необходимо за инсталацията на уреда, за да заработи. Е да ама та*ака започва от там. Може но при мен Ъъъъ. В комплектите имаше наистина разни тетки и преходи но нито един не пасва за този мотор. Е да но нали все пак съм ги купил вече трябваше да измисля къде да ги поставя (то това лесно), но и другото трябваше да заработят, а не само за красота
Понеже съм си фен на атносферния тунинг си взимам само за налягане и температура на маслото (на този етап).
По долу на снимките се вижда, как и къде съм си ги поставил. За мен по моята логика за погледа са ми удобни когато си карам.
За целта при поставянето на температурния датчик имаше доста варианти и се чудех кой от всичките да си избера.
Долу на картера, или някъде по магистралата след маслената помпа. При първоначално пробвах с преход на пробката на маслото но уви не показваше никак реално.
Така, че за там забравете, следваща та стъпка беше някъде по някоя маслена магистрала непосредствено след маслената помпа, а това е да речем около масления филтър. Знам че при М3-тата си има такъв уред заводски и ми беше интересно, къде е монтиран този датчик и се оказах прав. http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... il_filter/
13 - позиция.
Е да но при мен там нямаше толкова място. За целта свалих корпуса на масления филтър и започнах да мисля, къде да пробия нещо
В крайна сметка все едно мястото му е било точно там, където съм го сложил и аз. Точно там се образува като ямичка и няма да подпира масления филтър, както и постоянно ще циркулира масло под налягане идващо непосредствено от картера. С помощта на познат аргончик стана работата.
Към комплекта на датчика за налягането също си имаше и датчик и преходи но уви и там греда.
Пак няма място за всичко. Но проблема се решава или с подходяща тетка или като в моя случай с комбиниран датчик с две крачета. Едното гаси лампата, а другото показва на уреда.
Както казах избора е голям и човек с повечко фантазия може да си изпипа нещата по начин по който на него да си му харесва като си кара. Надявам се да съм ви бил полезен

Тази процедура ми се наби в главата преди половин година и аз така като разглеждаш и обмислях доста варианти

Мислех си в началото за конзола на колонката но нещо не ми допадна, после и аз мислях там някъде покрай скоростния лост да ги натикам но за там идеята е добра но лично на мен не ми допада понеже, самите уреди са доста надолу и за всяко поглеждане към тях трябва да въртим поглед на долу, а и малко отклонение от пътя може да е фатално. Така че при мен реших вариант да са някъде на нивото на очите и на удобно място, както и така не на последно място да изглеждат добре и да се вписва с интериора.
Избора за марка и визия уреди също не бе лесен. Но накрая се спрях на модела: http://tuning-parts.bg/60mm-s-tamno-staklo/
Цената няма да я коментираме, там всеки си решава за себе си. Но и както ще прочетете пише си, че в комплекта влиза всичко необходимо за инсталацията на уреда, за да заработи. Е да ама та*ака започва от там. Може но при мен Ъъъъ. В комплектите имаше наистина разни тетки и преходи но нито един не пасва за този мотор. Е да но нали все пак съм ги купил вече трябваше да измисля къде да ги поставя (то това лесно), но и другото трябваше да заработят, а не само за красота

Понеже съм си фен на атносферния тунинг си взимам само за налягане и температура на маслото (на този етап).
По долу на снимките се вижда, как и къде съм си ги поставил. За мен по моята логика за погледа са ми удобни когато си карам.

За целта при поставянето на температурния датчик имаше доста варианти и се чудех кой от всичките да си избера.
Долу на картера, или някъде по магистралата след маслената помпа. При първоначално пробвах с преход на пробката на маслото но уви не показваше никак реално.

13 - позиция.
Е да но при мен там нямаше толкова място. За целта свалих корпуса на масления филтър и започнах да мисля, къде да пробия нещо

В крайна сметка все едно мястото му е било точно там, където съм го сложил и аз. Точно там се образува като ямичка и няма да подпира масления филтър, както и постоянно ще циркулира масло под налягане идващо непосредствено от картера. С помощта на познат аргончик стана работата.
Към комплекта на датчика за налягането също си имаше и датчик и преходи но уви и там греда.

