Монтаж на измервателни уреди на е36 в Пловдив??!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Пловдивски Джигит
Аватар
Кара: Е38 728 IA

Re: Монтаж на измервателни уреди на е36 в Пловдив??!!

Мнение от Киров » 27 Окт 2011, 21:57

bum_bum написа:От Б4 купе. 90 купе ли как му викат там..

ммм добре... почвам да търся :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Разумно
Детайли за колата: Измамна

Мнение от beco109 » 27 Окт 2011, 22:14

Дами позволете и аз да се включа :mhihi:
Тази процедура ми се наби в главата преди половин година и аз така като разглеждаш и обмислях доста варианти :paranoid:
Мислех си в началото за конзола на колонката но нещо не ми допадна, после и аз мислях там някъде покрай скоростния лост да ги натикам но за там идеята е добра но лично на мен не ми допада понеже, самите уреди са доста надолу и за всяко поглеждане към тях трябва да въртим поглед на долу, а и малко отклонение от пътя може да е фатално. Така че при мен реших вариант да са някъде на нивото на очите и на удобно място, както и така не на последно място да изглеждат добре и да се вписва с интериора.
Избора за марка и визия уреди също не бе лесен. Но накрая се спрях на модела: http://tuning-parts.bg/60mm-s-tamno-staklo/
Цената няма да я коментираме, там всеки си решава за себе си. Но и както ще прочетете пише си, че в комплекта влиза всичко необходимо за инсталацията на уреда, за да заработи. Е да ама та*ака започва от там. Може но при мен Ъъъъ. В комплектите имаше наистина разни тетки и преходи но нито един не пасва за този мотор. Е да но нали все пак съм ги купил вече трябваше да измисля къде да ги поставя (то това лесно), но и другото трябваше да заработят, а не само за красота :winky:
Понеже съм си фен на атносферния тунинг си взимам само за налягане и температура на маслото (на този етап).
По долу на снимките се вижда, как и къде съм си ги поставил. За мен по моята логика за погледа са ми удобни когато си карам. :smoke:
За целта при поставянето на температурния датчик имаше доста варианти и се чудех кой от всичките да си избера.
Долу на картера, или някъде по магистралата след маслената помпа. При първоначално пробвах с преход на пробката на маслото но уви не показваше никак реално. :kuku: Така, че за там забравете, следваща та стъпка беше някъде по някоя маслена магистрала непосредствено след маслената помпа, а това е да речем около масления филтър. Знам че при М3-тата си има такъв уред заводски и ми беше интересно, къде е монтиран този датчик и се оказах прав. http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... il_filter/
13 - позиция.
Е да но при мен там нямаше толкова място. За целта свалих корпуса на масления филтър и започнах да мисля, къде да пробия нещо :shock:
В крайна сметка все едно мястото му е било точно там, където съм го сложил и аз. Точно там се образува като ямичка и няма да подпира масления филтър, както и постоянно ще циркулира масло под налягане идващо непосредствено от картера. С помощта на познат аргончик стана работата.
Към комплекта на датчика за налягането също си имаше и датчик и преходи но уви и там греда. :dummy: Пак няма място за всичко. Но проблема се решава или с подходяща тетка или като в моя случай с комбиниран датчик с две крачета. Едното гаси лампата, а другото показва на уреда. :yes:

Както казах избора е голям и човек с повечко фантазия може да си изпипа нещата по начин по който на него да си му харесва като си кара. Надявам се да съм ви бил полезен :yes: :yes: :yes:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 27 Окт 2011, 22:37

PROPELLER написа:От Ауди ,да :yes: , но не знам, кой модел точно.
Стрелките светят точно като на ВМВ , което не знаех преди монтажа, и беше приятна изненада след като ги сложих и пуснах габарити, по тъмно :yes:
Снимки утре, че сега нямам с какво да снимам по тъмно ;)

На 30ката ми бяха такива и светеха верно точно като таблото....ако изнамеря снимки ше постна :yes:
иначе тука беха набутани :mhihi: мисля и на е36цата да си сложа
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

SPACEMAN!
Аватар
Кара: USS ENTERPRISE
Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ

