M42 гасне при студент старт (решен)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW е90

Re: M42 гасне при студент старт

Мнение от apostolakis » 14 Ное 2011, 20:10

при мен имаше съштия проблем и се оказа бензиновия клапан на рейката на дюзите,вътре се къса мембраната и влиза по малко бензин в всмукателите и така докато влезне в режим се дави,най лесно за проверка откачаш маркуча за вакума който е дълаг около 10 см,и палиш колата ако прокапи бензин от клапана значе е от него,при мен беше от това за 5мин и 100лв и сега е кибрит

Потребител
Аватар
Кара: е30

Мнение от bmwstil » 21 Ное 2011, 18:08

Здравеите колеги реших до някаде проблема си сас трудното палене !!!! На смукателния колектор има една танка шлалфка (4ерна) която отива от колекторите до задната 4ас на денамото ,до него има нещто в което влиза шлалвката предполагам 4е това е смука4а! но както и да е на мен проблема мие от него

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 21 Ное 2011, 18:30

е , аз донякъде намерих обяснение на случващото се
да припомня
проблема е такъв че , след като запаля сутрин на студен мотор оборотите се нормализират до 900-1000 и след около 5 секунди пропадат тотално и колата или гасне или почва мотора да се тресе неописуемо.второ палене , пак същото или само се тресе мотора , че чак на третото палене мотора остава стабилен.
след проверка на всичко по мотора , включително и наливането на 100 октана проблема остана докато една сутрин не се случи нещо друго.
установих че акумулатора ми се е скапал , но не от въртене а от това че отдавна не го бях смъквал да го позаредя на зарядното.все пак аз го карам от 3 години а колата дойде от италия с него и не се знае дали и кога наистина последно е зареждан истински
сложих го за 36 часа да се зареди , щото все пак е 90 ампера и след като достигнах електролит на всички клетки над 1,25 го смъкнах и го сложих на колата.
е точно тогава проблема ми изчезна което ме води на мисълта че от доста време акумулатора ми е бил почти скапан , и след като запаля, генератора почва напъни да зареди акумулатора , и точно на включването на генератора оборотите ми са пропадали.
за мен това беше проблема който ме тормози толкова дълго ,ако искате и вие опитайте
само немога да разбера защо електрониката позволява при наличие на напън на агрегата той да неможе да си поддържа автоматично оборотите в първите 5-10 сеунди ... :dunno:
може би се дължи на това че студена , ламба сондата не отчита нищо а електрониката работи на базово зададени параметри
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М44
Мечтае да кара: ///М
Детайли за колата: Не карам бързо полицай, просто бавно си летя :)

Мнение от Tomekk » 21 Ное 2011, 18:41

А може и да е имало грешки и след като си е оставил без ток да са се истрили :) :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от svilgg » 21 Ное 2011, 19:04

ей , затова изобщо не се бях сетил .
колко време му е нужно на тоя комп да остане без ток че да се рестартира ?има ли такъв чалъм изобщо ?
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36
Мечтае да кара: E38 Alpina B12

Мнение от bmw318is4 » 21 Ное 2011, 19:12

svilgg написа:ей , затова изобщо не се бях сетил .
колко време му е нужно на тоя комп да остане без ток че да се рестартира ?има ли такъв чалъм изобщо ?

Когато имах непомня какъв проблем , един майстор ме посъветва да оставя колата "повече от час" без акумулатор и после щял наново да записва един какви си данни

Аз имам сходен проблем , , изразява се в това , че когато е студена колата и я запаля , вдига оборотите до 1000 и след 3-4-5 секунди започват да падат и колата гасне , държа си крака на газда за 10 секунди и поддържам оборотите около 1000 и след това проблема изчезва , обаче е дразнещо , мислех си че е заради това че гофрето при деби-то е скъсано и след като го смених проблема почти изчезна но... "почти", съвзема се колата сравнително бързо но защо го прави този проблем идея нямам, колегата спомена по-горе за грешки в компа и акумулатор но моя е чисто нов , пък и колата е седяла без акумулатор 2 месеца :mhihi: - нормално е да се изчистят грешки ако е имало

:OT: само ако знаете какъв син пушек излиза след като колата не е палена 2 месеца :mhihi: :mhihi: първите 5 сек. по-зле от трабант :mhihi:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 21 Ное 2011, 20:12

svilgg написа:...