Както казах избора е голям и човек с повечко фантазия може да си изпипа нещата по начин по който на него да си му харесва като си кара. Надявам се да съм ви бил полезен

- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
PROPELLER написа:От Ауди ,да, но не знам, кой модел точно.
Стрелките светят точно като на ВМВ , което не знаех преди монтажа, и беше приятна изненада след като ги сложих и пуснах габарити, по тъмно![]()
Снимки утре, че сега нямам с какво да снимам по тъмно
На 30ката ми бяха такива и светеха верно точно като таблото....ако изнамеря снимки ше постна

иначе тука беха набутани

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- PROPELLER
- SPACEMAN!
-
- Кара: USS ENTERPRISE
- Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ
Аз си реших проблема с тетка на мястото на ОЕМ датчика,на която си сложих и двата датчика /и термо датчика и двойния за лампата и стрелката за налягането/
Спестих си пробиването и заварянето на конзолата на филтъра,това разбира се след няколко ходения до стругар за резби , размери и пр.
Това като съвет за тези ,които тепърва ще почват
Още един съвет: Правите си регистрация в Ауди форума и редовно проверявате темите в "продава части"
А тази снимка изникна от дълбокия архив

Това като съвет за тези ,които тепърва ще почват

Още един съвет: Правите си регистрация в Ауди форума и редовно проверявате темите в "продава части"

А тази снимка изникна от дълбокия архив

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
В момента се продават в Ауди форума за 140лв комплект с конзолата и датчиците.За 120 са продадени тези дни.

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
Bimmer_E36 написа:В момента се продават в Ауди форума за 140лв комплект с конзолата и датчиците.За 120 са продадени тези дни.

- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
За 130 лева ги взех преди година със датчиците, от Ауди Б4 купе. Цвета на подсветката е еднакъв с голямото табло.
Цената не е голяма, като се има в напредвид колко струват нови ВДО.
Цената не е голяма, като се има в напредвид колко струват нови ВДО.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
Толкова са.Обикновенно вървят 100лв само уредите,а камбанката за налягането върви 50лв...

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Peturcho_bmw написа:Bimmer_E36 написа:В момента се продават в Ауди форума за 140лв комплект с конзолата и датчиците.За 120 са продадени тези дни.
![]()
така ли вървят тези уреди много ми се струват... или е нормално за такова нещо?
![]()
Ти колко мислеше. Едното е ВДО, другото Цун Кай Хуй.. Едното мери точно, другото само му шават стрелките.
Освен това на мен китайските са ми яко грозни ама това да речем е субективно мнение.
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
Ясно разбрах ами тогава щте ви помоля колеги ако някой му изкочи някоя обява за ВДО да ми драсне в темата или на ЛС... Благодаря ви предварително!!bum_bum написа:Peturcho_bmw написа:Bimmer_E36 написа:В момента се продават в Ауди форума за 140лв комплект с конзолата и датчиците.За 120 са продадени тези дни.
![]()
![]()
Ти колко мислеше. Едното е ВДО, другото Цун Кай Хуй.. Едното мери точно, другото само му шават стрелките.
Освен това на мен китайските са ми яко грозни ама това да речем е субективно мнение.

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
колеги зех уредите да се похваля за 100 лв. ВДО намерих, с датчиците ,с буксите, с инсталацията и с конзолата . скоро време щте ги монтирам и щте постна снимки след монтажа да видите какво се е получило

- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
Peturcho_bmw написа:колеги зех уредите да се похваля за 100 лв. ВДО намерих, с датчиците ,с буксите, с инсталацията и с конзолата . скоро време щте ги монтирам и щте постна снимки след монтажа да видите какво се е получило![]()
Успех няма да е лошо да покажеш не само как изглеждат в купето, а и самите връзки и позиции на датчиците.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
bum_bum написа:Peturcho_bmw написа:Bimmer_E36 написа:В момента се продават в Ауди форума за 140лв комплект с конзолата и датчиците.За 120 са продадени тези дни.
![]()
![]()
АХАХХхАХАХах сцепих се от смях

иначе квото си е така си е така VDO най-големите в тоя бранш

- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
Аз ги спазарих за 80лв. комплект всичко. Ама легнали верно са грозни
тия дни като ги сложа ще ги снимам 

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
само да ги сложа и щте обясня всичко подробно... нямаше да мига да се справя без помоща на колегата PROPELLER !!! много ми помогна този човек