Крепежни елементи за ///М лайсни
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- clarcky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 e36 328i Тouring
- Мечтае да кара: e36 ///M3
Re: Крепежни елементи за ///М лайсни
stony1 написа:Колко броя щипки трябва за М лайсните на седана?
6 на предна врата,4 на задната и 2 за малките парчета...x2=24бр.

Nukem написа:Така запознах се отблизо с зелената/китаиската бяла/ втулка 51711932996!
След като сложих лайсните забелязах един малък луфт точно от втулката до края на врата, при вас така ли е и как се оправя
Колега, аз като гледам снимките дето си постнал, си мисля, че не си се запознал с втулката която се има предвид и от там е луфта ти. Тази втулка за която говорите, тя не е с гумена шапчица като всички тия който си снимал, че даже и в зелено. Тя всъщност представлява, зелено кръгче с дупка по средата, в което влиза бялата пласмаска и законтря от другата страна. Там няма гумена шапка! Принципа и е, че там където ти имаш луфт на лайсната, ако се сложи точно тази за която се говори, тя НЕ щраква с натискане. Бялата и пласмаска отгоре, си има каналче... на което се плъзва самата лайсна, СЛЕД КОЕТО, тя щраква на другите щипки с гумената шапчица. За да избегнеш този луфт, ти трябва именно тя!
Ето и конкретни снимки, не гледайте, че зеленкото е счупено

Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
- ///M Rider
- младши ентусиаст
-
- Кара: вече мечтата си !
- Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
- Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina
Да използвам темата . Продават ли се отделно, като парт номер логото на широките лайстни .
Щото съм със М ,а искам да сложа М3 .

Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
"Drat! And Double Drat!"

- clarcky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 e36 328i Тouring
- Мечтае да кара: e36 ///M3
///M Rider написа:Да използвам темата . Продават ли се отделно, като парт номер логото на широките лайстни .
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/T ... per_guard/
Номер 9

- ///M Rider
- младши ентусиаст
-
- Кара: вече мечтата си !
- Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
- Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina
clarcky написа:///M Rider написа:Да използвам темата . Продават ли се отделно, като парт номер логото на широките лайстни .
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/T ... per_guard/
Номер 9
Благодаря!

Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
"Drat! And Double Drat!"

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
тях само в дару ли ги има?
и аз се занимава със същата процедура сега и се чудя какво да ги правя..
дали да не подсиля с нещо АНТИ чубани-крадци на БМВ част.. нещо като по здраво монтажно лепило тук там? или само щипките.. пред дилема съм..
и аз се занимава със същата процедура сега и се чудя какво да ги правя..
дали да не подсиля с нещо АНТИ чубани-крадци на БМВ част.. нещо като по здраво монтажно лепило тук там? или само щипките.. пред дилема съм..
- lubchitu
- кандидат ентусиаст
-
Mollov написа:Да бе, даде ми... и ги сложих... и заспаха... ама искат повече сила при вкарване... която не приложих първият път, ама тоя път реших, че няма накъде и ще ги натискам колкото трябва... лайсната заспа на мястото си...
Да обобщя - при ///М лайсните, в предната част при лайсната на преден калник и тази на вратата (при купе), както и в задната част при лайсната на задният панел, крепежният елемент (no.12) е различен от щипката (no.5), която принципно се използва за задържане на лайсните към ламарината. Този крепежен елемент не може да се комбинира с "презервативчето" (no.11), което стандартно върви със щипката (no.5). В този случай трябва да се използва "зелената втулка" (партиден номер 51711932996) от крепежните елементи за захващане на праговете. Тогава и специалният крепежен елемент no.12 се хваща стабилно на място.
Щом държат по-яко "зелената втулка" и "номер 12", немогат ли само такива да се сложат на лайсните... ???
lubchitu написа:Щом държат по-яко "зелената втулка" и "номер 12", немогат ли само такива да се сложат на лайсните... ???
Не видя ли принципа на зелената втулка и щипката? Там е с плъзгане! Останалите щипки, са с щракване в самите релси от вътрешната страна на лайсните.
- lubchitu
- кандидат ентусиаст
-
верно 
а за компакт същата ли е схемата с мястото на зелените втулки както при купето....знам само че са 13 щипки общо за едната страна

а за компакт същата ли е схемата с мястото на зелените втулки както при купето....знам само че са 13 щипки общо за едната страна

lubchitu написа:верно
За компакт не знам, поначало не изпитвам симпатии към тоя модел и въобще не се вълнувам кво е положението при него

- Vozq_bez_pari
- младши ентусиаст
-
- Кара: is turbo / 520i,и на жената е30ката
някой може ли да каже каква е разликата между тия три щипки че аз еднакви ги виждам май
51132251639
51132251394
51131960054

51132251639
51132251394
51131960054
Vozq_bez_pari написа:някой може ли да каже каква е разликата между тия три щипки че аз еднакви ги виждам май
![]()
![]()
51132251639
51132251394
51131960054
51132251639 - e щипката за М-лайстна

51132251394 - e clamp / металната пластинка дето държи емблемата на М-лайстната на вратата
51131960054 - е за обикновена лайстна

Забележи, че М-ковата и обикновената са различни. Едната се щраква надлъжно, другата напречно!
- Vozq_bez_pari
- младши ентусиаст
-
- Кара: is turbo / 520i,и на жената е30ката
верно че последната е за обикн не бях забелязал ама втория номер пак ми излиза в гоогле че е като първата щипка
http://www.auto-spinka.pl/en_GB/p/C6013 ... 51394/1164
http://www.auto-spinka.pl/en_GB/p/C6013 ... 51394/1164
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3