325 тдс загря при 180 к в час

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Re: 325 тдс загря при 180 к в час

Мнение от Alexi » 27 Юли 2011, 0:18

автора трябва да избягва да претопля тиквата че и без това е крехка :mhihi: а проблема 99% е водната помпа ,ако тиквата все още е здрава де :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: e39 525 tds

Мнение от t1sh0o » 27 Юли 2011, 11:30

Ей стига сте мислили за бедни смеси. Дизела НЕ загрява при бедна смес, защото при него количеството въздух не зависи от педала на газта, а от скоростта на движение, турбото и оборотите на двигателя. Така че ако караш с 1000 оборота на 5та примерно и караш с 10% натистат педал и с 100% натиснат педал разликата ще е само в количеството впръскано гориво. А за загряване от затапената екология ми се струва несериозно, зашото тя само може да влоши горивната смес като и повиши температурата и намали количеството кислирод, което значи че ще има и по малко гориво, но то най-верочно при един стар мотор няма да изгори точно както трябва и ще поизпуши, а от това има по-голям шанс да загрее. И последно маперите верно пускат повече гориво в ниските за да компенсират турболага, но пускат и повече във високите щото иначе няма начин колата ти да изкара 2-30 коня отгоре само с гориво в ниските. Няма кола която да си прави максималните конски сили на 2000 оборота.
За чиповете от брезел знам, че са много качествени, така че се съмнявам проблема да е в него, за чуждестранните също. Има вариант и след като един път е прегрята колата да е направила някоя микропукнатина на главата или да е изгорила съвсем леко гарнитурата и като се покара малко на яко газ и от това да се загрява водата прекалено. В тоя случай спасение освен сваляне на главата няма. Щом и на двамата всичко ви е наред си сложете по един оригинален чип и вижте какво ще стане и преценявайте.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Мнение от Dream_BMW » 27 Юли 2011, 13:50

Аз си пазя оригиналния и скоро мисля да експериментирам и да елиминирам съмнението ми дали проблема е в чипа.Иначе в Брезел не се съмнявам,ако не ми беше свестен чипа,то отдавна да съм си е*ал мамата на двигателчето,като знам колко тормоз съм му причинявал,макар че тормоза е в диапазона 2500-4000 об/мин.Тя и без това най-добре си върви в него.От там нататък си е извращение с машинката.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325tds touring,e46 328ci...
Мечтае да кара: МИГ–29
Детайли за колата: И двете с чип...

Мнение от sebulba1 » 28 Юли 2011, 6:39

Това с по-малката ролка ме заинтригува...От каква кола да взема ролката и променя ли се дължината на ремъка,ако се сложи такава ролка?Иначе и аз карам тдс с чип от digital tuning и никога,ама никога не съм имал проблеми със загряването.Поддържал съм скорост от над 200 км в час с включен климатик в адска жега и никакво загряване. :dunno: Иначе с по малка ролка си е едно добро застраховане против загряване :clap:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 28 Юли 2011, 13:17

не съм съгласен... застраховка срещу кой проблем е леко завишения поток... ако има проблем в охлаждането, то той пак ще се прояви...
писано е и преди, дето в италия монтират залепените водни помпи с повечето лопатки... ама и италиянките претоплят...
иначе това е за улеснение на охлаждането, но не решава проблемите му... прецаканата водна помпа, виско, термостат,радиатор са си все толкова прецакани, независимо от ролката... дето ханс я е сметнал понаучному...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAVARIA » 28 Юли 2011, 17:29

99,9% позапушена пита на радиатора ОТВЪТРЕ това го казвам от личен опит

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 28 Юли 2011, 22:45

BAVARIA написа:99,9% позапушена пита на радиатора ОТВЪТРЕ това го казвам от личен опит

Еми, ако струйката е нарушена може и той да е ,но 99.9% ,че не е конкретно в тоя случай.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

Потребител
Аватар
Кара: 325 TDS

Мнение от RusiJR » 15 Авг 2011, 21:04

Здеасти колега!
Да ти кажа че и моята ТДСка започва да загрява по абсолютно същия начин както твоята след 180. Падна ли на 160 положението се нормализира. Само ще ти кажа че моята си е пълен сток без чип и т.н. Следователно не е проблема в чипа ти. Но и аз се чудя каде може да ни е проблема.......

