Performance muffler ( Спортно крайно гърне )

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: Performance muffler ( Спортно крайно гърне )

Мнение от vicho » 18 Апр 2011, 13:17

ръб написа:Да бе ама на цената на цялостна система от класа на магнафлоу ще сложа m52b28 и ще ми е през оная работа за звука :)

система ? никакви системи ... :no:

говорим си за крайни гърнета :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 18 Апр 2011, 14:44

Ако искате звук трябва да смените марката или поне да добавите още 2-4 цилиндъра :yes:
Със сток гърнето всичко от 1.6 до 2.8 звучи смешно, а с тия тунинг гърнета е измъчена работа и селяния в 99% от случаите, за звук си трябва 5-6-7 литров веосмак :D
Аз си карам със сток гърнета, пасва си на стойката всичко си е както трябва, като си купя Транс-Ам тогава ще се хваля със звук.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: шестак

Мнение от mercrullz » 18 Апр 2011, 14:54

Да ви кажа честно на е34 м50б20 ... сток гърнетата звука е 10 пути по-хубав отколкото каквото и да сложите ..то било и ремус.
Просто някои коли не върви да се сложи някъв бучалник...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 18 Апр 2011, 17:31

Да ви дам едни гърнета от Компресорен Мерцедес. Фабричните са от неръждаема стомана ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 18 Апр 2011, 18:53

Днес и аз тунинговах колата,като си смених гърнето ... :D Свалих оригиналното,което беше проядено от мишки и си сложих пак оригинално в чудесно състояние,закупено от колега от форума. Ареса ми много саунд перформанса ... :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 18 Апр 2011, 20:03

В тоя ред на мисли, продавам пИрфектно крайно гърне от м43б16(от италианка), няма грам ръжда и не е изтърбушено, на 100% гарантирам, преработил съм го на двуцевка в задният край с две тръби от неръждавейка, 40лв. :D
Не съм го пускал още в "продава", понеже в момента нямам подробни снимки, тей че някой ако го иска, моа му го запазя, преди да съм го пуснал официално следващата седмица :mhihi: Само тая снимка имам за ся :D
П.С. сори за комерса, ма мисля да ставам милионер :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 18 Апр 2011, 20:20

моля тези, които карат със стокови гърнета да си запазят мнението за себе си :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 18 Апр 2011, 21:32

vicho написа:моля тези, които карат със стокови гърнета да си запазят мнението за себе си :yes:

Що ? Темата е : "Кой с какво кара и за колко пари? ". Днес си смених крайното гърне и споделям в темата. Ако нещо ти идва оффтопик ,сигнализирай на модератор :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Invisible » 18 Апр 2011, 23:30

Освен звук нищо друго не се постига със смяна на крайното , никакъв перформънс не се постига по този начин . Никой не се сеща за къстъм гърне ... Аз съм със задно къстъм , но и всичко нататък ми е така + колекторите.Ако има заинтересивани , занимавам се с къстъм изпускателни системи , мога да постна снимки да видите за какво говоря . При интерес ЛС.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 18 Апр 2011, 23:44

На мен ми е любопитно :) Поствай смело.
Можеш ли да правиш трапецовидни или правоъгълни призми?

Eй този добитък ми е интересно дали може да се направи трапецовиден или правоъгълен с 3 изолирани камери (без вата), като в средната тръбите не са една срещу друга. Останалия разширителен обем с вата от стоманени нишки.
Пак от неръждаема стомана.
Също ориентировъчна цена. Не мисля че ще се приеме за реклама!
Това гърне в момента успява да поддържа тиха 200 Компресор, 192к.с. Може и още по-тихо да е ;)

Диаметър на тръбите 50мм вътрешен.

Размерите са 600х200х150 (прибл.)

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 19 Апр 2011, 0:32

Invisible написа:Освен звук нищо друго не се постига със смяна на крайното , никакъв перформънс не се постига по този начин . Никой не се сеща за къстъм гърне ... Аз съм със задно къстъм , но и всичко нататък ми е така + колекторите.Ако има заинтересивани , занимавам се с къстъм изпускателни системи , мога да постна снимки да видите за какво говоря . При интерес ЛС.

сложи снимка на "къстъма" и к'ва му е цената, ако не е тайна и само за Лс ;)

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 19 Апр 2011, 1:45

видях го гърнето от обявата в тунинга и си мисля. Така като е един отвор не се ли запушва кола с генерация, която е с 2 тръби от началото до края ?
Tux0 Ca !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 19 Апр 2011, 2:25

Само от мнението, че от смяната на крайното гърне с проходно няма разлика, ми става ясно какъв майстор си. Не че се имам за тунер, но на 3 мои коли съм сменял крайните гърнета и положителен ефект ИМА. Хората са казяли обичайните първи промени по колата - IHE - intake, header, exhaust

П.п. Не се занимавям с това, но и аз съм с къстъм хоум мейд генерация

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ф30 328и
Мечтае да кара: ф30 340и
Детайли за колата: В поргрес да си я ъпгрейдна на макс :)

Мнение от bmwe46m3 » 19 Апр 2011, 3:53

принципно ако смениш старо стоково гърне с чисто ново стоково гърне ще видиш, че ще има разлика и ще върви повече колата със новото гърне. защото старите се запушват от контеза се прецакват и почват да запушват колата и като сложиш чисто новото отпушваш колата и върви малко по-добре от преди :)
иначе не се променя колата като по-мощна и т.н. и аз не съм майстор , имам опит от сменянето на гърнета докато си харесам някое ,сега искам да слагам оргинално гърно тихо да не ми шуми.искам тиха кола :)
иначе колега какво ще стане ако даде 400-1500 лв за гърне и после да не ти хареса звука ,затова замислял ли си се ?
бих дал вместо 1500 лв само за 1 гърне бих ги дал да ми направят от до нова генерация изпусквателната да е по лека по голяма да улесни максимално мотора
да се направи според мотора конете кубиците и т.н. което ще струва сигурно 400-1500 лв пак :)

п.п. направих клипче със звука на мойто гърне звука ама с телефона и звука се чува гадно но според мен става г-д . но искам да го махам че на дълъг път не можем да си говорим в колата :( или да слушам тихо музика :(

ПредишнаСледваща

Назад към E36