в написаното няма логика за мен. алтернатора се върти от ремъка след запалването заедно със хидравличната и водната помпа и акумулатора няма връзка освен в самото палене, след него е абсолютно механичен процеса, това дали е паднал акумулатора няма голямо значение според мен стига колата да може да запали и да имаш ремък.
колкото до грешките записани, няма такова нещо, че се трият като разкачиш акумулатора. пробвай да си махнеш буксата на бега после разкачай ако искаш 2 дена го дръж така да видиш, че пак ще си стои грешката. същото се отнася и за сензорите като ламбда, разните му датчици и т.н.
единствено има някои грешки които се трият при определен брой стартове (някъде 10-15), но те са малки примерно като датчика на накладките.

и тъй като проблема не е постоянен при мене най-вероятно ще се прояви пак и при тебе, а това е няква случайност.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318ис
Мечтае да кара: М3-ка

Мнение от jujko88 » 21 Ное 2011, 21:39

Ex3eMm1_318is написа:значи като разкачиш ваздушния филтар свалиш дебитомера и маркучите кам смукателния колектор и като го разверти6 даржи се на 5 винта един отзад 1 отпред 1 отгоре и 2 при едно като двуцефка :) обращаш колектора и отдол има само 1 танак маркуч които влиза освен другите 2 дебели е за танкия става вапрос и ти ще видиш каде влиза и каде отива смени го и почисти там кадето влиза !

Колега да те питам на това тънкото мъркуче има едно кръгло нещо което е черно от горе и бяло от долу то за какво служи,че аз моето като се мъча да го отворя да го видя го счупих и да кажа че като духам от едната страна през него минава въздух а през другата не, явно трябва да е там има някаква роля,ако го няма ще се влошили нещо!!!
Става въпрос за това ограденото---
photo03.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар

Мнение от svilgg » 21 Ное 2011, 21:56

колега , маркучето ти незнам за какво е но в момента няма нищо общо с темата.
а относно алтернатора , сигурен съм че той не започва да зарежда още от развъртането на ремъка , а след опреедлно време или след известно количество натрупано потребление от възлите и агрегатите ;)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318ис
Мечтае да кара: М3-ка

Мнение от jujko88 » 21 Ное 2011, 22:03

Колега както ти пита в темата за проблема си така и аз питам и ако не си забелязал колегата който цитирах го е посочил това като вариант за прблема :!: :!: :!:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is на Гняс

Мнение от sims » 22 Ное 2011, 1:53

Колега да те питам на това тънкото мъркуче има едно кръгло нещо което е черно от горе и бяло от долу то за какво служи,че аз моето като се мъча да го отворя да го видя го счупих и да кажа че като духам от едната страна през него минава въздух а през другата не, явно трябва да е там има някаква роля,ако го няма ще се влошили нещо!!!
Става въпрос за това ограденото---

Колега и моята правеше така и беше от скъсано гофре :arrow: провери си и всички вакумни маркучи да не дърпа въздух от някои :idea:

Това мъркуче има супер голямо значение за студения старт!!!отива в клапана които отваря DISA клапата!!!има тема за тази ДИСА клапа,прочетете я и дано разберете че тези двигатели (м42)гаснат студени при първото палене сутрин когато дърпат излишен въздух от някаде!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от svilgg » 22 Ное 2011, 10:49

аз втора сутрин на минус -5 нямам проблеми . спирам да пиша за да не преча на останалите да си решат проблема .
все пак моя мотор е м43 и неискам да ви объркам с разрешени казуси по друи случаи. ако има промяна ще съобщя :wave:
:censored:
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е30

Мнение от bmwstil » 25 Ное 2011, 14:11

Колега то4но за това марку4е говорех!!! На моя мотор сам го отка4ил и и сам свалил този клапан които ти си с4упил, и паля по-добре от както е отка4ено и си мисля да сменя тая цялата система или да я отворя !!!!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 27 Ное 2011, 0:12

имах същия дерт при м43 и излезе клапан за налягането на двигателя(май така се казваше),иначе на горните снимки се вижда кръглия клапан до щеката на малсото под вакума на сервото,иначе на диагностиката не излезе нищо всичко ок да ама не, 80лв и си готов :mhihi:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 28 Ное 2011, 1:54

въпросния клапан от снимката но.6 от тази схема ли е?

Изображение
Vacuum control — vacuum tube - BMW parts catalog

като възможност по чуждите форуми четох, че този маркуч но 8 с времето се напуква и е възможно и от него да идва неравномерната работа на студен мотор.

ПредишнаСледваща

Назад към E36