покупка на 325 тд
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- n_milanov_78
- Потребител
-
- Кара: Х3 3.0 БЕНЗИН
- Мечтае да кара: Х6
- Детайли за колата: ръчка
Re: покупка на 325 тд
Доста четох в форума за Е34 и Е36 едни казват че може други казват че не може да се сменят агренажните вериги на Е36 без да се маха главата.Моля за помощ
иначе за сега изминати 2000км от както я имам колата проблеми няма харчи 7/8 комбинирано върви доста само ме притеснява паленето на топъл двигател -ако може колеги помагайте за съвет- какво да правя ,иначе това бутонче за подгряване като го натисна и подгре е пали от рас все едно паля сутрин а сутрин това копче не го пипам чакам да ми угасне лампата за подгрева и пали от рас.

иначе за сега изминати 2000км от както я имам колата проблеми няма харчи 7/8 комбинирано върви доста само ме притеснява паленето на топъл двигател -ако може колеги помагайте за съвет- какво да правя ,иначе това бутонче за подгряване като го натисна и подгре е пали от рас все едно паля сутрин а сутрин това копче не го пипам чакам да ми угасне лампата за подгрева и пали от рас.

- iv4ooo89
-
-
- Кара: BMW 318 tds
- Мечтае да кара: 730D
- Детайли за колата: 318 пе4ка стига толкоз......
Може да се сменат без да махаш главата.Но има доста да се разглоби....требе да махнеш сички маркучи отгоре за вода за турбото,после радятора и кулера,картера да отвориш само,компресора на климата и динамото и капака на клапаните и тва е......

Моля, повече не използвай подписа си за реклама, ще получиш БАН!
- n_milanov_78
- Потребител
-
Мерси колега -
iv4ooo89 .
а дали може да е от температурния датчик има съмнение от един майстор щото като му подам подгрев пали от раз
моля споделете.
iv4ooo89 .
а дали може да е от температурния датчик има съмнение от един майстор щото като му подам подгрев пали от раз
моля споделете.

БМВ топло не подгрява , това не е Опел . И не пипай датчика номер 8 от схемата http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... d_parts-2/ ако ти подгрява като е изстинала че той дава инфо и на компа и от това зависи и харча тъй че щом и той е добре не барай тва са глупости ( за въпросното предположение иде реч ). Не пали топла в твоя случай от разтегнати ( износени ) вериги евентуално и може да се коригира в известни граници чрез завъртане на ГНП към мотора ( ако не е вече на мах ) , достатъчно е милиметърче и може да почне да пали кат запалка Зипо на завет
. Та иамш ли възможност да смениш вериги ( ако има нужда ) действай щот няма такъв кеф да караш ТДС със нови вериги , ревизирани ГНП бутната плочка и надута турбинка до 1.4бара
. Успех колега.

- n_milanov_78
- Потребител
-
Мерси vladobate .за съветите значи температурния датчик като подгрява когато колата е студена значи работи а той работи значи не се бута.
А това за подгрева като е топла и не подгрява при мен има от делно коче и като е топла като подгрее пали от рас как го е направил стария собственик не знам
А това за подгрева като е топла и не подгрява при мен има от делно коче и като е топла като подгрее пали от рас как го е направил стария собственик не знам
Ам щот включваш подгрева принудително и помага , нали знаеш че нафтата се самовъзпламенява ( няма искра от свещи ) от налягане и температура. Ако едното липсва или е недостатъчно трудно пали обаче и когато има позагубила центровка или впръскването на горивото става малко по-късничко ( поради износване на ангренажа се получава закъснение на горивовпръскването ) и пак трудно припалва . Та я първо виж имаш ли аванс за подаване на още предварение чрез завъртане на помпата към мотора ( малко му трябва около мм понякога е достатъчно ) и бутни , но ако е вече на мах или я бутнеш на мах макар да си решиш проблема мисли за скорошна смяна на ангренажа . А това копче не е хубаво понеже няма да разбереш кога ще счупиш мотора ( пали кат подгряваш обаче износването на веригите си продължава , а е грозна гледка скъсани такива
). Има и друга възмпжна причина износена роторно-бутална група на ГНП което ще разбереш ако подаването на повечко аванс ( желателно е при специалист с диагностична апаратура да следи колко врътка иначе и на око може ама ти си носиш товара ) не оправи топлия старт. И всичко това написано го правиш след като си сигурен че нямаш гълточ
на въздух и горивоподаването е пушка . И един съвет попрочети във подфорум Е34 за ТДС-те писано е всичко ще ти е от полза сега и занапред , просто е разработено отвсякъде. Успех.

vanci88 написа:iv4ooo89 написа:А едно време като е имало един модел гуми как са карали и зиме и лете хората а? Тва са пълни глупости ролки при покупка на кола.Ако има нужда да е разбита да е дефектирала се сменява логично при положение че не е мръднала какъв е смисъла да се фарлят парите на вятъра......
Като не ти се е случвало не говори....и аз бях на това мнение докато една хубава сутрин без признаци преди това вилката се счупи и помля всичко. Ролки и ремъци са консуматив. Ако си от тия дето карат по 1-2 години и продават не ги сменяй! Спорът е излишен.
Ама, че нападнахте колегата, и аз съм съгласен с него- ако си късметлия ще караш и в сервиз няма да стъпиш, ако не си и каквото и да смениш може от сервиз да не излезеш.
pifonsky написа:vanci88 написа:iv4ooo89 написа:А едно време като е имало един модел гуми как са карали и зиме и лете хората а? Тва са пълни глупости ролки при покупка на кола.Ако има нужда да е разбита да е дефектирала се сменява логично при положение че не е мръднала какъв е смисъла да се фарлят парите на вятъра......
Като не ти се е случвало не говори....и аз бях на това мнение докато една хубава сутрин без признаци преди това вилката се счупи и помля всичко. Ролки и ремъци са консуматив. Ако си от тия дето карат по 1-2 години и продават не ги сменяй! Спорът е излишен.
Ама, че нападнахте колегата, и аз съм съгласен с него- ако си късметлия ще караш и в сервиз няма да стъпиш, ако не си и каквото и да смениш може от сервиз да не излезеш.

- kjm
- Потребител
-
- Кара: Е36 320 93г.
колега тази кола твоята ли е,че един приятел ще ходи да я гледа
http://www.cars.bg/u394512
http://www.cars.bg/u394512
- n_milanov_78
- Потребител
-