покупка на 325 тд

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Х3 3.0 БЕНЗИН
Мечтае да кара: Х6
Детайли за колата: ръчка

Re: покупка на 325 тд

Мнение от n_milanov_78 » 15 Юни 2011, 22:56

Доста четох в форума за Е34 и Е36 едни казват че може други казват че не може да се сменят агренажните вериги на Е36 без да се маха главата.Моля за помощ :dunno:
иначе за сега изминати 2000км от както я имам колата проблеми няма харчи 7/8 комбинирано върви доста само ме притеснява паленето на топъл двигател -ако може колеги помагайте за съвет- какво да правя ,иначе това бутонче за подгряване като го натисна и подгре е пали от рас все едно паля сутрин а сутрин това копче не го пипам чакам да ми угасне лампата за подгрева и пали от рас. :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Аватар
Кара: BMW 318 tds
Мечтае да кара: 730D
Детайли за колата: 318 пе4ка стига толкоз......

Мнение от iv4ooo89 » 16 Юни 2011, 11:55

Може да се сменат без да махаш главата.Но има доста да се разглоби....требе да махнеш сички маркучи отгоре за вода за турбото,после радятора и кулера,картера да отвориш само,компресора на климата и динамото и капака на клапаните и тва е......
Изображение
Моля, повече не използвай подписа си за реклама, ще получиш БАН!

Потребител
Аватар

Мнение от n_milanov_78 » 16 Юни 2011, 19:20

Мерси колега -
iv4ooo89 .

а дали може да е от температурния датчик има съмнение от един майстор щото като му подам подгрев пали от раз
моля споделете. :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 18 Юни 2011, 0:17

БМВ топло не подгрява , това не е Опел . И не пипай датчика номер 8 от схемата http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... d_parts-2/ ако ти подгрява като е изстинала че той дава инфо и на компа и от това зависи и харча тъй че щом и той е добре не барай тва са глупости ( за въпросното предположение иде реч ). Не пали топла в твоя случай от разтегнати ( износени ) вериги евентуално и може да се коригира в известни граници чрез завъртане на ГНП към мотора ( ако не е вече на мах ) , достатъчно е милиметърче и може да почне да пали кат запалка Зипо на завет :mhihi: . Та иамш ли възможност да смениш вериги ( ако има нужда ) действай щот няма такъв кеф да караш ТДС със нови вериги , ревизирани ГНП бутната плочка и надута турбинка до 1.4бара :mhihi: . Успех колега.

Потребител
Аватар

Мнение от n_milanov_78 » 18 Юни 2011, 21:36

Мерси vladobate .за съветите значи температурния датчик като подгрява когато колата е студена значи работи а той работи значи не се бута.
А това за подгрева като е топла и не подгрява при мен има от делно коче и като е топла като подгрее пали от рас как го е направил стария собственик не знам

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 19 Юни 2011, 22:07

Ам щот включваш подгрева принудително и помага , нали знаеш че нафтата се самовъзпламенява ( няма искра от свещи ) от налягане и температура. Ако едното липсва или е недостатъчно трудно пали обаче и когато има позагубила центровка или впръскването на горивото става малко по-късничко ( поради износване на ангренажа се получава закъснение на горивовпръскването ) и пак трудно припалва . Та я първо виж имаш ли аванс за подаване на още предварение чрез завъртане на помпата към мотора ( малко му трябва около мм понякога е достатъчно ) и бутни , но ако е вече на мах или я бутнеш на мах макар да си решиш проблема мисли за скорошна смяна на ангренажа . А това копче не е хубаво понеже няма да разбереш кога ще счупиш мотора ( пали кат подгряваш обаче износването на веригите си продължава , а е грозна гледка скъсани такива :mhihi: ). Има и друга възмпжна причина износена роторно-бутална група на ГНП което ще разбереш ако подаването на повечко аванс ( желателно е при специалист с диагностична апаратура да следи колко врътка иначе и на око може ама ти си носиш товара ) не оправи топлия старт. И всичко това написано го правиш след като си сигурен че нямаш гълточ :mhihi: на въздух и горивоподаването е пушка . И един съвет попрочети във подфорум Е34 за ТДС-те писано е всичко ще ти е от полза сега и занапред , просто е разработено отвсякъде. Успех.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pifonsky » 20 Юни 2011, 7:03

vanci88 написа:
iv4ooo89 написа:А едно време като е имало един модел гуми как са карали и зиме и лете хората а? Тва са пълни глупости ролки при покупка на кола.Ако има нужда да е разбита да е дефектирала се сменява логично при положение че не е мръднала какъв е смисъла да се фарлят парите на вятъра......

Като не ти се е случвало не говори....и аз бях на това мнение докато една хубава сутрин без признаци преди това вилката се счупи и помля всичко. Ролки и ремъци са консуматив. Ако си от тия дето карат по 1-2 години и продават не ги сменяй! Спорът е излишен.

Ама, че нападнахте колегата, и аз съм съгласен с него- ако си късметлия ще караш и в сервиз няма да стъпиш, ако не си и каквото и да смениш може от сервиз да не излезеш.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 20 Юни 2011, 22:41

pifonsky написа:
vanci88 написа:
iv4ooo89 написа:А едно време като е имало един модел гуми как са карали и зиме и лете хората а? Тва са пълни глупости ролки при покупка на кола.Ако има нужда да е разбита да е дефектирала се сменява логично при положение че не е мръднала какъв е смисъла да се фарлят парите на вятъра......

Като не ти се е случвало не говори....и аз бях на това мнение докато една хубава сутрин без признаци преди това вилката се счупи и помля всичко. Ролки и ремъци са консуматив. Ако си от тия дето карат по 1-2 години и продават не ги сменяй! Спорът е излишен.

Ама, че нападнахте колегата, и аз съм съгласен с него- ако си късметлия ще караш и в сервиз няма да стъпиш, ако не си и каквото и да смениш може от сервиз да не излезеш.

:OT: Демек да фърля ези-тура отде да кара и къде да прави обратен щот всичко си е на късмет :mhihi: :mhihi: :mhihi: . Сори ама не се сдържах и ти едно обяснение даде направо върха на върховете. :OT:

Потребител
Аватар
Кара: Е36 320 93г.

Мнение от kjm » 21 Юни 2011, 16:11

колега тази кола твоята ли е,че един приятел ще ходи да я гледа
http://www.cars.bg/u394512
ИзображениеДве неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и
Вселената. За второто не съм съвсем сигурен. (А. Айнщаин)

Потребител
Аватар

Мнение от n_milanov_78 » 26 Юни 2011, 18:14

Да колега колата е моя от обявата

Предишна

Назад към E36