Performance muffler ( Спортно крайно гърне )
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: Performance muffler ( Спортно крайно гърне )
ръб написа:Да бе ама на цената на цялостна система от класа на магнафлоу ще сложа m52b28 и ще ми е през оная работа за звука
система ? никакви системи ...

говорим си за крайни гърнета

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Ако искате звук трябва да смените марката или поне да добавите още 2-4 цилиндъра 
Със сток гърнето всичко от 1.6 до 2.8 звучи смешно, а с тия тунинг гърнета е измъчена работа и селяния в 99% от случаите, за звук си трябва 5-6-7 литров веосмак
Аз си карам със сток гърнета, пасва си на стойката всичко си е както трябва, като си купя Транс-Ам тогава ще се хваля със звук.

Със сток гърнето всичко от 1.6 до 2.8 звучи смешно, а с тия тунинг гърнета е измъчена работа и селяния в 99% от случаите, за звук си трябва 5-6-7 литров веосмак

Аз си карам със сток гърнета, пасва си на стойката всичко си е както трябва, като си купя Транс-Ам тогава ще се хваля със звук.
- mercrullz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: шестак
Да ви кажа честно на е34 м50б20 ... сток гърнетата звука е 10 пути по-хубав отколкото каквото и да сложите ..то било и ремус.
Просто някои коли не върви да се сложи някъв бучалник...
Просто някои коли не върви да се сложи някъв бучалник...

Да ви дам едни гърнета от Компресорен Мерцедес. Фабричните са от неръждаема стомана 

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Днес и аз тунинговах колата,като си смених гърнето ...
Свалих оригиналното,което беше проядено от мишки и си сложих пак оригинално в чудесно състояние,закупено от колега от форума. Ареса ми много саунд перформанса ... 

В тоя ред на мисли, продавам пИрфектно крайно гърне от м43б16(от италианка), няма грам ръжда и не е изтърбушено, на 100% гарантирам, преработил съм го на двуцевка в задният край с две тръби от неръждавейка, 40лв.
Не съм го пускал още в "продава", понеже в момента нямам подробни снимки, тей че някой ако го иска, моа му го запазя, преди да съм го пуснал официално следващата седмица
Само тая снимка имам за ся 
П.С. сори за комерса, ма мисля да ставам милионер

Не съм го пускал още в "продава", понеже в момента нямам подробни снимки, тей че някой ако го иска, моа му го запазя, преди да съм го пуснал официално следващата седмица

П.С. сори за комерса, ма мисля да ставам милионер

- vicho
- старши ентусиаст
-
моля тези, които карат със стокови гърнета да си запазят мнението за себе си 

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
vicho написа:моля тези, които карат със стокови гърнета да си запазят мнението за себе си
Що ? Темата е : "Кой с какво кара и за колко пари? ". Днес си смених крайното гърне и споделям в темата. Ако нещо ти идва оффтопик ,сигнализирай на модератор

Освен звук нищо друго не се постига със смяна на крайното , никакъв перформънс не се постига по този начин . Никой не се сеща за къстъм гърне ... Аз съм със задно къстъм , но и всичко нататък ми е така + колекторите.Ако има заинтересивани , занимавам се с къстъм изпускателни системи , мога да постна снимки да видите за какво говоря . При интерес ЛС.
На мен ми е любопитно
Поствай смело.
Можеш ли да правиш трапецовидни или правоъгълни призми?
Eй този добитък ми е интересно дали може да се направи трапецовиден или правоъгълен с 3 изолирани камери (без вата), като в средната тръбите не са една срещу друга. Останалия разширителен обем с вата от стоманени нишки.
Пак от неръждаема стомана.
Също ориентировъчна цена. Не мисля че ще се приеме за реклама!
Това гърне в момента успява да поддържа тиха 200 Компресор, 192к.с. Може и още по-тихо да е
Диаметър на тръбите 50мм вътрешен.
Размерите са 600х200х150 (прибл.)

