E36 компакт - мнения

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci 170 к.с.
Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !

Re: E36 компакт - мнения

Мнение от dark0 » 30 Май 2011, 23:11

Аз от моя газифициран контакт 1.6 съм повече от доволен вече година и половина :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 31 Май 2011, 0:02

dark0 написа:Аз от моя газифициран контакт 1.6 съм повече от доволен вече година и половина :)

Как е разхода на газ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39 530d remapped; e36 318TDS
Мечтае да кара: Всичко с буквата М :))
Детайли за колата: Bmw e39 530d manual remapped, exhaust system, Pipercross air filter
Bmw e36 318TDS M41D17 manual remapped

Мнение от Margina Petrow » 31 Май 2011, 17:22

мисля,че компакта е идеалната кола за жена и няма смисъл от по-голям двигател от 1.6-то.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci 170 к.с.
Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !

Мнение от dark0 » 31 Май 2011, 23:35

ами колега с мойто каране - почти винаги над 3к оборота ми дава точно 12
иначе като го карам нормално около 10.5 - 11 ;)
п.с. говоря за ГИ, иначе на 1 приятел с АГУ му дава 13-14

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 01 Юни 2011, 14:19

ylaine написа:barty не се и съмнявам, че е била бегачка, но както казах на сестрата далеч не й трябва такава кола. А и става въпрос за нещо до 3000 лв.

по-добре се ориентирай към пежото - за тез пари може да вземеш много добра кола от 1999г. нататък ... иначе бмв-нце за три хиляди че и по-малко си е чист курник (или не чак толкова чист :mhihi: ) ... успех!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 01 Юни 2011, 16:11

Напоследък цените на колите паднаха драстично,така че не е невъзможно да се намери добро компотче за 3000... :winky:
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318ti компот
Мечтае да кара: самолет

Мнение от MadSc » 02 Юни 2011, 12:58

Имам компот 1.8ti 3 години - 75 000 съм му навъртял. Много съм доволен. Извън града с нормално каране 5.9 - 6 литра бензин. В града от 9 до 12. Голямата ми грешка беше, че му сложих обикновена газова, а не инжекцион. На газ в града с климатика лятото ми гори 12, извън града го карам само на обороти и ми харчи 9 газ. Но с тая обикновенна газова дебитомерите ми станаха консуматив. За тия км съм сменил само ремъка и ролките 1 път. Другото са само масла и филтри. Няма да съжелява, ако и вземеш компота с ti мотора. Мой авер има 1.6 за сравнение - гори абсолютно същото. В града даже някой път ме бие по разход. Само незнам с това задно предаване сестра ти дали няма да дрифтира зимата по завоите, но не по нейно желание. Иначе на моя му забих едно м52б28 и сега ми харчи отново 12 в града, но силата е къде, къде повече :driving:

Потребител
Аватар
Кара: e46 M Tech 2

Мнение от nikito8506 » 02 Юни 2011, 14:38

колега вече почти 4 годинки имам 316-ка само че "coupe" много..много съм доволен за 1.6 мотор си върви много добре(за морето си карам 140-160 без ядове) ,частите не са скъпи,возията-няма тропане и излишни шумове в купето,само гледай задължително да е с клима (че аз нямам :oops: ) и според мен газ-инжекция е по-добре защото аз сложих обикновенна газова и не сйм доволен!
с 200 в настрешното...!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ylaine » 06 Юни 2011, 9:26

Наистина 316ка с газов инжекцион звучи най-добре.. при сегашните обстоятелства.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 06 Юни 2011, 10:26

ей обаче не спряхте да плюете малката печка. Мое мнение ако намериш читава такава взимай я и после пускай тото щото тоя двигател е адски непретенциозен в сравнение с бензиновите барутници на половината изказали се по-нагоре. Само прегледай колко активни теми с проблеми по М41 има в сравнение с бензиновите. Относно обслужването за 2000лв както е написал колегата... да вярно е, Но ако си избираш колата по снимка. Лично аз имам М51 от ония проблемните от 2 години с минати скромните 40 000км иии консумативите по двигателя ми са: водна помпа, масло и филтри. Относно вървенето и разхода милата 316 въобще няма да я сравнявам че ще и стане мъчно, особено с газово - гроб с разход 12/100 газ градско и 9-10 извънградско което както и да го смяташ е на кантар с 6/100 извън и макс 8/100 градско нафта. Също така нека изкоментираме и проблема с климатика.... че при газирана 316 като пуснеш климатика и все едно отваряш парашут и не ти качва точно (само) с 1л разхода а май маи повече. А другият лаф за окачването ... откога окачването на дизеловите и бензиновите Е36 е различно a 27kg разлика ... ще ме извините че оказва такова влияние, че те тогава всички дето правиха суапа от 316 купета към б28 трябва да са под колите си всеки ден
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ylaine » 06 Юни 2011, 13:45

