аларма и вдигане на ел стъкла
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: аларма и вдигане на ел стъкла
stony1 написа:krisu написа:Глей кво нещо е съдбата, точно за такова нещо си мислех одеве като я заключвах. Моята е М52Б20, 97ма година. Когато завъртя и задържа ключа, тогава дига стъклото до горе. Когато заключвам с дистанционното, само заключва колата без да вдига прозорците. Алармата е оригинална, заводска. Ключа е този с 3-те бутона, отключване, заключване и осветление. Как да си го направя, с заключването на бутона, да ми вдига всеки път и стъклата?
При твоята трябва да се вдигат стъклата когато задържиш бутона за заключване натиснат. Пробвай, би трябвало да стане.
П.С... пробвах с задържането на бутона, не работи, не вдига. Явно пак нещо не е свързано как требе

Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
stony1 написа:m@rtin написа:За да се вдигат стъклата до горе трябва да се сложи реле за време,че на комфорта му е по-къс сигнала от времето което е нужно за вдигането на стъклата![]()
http://www.vbox7.com/play:6408806f
Абе стига с това реле за време, кой какво прави все за реле за време говори. Това е напълно излишно. Всичко може да се направи да работи дори и при най-късия импулс. И това, което го пишете за "дълъг сигнал" колко е вярно? Някой направил ли си е труда да го измери или всеки си пише ей-така и повтаря това, което някъде е чул. Това с дължината на импулса е само едно оправданиe за тези, които слагат алармите.

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
mgate написа:stony1 написа:m@rtin написа:За да се вдигат стъклата до горе трябва да се сложи реле за време,че на комфорта му е по-къс сигнала от времето което е нужно за вдигането на стъклата![]()
Абе стига с това реле за време, кой какво прави все за реле за време говори. Това е напълно излишно. Всичко може да се направи да работи дори и при най-късия импулс. И това, което го пишете за "дълъг сигнал" колко е вярно? Някой направил ли си е труда да го измери или всеки си пише ей-така и повтаря това, което някъде е чул. Това с дължината на импулса е само едно оправданиe за тези, които слагат алармите.
АЗ!!!! И место да спамиш можеш да обясниш как става с къс импулс ,а относно релето съм го правил над 10пъти и винаги работи безотказно
, и това което го показва колегата е мое произведение

1. Аз не спамя и пиша в теми само когато мога с нещо да помогна;
2. Това, че с реле за време си постигнал успех, не означава, че е най-правилния начин. С реле за време се натоварват защитите по ток на ел. двигателите на стъклата. Управляващия сигнал и захранването на машинките на стъклата трябва да се прекъсват когато стъклото се вдигне до горе, а при използване на реле за време това не може да се направи;
3. Има поне три варианта за решаване на този "проблем" без реле за време, но не мисля, че ако постна една елекронна схема и оригинал на печатната платка всичко ще е кристално ясно и няма да има допълнителни въпроси;
4. Аз използвам схема, която позволява всяка машинка да се управлява и контролира независимо от другите. Стъклата се вдигат едновременно и ако някое се вдигне по-рано от другите, управляващия сигнал и захранването му се изключват без това да оказва влияние на другите машинки. И така докато се затворят всички. Тази схема се използва и за ел. люковете, които не се затварят сами;
5. Който се е обадил е получил помощ от мен;
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
виж няма да влизам в спор
,ако имаш път насам пиши на личен да обсъдим на по бира ,иначе всичко ми подсигурено с диоди и предпазители 5/7.5А
,важното е че работи и няма опасност за щети по инсталацията на автомобила 

извинявайте колеги за глyпавия вапрос,мойто бмв е 93г всички ли бмв-та имат тази екстра за стаклата защото при мен я няма май
но не мога да разбера защтото ми разбиваха колата,като слаха алармата момчетата ми казаха че я няма тази екстра,но не бяха сигорни затова изкам да попитам по-компетентни хора,благодаря ви предварително
но не мога да разбера защтото ми разбиваха колата,като слаха алармата момчетата ми казаха че я няма тази екстра,но не бяха сигорни затова изкам да попитам по-компетентни хора,благодаря ви предварително

- MITKO F1fen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525xi N53 април 2008
Колеги аз искам да попитам нещо друго.Колата е 97 год.с оригиналната аларма,дистанционното е с два бутона,червен и бял,отключване и заключване.Диода е като бутон ,може да се натиска.Та моя въпрос е може ли да се направи така че прозорците да не се вдигат като я заключа,примерно да остават около два пръста отворени(аз съм ги вдигнал толкова предварително,защото искам така да си останат).
- kiky_7
- младши ентусиаст
-
- Кара: Много коли
- Мечтае да кара: M4
m@rtin написа:За да се вдигат стъклата до горе трябва да се сложи реле за време,че на комфорта му е по-къс сигнала от времето което е нужно за вдигането на стъклата![]()
Колега, а как си го направи да ти светват ейнджълите

- lestat_2
- Потребител
-
- Кара: BMW 318ис E36
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Work in progress
http://www.the12volt.com/ohm/basics.asp За всички който се интересуват как да си вържат централно надявам се английският ви е добър 

Здр колеги аз имам бмв е46.с комфорт модуфа за които говорите но ботомите на клуча не ми работят и сам с дистанциони така си я купих колата не сам монтирал нищо как се вдигат и спускат прозорците от.дистанционото някои пат като отключа колата сами се свалят и четирте задържам бутона на дистанционото но нищо не става
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3