Най-после и аз да се похваля!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i E36
Мечтае да кара: BMW M3 GTR
Детайли за колата: Бързо Мощно Возило

Re: Най-после и аз да се похваля!

Мнение от Gungrave » 01 Сеп 2011, 9:42

веднъж като по-малък бях пътувал до Бургас със 320-ка и буквално ми гръмна главата от тоя резонанс.. :oops: после като слезеш си като пиян... и то точно 2500-3000 rp/m направо не се седи вътре.. :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SaRaLiQ » 01 Сеп 2011, 9:48

Честито колега и със здраве да си караш количката..И качи повече снимки деее : ))))
Изображение

BMW fanatic
Аватар
Кара: ИСТРЕБИТЕЛ мечнае за СОВАЛКА
Детайли за колата: e36 330i

Мнение от with-fox » 02 Сеп 2011, 0:01

честито колега да те радва за напред много

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i E36
Мечтае да кара: BMW M3 GTR
Детайли за колата: Бързо Мощно Возило

Мнение от Gungrave » 02 Сеп 2011, 8:29

имай в предвид че тва са неврозни количици.. не обичат много много да ги жалиш... :mhihi: :mhihi: :driving:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 04 Сеп 2011, 15:03

MPOWERfan написа:Да наистина този мотор започва да се развъртя в по високи обороти,но според мен си върви доста определено.А за дълъг път няма да коментирам просто какъв кеф е да се кара "6-так".За звук да не говорим. :lol: Нека колегите с М 52 да кажат и там как стоят нещата. ;)

Казвам :mhihi: В ниските М52 наистина е леко по-муден. В високите се развърта доста добре. На дълъг път, ако е с някакви пробити дрънчащи гърнета, направо ще ти гръмне главата. При мен все още крайното гърне е сток и дългите разстояние са ми адски приятни. Има един типичен леко плътен звук в по високите на дълго, той е т'ва което ми харесва адски много. Особено като спреш музиката, ззатвориш прозорците, спреш и духалките и оставаш сам... с звука от мотора... :oops: За вървенете, зависи от състоянието на дадения екземпляр. Ако е читав, поддържан и глезен повече от мацка, ще ти отговаря подобаващо. За 150 коня, толкова. За тия дето са им малко, гамата от БМВ мотори с големи и мощни двигатели е доста богата, така че, да се ориентират към тях. Те тава е :lol:
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-36 купе
Мечтае да кара: E-46 купе

Мнение от niagolov » 04 Сеп 2011, 16:47

VooDoo-36 написа:Честито и от мен за хубавата кола!
Искам да използвам темата за да споделя впечетлението си от колата на един приятел- E36 седан със M50B20. Днес имах възможност да покарам колата и останах много изненадан от това ,че колата въобще не върви като за 150 коня. Исках да сравня 6-така спрямо моето M40B18 и трябва да кажа ,че в ниските обороти( до 4000) не забелязах никаква разлика между моето M40B18 и M50B20. Едва след 4000 обората се развърта малко по-добре от моя мотор. На много места съм чел, че M50 не е нищо особено, но не съм подозирал че е толкова зле. Единственото, което ми хареса е звука на мотора. Но може и нещо да не е наред с двигателя, макар че колата да е на 180 хил. и по думите на моя приятел да е в добра кондиция.

Давайте момчета сега ви се паднало,модераторите са на Приморско отклонявайте се смело то темата............. :banghead: По темата:Добра колица колега,със здраве и с кеф да си я караш :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 318d
Мечтае да кара: ......... 750li

Мнение от b0bituy » 04 Сеп 2011, 18:35

Честито колега. :bchug:
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61/530XD
Мечтае да кара: на по-евтино гориво.

Мнение от MPOWERfan » 04 Сеп 2011, 18:50

Месрси колеги,да ви се връщат хубавите пожелания! :yes:
Така и така съм отворил тема да попитам,обортомера нещо ми е прецакан и когато настъпя както си трябва колата и стрелката стига много много надолу,по принцип е забавано да го гледаш ама все пак мисля да го оправя :lol: Та наи-вероятно ще се наложи да сменя таблото,точно от тази година и мотор ли да търся или има и алтернативи? Мерси предварително.
E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 04 Сеп 2011, 19:04

MPOWERfan написа:Така и така съм отворил тема да попитам,обортомера нещо ми е прецакан и когато настъпя както си трябва колата и стрелката стига много много надолу

Кво значи стига много много надолу като я настъпеш както трябва? Имаш предвид, превърта и минава червения ограничител или аз не успях да те разбера, по начина по който се изрази?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MPOWERfan » 04 Сеп 2011, 19:10

krisu написа:
MPOWERfan написа:Така и така съм отворил тема да попитам,обортомера нещо ми е прецакан и когато настъпя както си трябва колата и стрелката стига много много надолу

Кво значи стига много много надолу като я настъпеш както трябва? Имаш предвид, превърта и минава червения ограничител или аз не успях да те разбера, по начина по който се изрази?

Ами колега,не отчита коректно.Когато карам показва по-високи обороти от нормалното според мен,а когато я настъпя стрелката стига до разходомера чак (буквално).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-36 купе
Мечтае да кара: E-46 купе

Мнение от niagolov » 04 Сеп 2011, 20:28

MPOWERfan написа:
krisu написа:

Ами колега,не отчита коректно.Когато карам показва по-високи обороти от нормалното според мен,а когато я настъпя стрелката стига до разходомера чак (буквално).

Когато работи на място колата,какви обороти ти отчита колега?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MPOWERfan » 04 Сеп 2011, 23:54

niagolov написа:
MPOWERfan написа:
krisu написа:

Когато работи на място колата,какви обороти ти отчита колега?

Ами на 1000 стои стрелката,но колата работи много тихо и равномерно.Не мени обороти или нещо такова,прави ми впечатление,че почва да се развърта кам 7000 :lol: някъде тоест ваносът почва да помага.Не е болка за умиране но искам да пробвам с др табло да съм спокоен е вс е ок. :) Трябва само да си намеря от същия мотор най-вероятно.

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 05 Сеп 2011, 0:10

Абе колеги какви въпроси му задавате на новака изобщо?
Само като каже, че оборотомера му подминава яко седмицата трябва да ви стане ясно, като дърти БеЕмВе-исти, че таблото е от 4ри цилиндров мотор и затова така се получава ;)
Колега ако стрелката ти в прекъсвач сочи някъде към разходомера - ясно е - таблото е от 4ри цилиндрово... :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 05 Сеп 2011, 0:20

UFO е прав. Най добре си виж по номера на рамата в realoem, кво ти е стоковото табло... и го сравни с т'ва сега. Тоя преди тебе ако е правил някви золуми и е сменял нещо, може и тва да съществува като варянт. До колко ти е разходомера на сегашното табло? Ако ти е от 4 цилиндрово, ще ти е до 20. М50-52 са до 30.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MPOWERfan » 05 Сеп 2011, 0:33

До 30 е разходомера,ама то маи и на по-малките мотори също е 30 ...иначе километража е 260 разграфен евентуално ако е от м42 таблото,от м44 не е защото нямам лампичка на резервата.Другото нещо което ми направи впечатление е че нямам CHEK на таблото а пък съм с големия борд и мисля че си е с него фабрично.

ПредишнаСледваща

Назад към E36