Coulthard написа:ей обаче не спряхте да плюете малката печка. Мое мнение ако намериш читава такава взимай я и после пускай тото щото тоя двигател е адски непретенциозен в сравнение с бензиновите барутници на половината изказали се по-нагоре. Само прегледай колко активни теми с проблеми по М41 има в сравнение с бензиновите. Относно обслужването за 2000лв както е написал колегата... да вярно е, Но ако си избираш колата по снимка. Лично аз имам М51 от ония проблемните от 2 години с минати скромните 40 000км иии консумативите по двигателя ми са: водна помпа, масло и филтри. Относно вървенето и разхода милата 316 въобще няма да я сравнявам че ще и стане мъчно, особено с газово - гроб с разход 12/100 газ градско и 9-10 извънградско което както и да го смяташ е на кантар с 6/100 извън и макс 8/100 градско нафта. Също така нека изкоментираме и проблема с климатика.... че при газирана 316 като пуснеш климатика и все едно отваряш парашут и не ти качва точно (само) с 1л разхода а май маи повече. А другият лаф за окачването ... откога окачването на дизеловите и бензиновите Е36 е различно a 27kg разлика ... ще ме извините че оказва такова влияние, че те тогава всички дето правиха суапа от 316 купета към б28 трябва да са под колите си всеки ден

Колега смятам, че една 316ка с ГИ ще си дава спокойно 9-10 градско (става въпрос за Пловдив), а извънградско няма особено значение. В смисъл по-малко ще е това е ясно. Също така едва ли ще върви по-малко от дизела. Всеки с разбиранията си, аз лично предпочитам газ пред дизел. А и 8 градско, както казваш при сегашните цени си е точно 20 лв на 100 км, което е :kuku: ..за кола с тия коне, не мерси. Разбирам, ако говорим за нов дизел, но печка на 15 години не звучи обещаващо.

И компотчето си е супер симпатична кола, биеща към градска, но и спокойно ставаща за извън града. 4 човека ще си пътуват преспокойно. Искам да благодаря на колегата katra_fm който ми показа неговата 316ка от до, каза как стоят нещата с нея, дефекти, цени, ала бала. Важното е, че и на сестрата страшно й допадна :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Мнение от lowrider » 06 Юни 2011, 16:02

Само не разбрах защо плашите човека с "неземната" мощ на м42/м44. Приятелката ми кара компакт '98 м44 и няма никакви проблеми с машинката, някак си успява да владее "мощния" агрегат :mhihi: Та сериозно, м42/м44 не са бегачки, а прилично вървящи коли, с две ръце те съветвам да и вземеш такъв, а не м43. Защото поддръжката и разходите са еднакви, а изпреварването извън града с м43 е игра на нерви, като така се губи доста от бмв комфорта (не че го има твърде в компакт де :mhihi: ). За дизела не знам, чувал съм и добри, и лоши отзиви, само знам, че е много спрял.

По-горе в мнението на урикатоли пишеше за някакъв разход от 4.4/100, но не разбрах за кой двигател ставаше дума :dunno:
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Юни 2011, 16:45

Ще я видим сестра ти зимата като почне "ми тя неще да мине на газ", "ми тя ми гасне като е студена", "ми нещо тресе".. Дизела може да има много минуси ама поне на -20 въртиш, палиш и заминаваш. Няма да ти мръзне изпарителя, да тресе, да се форсира и всякакви такива проблеми съпътстващи ГИ.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ylaine » 06 Юни 2011, 17:21

bum_bum написа:Ще я видим сестра ти зимата като почне "ми тя неще да мине на газ", "ми тя ми гасне като е студена", "ми нещо тресе".. Дизела може да има много минуси ама поне на -20 въртиш, палиш и заминаваш. Няма да ти мръзне изпарителя, да тресе, да се форсира и всякакви такива проблеми съпътстващи ГИ.

Дано да я видим :D

Не знам, може и да си прав, но лично аз зимата не съм видял поне досега никакви проблеми с кадета (вярно, че е елитна кола), а съм с обикновена газова, която не вярвам да е по-зле от ГИ.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 06 Юни 2011, 17:36

Бум, тук не си прав. Зимата минавам не повече от 3-4км(няма никакви светофари) и обръща, ако има светофари и по бързо става. Нагласена е на 35 градуса. Въртя, паля и заминавам, миналата зима, като е седяла колата и по 2 седмици заледена на -15-20.
Разхода ми на газ е 12-13 градско с настъпвания, 7 извън(икономично с 90-100) и 8 с нормално каране. Около 30к км на газ имам, сменял съм няколко пъти само малкото филтърче(3-4лв. и 2 мин работа). Разлика във вървежа на бензин градско не се усеща. Единствено извън града на 5-та с 80 примерно като дам рязко газ, на бензин е една идея по-жива(изобщо ако може да се каже тва за 16-ка :mhihi: )

ПредишнаСледваща

Назад към E36