гадно стържене от двигателя на 325тдс
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Re: гадно стържене от двигателя на 325тдс
То не е върпоса колко хваща колега,а за колко време!То и без турбо колата пак ще ги развие,но за много по-дълго време!
Конкретно за 180-те те подкрепям,не бива толкова за дълго време!За теста може!

Конкретно за 180-те те подкрепям,не бива толкова за дълго време!За теста може!

- doktormik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
колега Наско,ми представи си как са ми треперели гащите,като дигнах 180 с нова за мен и непозната кола-сефте 6 цилиндров дизел с турбо,сефте въобще дизел и т.н...пък и никога не съм имал база за сравнение с друга такава-знам ли как върви моята в сравнение...хехе,в началото само като и гледах емблемата на волана и се кефех(все още го има тоя момент де),и като не тропа и не лопа-пак..сега малко обърнахме листото,и откакто съм се заровил във форума,видях колко съм назад с материала!!!!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Нищо и няма, аз М41 съм го карал с такава скорост дълго време, че чак му се запалиха саждите по генерацията и стана отзад като бенгалски огън от ауспуха
Тва друг човек, ако ми го разправя няма да му повярвам ама факт

Тва друг човек, ако ми го разправя няма да му повярвам ама факт

- Skorostrelko
- Потребител
-
- Кара: BMW E61 525d
С голяма мъка мога да кажа, че и аз преди време и правех на мойта тдс-ка 180-200 без да се замисля по магистралата към Вашия град, но сега положението е трагично
И аз като колегата съм за смяна на вериги, банани и т.н., като за капак и турбото...
Колега doktormik на теб колко ти излезе целия ремонт с частите? А и за смяна на веригите задължително ли е да се сваля главата?

Колега doktormik на теб колко ти излезе целия ремонт с частите? А и за смяна на веригите задължително ли е да се сваля главата?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- Skorostrelko
- Потребител
-
- Кара: BMW E61 525d
vld мерси, и аз така знаех, но като видях тази тема ми се набръчка челото 

- doktormik
- кандидат ентусиаст
-
ами излезе ми около 700 лв грубо,като трябва да кажа,4е частите много евтинко ги взех(има и благодарни пациенти все пак)
но,главата ми сваляха,защото се оказа 4е и гарнитурата е за смяна...та това е.сега е наред да ръгна една тръба на мястото на катализатора,и да почиста турбото...ама време,време няма пусто...

- doktormik
- кандидат ентусиаст
-
и да питам нещо,дето може да се види смешно на някои-проблем ли е,че чувам турбото да засвирва още от 1200 оборота,а досега всичко ,което изчетох,казва,че е нормално да почва от 2000-2200??(и чувам го да свири,ама ефект някакъв не усещам...)...при положение разбира се,4е все още несъм махнал катализатора примерно... 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
То пак си се върти, нищо че влиза в работен режим и надува с определените там барове при някакви по-високи обороти. Тъй, че нека си свири.
Ако го сваляш да го чистиш ще е добре ако можеш да пуснеш някакви снимки да видя дали ми се занимава
Ако го сваляш да го чистиш ще е добре ако можеш да пуснеш някакви снимки да видя дали ми се занимава

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
doktormik написа:и да питам нещо,дето може да се види смешно на някои-проблем ли е,че чувам турбото да засвирва още от 1200 оборота,а досега всичко ,което изчетох,казва,че е нормално да почва от 2000-2200??(и чувам го да свири,ама ефект някакъв не усещам...)...при положение разбира се,4е все още несъм махнал катализатора примерно...
Гледай по-рядко да я чуваш турбината да свири като е студена колата, че има опасност да й съкратиш живота.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- 5ър
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше 520i, 325tds, 323i; сега 528i
- Мечтае да кара: E46 М3CSL
doktormik, ще видиш като махнеш катализатора, колко по - отчетливо ще чуваш турбото да свирука
И да не го изхвърлиш, можеш да му вземеш поне 160 лева на този катализатор. А щом си тръгнал да махаш екологиите - сложи една метална гарнитурка и запуши ЕГР клапана, че да не влиза гняс в мотора.

Still Speedin
- doktormik
- кандидат ентусиаст
-
клапана е запушен(тоест маркучлето е запушено със съчма
),а катализатора ще си го запазя,знам ли какво ще им скимне по прегледите-после върви търси катализатор.. 

- doktormik
- кандидат ентусиаст
-
о чудо!!!!! според диагностиката,колата ми работи перфектно по вси4ки показатели!!! и според мен също де....след смяната на агренажа,махането на катализатора и диагностиката-всичко се оказа тип-топ!!!!остана само чукането на повдигачите,но се надявам малко да се пооправи с добавката на Лики-Моли...вече се почувства поутихване.между другото-супер коректни и точни пичове в сервиза за горивна система и диагностика в Кючук Париж!!! за пореден път бързо и точно обслужване,никакво натоварване в цените,въобще не чух неща от сорта-''ми сега това и онова са за смяна,да видим после,не е това ми излезе онова..." добре ,че ги има и свясните маистори
- doktormik
- кандидат ентусиаст
-
темата може да се заключи при желание,изчерпа се.мерси на всички за мненията!!!!
А за сваляне на главата нужно ли е да се свалят картера и предните капаци?vld написа:Колега не е нужно да свалящ главата за смяна на веригите.
48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4