Мнение от PROPELLER » 27 Окт 2011, 23:43

Аз си реших проблема с тетка на мястото на ОЕМ датчика,на която си сложих и двата датчика /и термо датчика и двойния за лампата и стрелката за налягането/ :yes: Спестих си пробиването и заварянето на конзолата на филтъра,това разбира се след няколко ходения до стругар за резби , размери и пр. :roll:
Това като съвет за тези ,които тепърва ще почват :yes:
Още един съвет: Правите си регистрация в Ауди форума и редовно проверявате темите в "продава части" :mhihi:

А тази снимка изникна от дълбокия архив ;)

10092011653.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 Turbo

Мнение от Bimmer_E36 » 27 Окт 2011, 23:58

В момента се продават в Ауди форума за 140лв комплект с конзолата и датчиците.За 120 са продадени тези дни.
Изображение

Пловдивски Джигит
Аватар

Мнение от Киров » 28 Окт 2011, 17:02

Bimmer_E36 написа:В момента се продават в Ауди форума за 140лв комплект с конзолата и датчиците.За 120 са продадени тези дни.

:shock: :shock: така ли вървят тези уреди много ми се струват... или е нормално за такова нещо? :dunno: :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 28 Окт 2011, 17:30

За 130 лева ги взех преди година със датчиците, от Ауди Б4 купе. Цвета на подсветката е еднакъв с голямото табло.
Цената не е голяма, като се има в напредвид колко струват нови ВДО.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 Turbo

Мнение от Bimmer_E36 » 28 Окт 2011, 20:07

Толкова са.Обикновенно вървят 100лв само уредите,а камбанката за налягането върви 50лв...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Окт 2011, 21:19

Peturcho_bmw написа:
Bimmer_E36 написа:В момента се продават в Ауди форума за 140лв комплект с конзолата и датчиците.За 120 са продадени тези дни.

:shock: :shock: така ли вървят тези уреди много ми се струват... или е нормално за такова нещо? :dunno: :dunno:

Ти колко мислеше. Едното е ВДО, другото Цун Кай Хуй.. Едното мери точно, другото само му шават стрелките.
Освен това на мен китайските са ми яко грозни ама това да речем е субективно мнение.
Изображение

Пловдивски Джигит
Аватар

Мнение от Киров » 30 Окт 2011, 17:58

bum_bum написа:
Peturcho_bmw написа:

Ти колко мислеше. Едното е ВДО, другото Цун Кай Хуй.. Едното мери точно, другото само му шават стрелките.
Освен това на мен китайските са ми яко грозни ама това да речем е субективно мнение.
Ясно разбрах ами тогава щте ви помоля колеги ако някой му изкочи някоя обява за ВДО да ми драсне в темата или на ЛС... Благодаря ви предварително!! :winky: :yes: :yes:

Пловдивски Джигит
Аватар

Мнение от Киров » 03 Ное 2011, 23:00

колеги зех уредите да се похваля за 100 лв. ВДО намерих, с датчиците ,с буксите, с инсталацията и с конзолата . скоро време щте ги монтирам и щте постна снимки след монтажа да видите какво се е получило :yes: :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Разумно
Детайли за колата: Измамна

Мнение от beco109 » 05 Ное 2011, 1:54

Peturcho_bmw написа:колеги зех уредите да се похваля за 100 лв. ВДО намерих, с датчиците ,с буксите, с инсталацията и с конзолата . скоро време щте ги монтирам и щте постна снимки след монтажа да видите какво се е получило :yes: :yes:

Успех няма да е лошо да покажеш не само как изглеждат в купето, а и самите връзки и позиции на датчиците.
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 05 Ное 2011, 2:45

bum_bum написа:
Peturcho_bmw написа:

АХАХХхАХАХах сцепих се от смях :mhihi:

иначе квото си е така си е така VDO най-големите в тоя бранш :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 05 Ное 2011, 9:13

Аз ги спазарих за 80лв. комплект всичко. Ама легнали верно са грозни :mhihi: тия дни като ги сложа ще ги снимам :yes:
Изображение

Пловдивски Джигит
Аватар

Мнение от Киров » 05 Ное 2011, 13:19

само да ги сложа и щте обясня всичко подробно... нямаше да мига да се справя без помоща на колегата PROPELLER !!! много ми помогна този човек :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bchug: :bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към E36