Можеш ли да правиш трапецовидни или правоъгълни призми?
Eй този добитък ми е интересно дали може да се направи трапецовиден или правоъгълен с 3 изолирани камери (без вата), като в средната тръбите не са една срещу друга. Останалия разширителен обем с вата от стоманени нишки.
Пак от неръждаема стомана.
Също ориентировъчна цена. Не мисля че ще се приеме за реклама!
Това гърне в момента успява да поддържа тиха 200 Компресор, 192к.с. Може и още по-тихо да е

Диаметър на тръбите 50мм вътрешен.
Размерите са 600х200х150 (прибл.)

- vicho
- старши ентусиаст
-
Invisible написа:Освен звук нищо друго не се постига със смяна на крайното , никакъв перформънс не се постига по този начин . Никой не се сеща за къстъм гърне ... Аз съм със задно къстъм , но и всичко нататък ми е така + колекторите.Ако има заинтересивани , занимавам се с къстъм изпускателни системи , мога да постна снимки да видите за какво говоря . При интерес ЛС.
сложи снимка на "къстъма" и к'ва му е цената, ако не е тайна и само за Лс

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
видях го гърнето от обявата в тунинга и си мисля. Така като е един отвор не се ли запушва кола с генерация, която е с 2 тръби от началото до края ?
Tux0 Ca !

- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Само от мнението, че от смяната на крайното гърне с проходно няма разлика, ми става ясно какъв майстор си. Не че се имам за тунер, но на 3 мои коли съм сменял крайните гърнета и положителен ефект ИМА. Хората са казяли обичайните първи промени по колата - IHE - intake, header, exhaust
П.п. Не се занимавям с това, но и аз съм с къстъм хоум мейд генерация
П.п. Не се занимавям с това, но и аз съм с къстъм хоум мейд генерация
- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ф30 328и
- Мечтае да кара: ф30 340и
- Детайли за колата: В поргрес да си я ъпгрейдна на макс :)
принципно ако смениш старо стоково гърне с чисто ново стоково гърне ще видиш, че ще има разлика и ще върви повече колата със новото гърне. защото старите се запушват от контеза се прецакват и почват да запушват колата и като сложиш чисто новото отпушваш колата и върви малко по-добре от преди
иначе не се променя колата като по-мощна и т.н. и аз не съм майстор , имам опит от сменянето на гърнета докато си харесам някое ,сега искам да слагам оргинално гърно тихо да не ми шуми.искам тиха кола
иначе колега какво ще стане ако даде 400-1500 лв за гърне и после да не ти хареса звука ,затова замислял ли си се ?
бих дал вместо 1500 лв само за 1 гърне бих ги дал да ми направят от до нова генерация изпусквателната да е по лека по голяма да улесни максимално мотора
да се направи според мотора конете кубиците и т.н. което ще струва сигурно 400-1500 лв пак
п.п. направих клипче със звука на мойто гърне звука ама с телефона и звука се чува гадно но според мен става г-д . но искам да го махам че на дълъг път не можем да си говорим в колата
или да слушам тихо музика 

иначе не се променя колата като по-мощна и т.н. и аз не съм майстор , имам опит от сменянето на гърнета докато си харесам някое ,сега искам да слагам оргинално гърно тихо да не ми шуми.искам тиха кола

иначе колега какво ще стане ако даде 400-1500 лв за гърне и после да не ти хареса звука ,затова замислял ли си се ?
бих дал вместо 1500 лв само за 1 гърне бих ги дал да ми направят от до нова генерация изпусквателната да е по лека по голяма да улесни максимално мотора
да се направи според мотора конете кубиците и т.н. което ще струва сигурно 400-1500 лв пак

п.п. направих клипче със звука на мойто гърне звука ама с телефона и звука се чува гадно но според мен става г-д . но искам да го махам че на дълъг път не можем да си говорим в колата