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 16 Авг 2011, 14:27

Сваляш радиатора и го измиваш отвън и от двете страни, после на свален радиатор измиваш и климатичния от двете страни. После монтираш по обратния ред и пробваш на магистралата при 180 какво се случва.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв
Мечтае да кара: Памела Андерсен
Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри

Мнение от dobromir » 16 Авг 2011, 14:45

Според мен ще е мръсен радиатора на вид изглеждат като нови нокогато го свалиш и почнеш да миеш питата ще паднат поне една сория боклуци . ,,, пробвай да го свалиш и да го измиеш отвън и от вътре :) Успех

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Мнение от Dream_BMW » 16 Авг 2011, 19:31

RusiJR написа:Здеасти колега!
Да ти кажа че и моята ТДСка започва да загрява по абсолютно същия начин както твоята след 180. Падна ли на 160 положението се нормализира. Само ще ти кажа че моята си е пълен сток без чип и т.н. Следователно не е проблема в чипа ти. Но и аз се чудя каде може да ни е проблема.......

Koй знае дали не е някоя маалка пукнатина в главата или неплътност в гарнитурата.Ще чакаме да смеси водата с маслото и тогава нещата ще се изяснят. :mhihi: :driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 16 Авг 2011, 21:20

Ако има пукнатина ще ври жестоко, ако е духнала гарнитура само ще ти надува маркучите зверски. И при двете ще пие антифриз жестоко. При мен от хлабави болтове на главата ми пиеше през гарнитурата и надуваше маркучите и нито 1 път не загря пущината. Чак като духна на цяло гарнитурата хвърли водата.

Мий радиаторите воден и климатичен и пак пробвай.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 17 Авг 2011, 11:10

Zubcho написа:Ако има пукнатина ще ври жестоко, ако е духнала гарнитура само ще ти надува маркучите зверски. И при двете ще пие антифриз жестоко. При мен от хлабави болтове на главата ми пиеше през гарнитурата и надуваше маркучите и нито 1 път не загря пущината. Чак като духна на цяло гарнитурата хвърли водата.
То затова има технология на затягане на болтовете и при сваляне на главата задължително нови болтове, че някои си изпатиха със старите. След затягане и 30 минл работа на двигателя болтовете трябва да се притегнат на 90 градуса, но дали BG мастерите го правят...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 17 Авг 2011, 12:13

bmw325tds написа:
Zubcho написа:Ако има пукнатина ще ври жестоко, ако е духнала гарнитура само ще ти надува маркучите зверски. И при двете ще пие антифриз жестоко. При мен от хлабави болтове на главата ми пиеше през гарнитурата и надуваше маркучите и нито 1 път не загря пущината. Чак като духна на цяло гарнитурата хвърли водата.
То затова има технология на затягане на болтовете и при сваляне на главата задължително нови болтове, че някои си изпатиха със старите. След затягане и 30 минл работа на двигателя болтовете трябва да се притегнат на 90 градуса, но дали BG мастерите го правят...

:OT:
Това ще го кажеш на майстерите в село Караджалово. А пък на опаковката на гарнитурата си пише колко и как се затягат болтовете. Болтовете ги купувам на 2!!! пъти и предния и сегашния път си бяха нови. А какво са сложили първия път като болтове само господ знае.

Он Топик:
Въпроса е колегата да вземе да измие радиаторите хубаво и да каже какво става.

Потребител
Аватар
Кара: 325 TDS

Мнение от RusiJR » 18 Авг 2011, 10:02

При първия удобен случай ще измия радиаторите колеги и ще ви кажа какъв е бил резултата. Дано да се орпави! :)

ПредишнаСледваща

Назад към E36