Харман Кардън!Впечатления!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
71 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Re: Харман Кардън!Впечатления!
DirtySouth написа:малко извън темата , задните 10 или 8 см бяха ?
Нокията е 10см ,ако питаш за нея

- angel_lalov
-
-
- Кара: е36 318ис М-пакет
- Мечтае да кара: e30 V10
искам нещо наистина качествено с не лош бас но не и да думка силно!

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Ами братле за бас няма как да минеш с такива малки говорители и то без усилвател ,а ако искаш на местата на оригиналните говорители сподели какви пари би дал за предни и задни говорители ?
I'm slowly drifting

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
При мен си свири много прилично. Аз принципно съм маняк на темата саунд, но имам едно мнение, някъде май го бях писал и преди. Каквито и говорители да се монтират в една тенекия, тя пак си свири като тенекия
Колата за мен е ламаринена кутия, каквато и музика да и сложа, пак няма да достигне качеството което искам и мога да постигна в домашни условия. И поради тази причина не хвърлям пари в тази посока, ако се изключи монтирането на Hi-Fi пакета в колата, но той беше на много изгодна цена.
Ако се разгледат аудио системите в Е36 ще се открията различни изпълнения през годините. Признавам, че съм попадал на коли, в които, за да чуеш говорителите в краката трябва да си напрегнеш слуха. Тук е редно да се каже, че са монтирани четири вида 13см говорители.
1. Нокия 25W, която не свири лошо, но е комплектована с пищялки, които направо къртят и баса се губи;
2. Нокия 40W - свири добре и има добър бас. За обема в който е вградена е много добра;
3. Нокия 40W двунамоткова - едната намотка е 8 ома, другата 6 ома. Използва се в автомобилите с телефонна система, като към намотката 6 ома се свързва телефона. Тези говорители се монтират предимно в 7 ма серия и свирят по-добре от изброените преди тях.
4. TSST-13131 или нещо от сорта. Тези са 25W, произвеждани са в Мексико и свирят приятно, но за да не се губи баса е добре да са комбинирани с пищялките, монтирани след 94 г.
При това разнообразие от предни говорители е нормално едни да казват, че не им харесва саунда в колата, а други като мен, да казват, че са удовлетворени. При мен предните говорители са Нокия двунамоткови, в които е включена и телефонната система, а пищялките са от модела монтиран след 94 г. Комбинацията е добра и баса наистина се чува. като допълнение имам и Hi-Fi система, която може да работи паралелно със стандартното оборудване или да се изключва.

Ако се разгледат аудио системите в Е36 ще се открията различни изпълнения през годините. Признавам, че съм попадал на коли, в които, за да чуеш говорителите в краката трябва да си напрегнеш слуха. Тук е редно да се каже, че са монтирани четири вида 13см говорители.
1. Нокия 25W, която не свири лошо, но е комплектована с пищялки, които направо къртят и баса се губи;
2. Нокия 40W - свири добре и има добър бас. За обема в който е вградена е много добра;
3. Нокия 40W двунамоткова - едната намотка е 8 ома, другата 6 ома. Използва се в автомобилите с телефонна система, като към намотката 6 ома се свързва телефона. Тези говорители се монтират предимно в 7 ма серия и свирят по-добре от изброените преди тях.
4. TSST-13131 или нещо от сорта. Тези са 25W, произвеждани са в Мексико и свирят приятно, но за да не се губи баса е добре да са комбинирани с пищялките, монтирани след 94 г.
При това разнообразие от предни говорители е нормално едни да казват, че не им харесва саунда в колата, а други като мен, да казват, че са удовлетворени. При мен предните говорители са Нокия двунамоткови, в които е включена и телефонната система, а пищялките са от модела монтиран след 94 г. Комбинацията е добра и баса наистина се чува. като допълнение имам и Hi-Fi система, която може да работи паралелно със стандартното оборудване или да се изключва.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
То като цяло категоризирането на качествено звучене е много субективно начинание.Всеки човек има различно възприятие на звуковата картина и категорично мнение по въпроса няма, реално. Аз не съм слухтял във всяка срещната е36-ца на пътя ,но в тези в който съм се качвал и съм имал досег ,просто не съм случил на такава със звук,който да ми е по вкуса. Мойта ми е най-противна
Иначе реномирани марки за кар аудио като фокал ,бракс и т.н. /тия ми хрумнаха на акъла в момента/,предлагат наистина качествени компоненти ,които биха били достойна алтернатива на стоковата HI-FI аудиосистема в е36. Верно,че цената на 4 нови говорителя би била почти двойна на тази на която могат да се купят секънд хенд компонентите,но нали в крайна сметка говорим за качество ...
А който си държи на оригиналната музика,няма кой да го разубеди и да го накара да си купи афтърмаркет ,но въпроса е доколко си струват парите, евентуално амортизираните говорители. Това е моето мнение и не искам да навлизам в пререкания с никой по тоя въпрос,просто излагам гледната си точка.

Иначе реномирани марки за кар аудио като фокал ,бракс и т.н. /тия ми хрумнаха на акъла в момента/,предлагат наистина качествени компоненти ,които биха били достойна алтернатива на стоковата HI-FI аудиосистема в е36. Верно,че цената на 4 нови говорителя би била почти двойна на тази на която могат да се купят секънд хенд компонентите,но нали в крайна сметка говорим за качество ...
А който си държи на оригиналната музика,няма кой да го разубеди и да го накара да си купи афтърмаркет ,но въпроса е доколко си струват парите, евентуално амортизираните говорители. Това е моето мнение и не искам да навлизам в пререкания с никой по тоя въпрос,просто излагам гледната си точка.

plradev написа:... Мойта ми е най-противна![]()
......

и на околните им е гадно да ти слушат дрънкащия номер

Колега в моя седан съм с правена каса компактна (сглобявал съм си я и съм си я изчислявал сам) с едно усилвателче вързано към прилично CD Pioneer ,а останалото озвучение си е оригиналното за седан и вади доста приличен звук
Мился ,че ще задоволи напълно всички твои нужди и няма да има смисъл от толкова пръскане на средства
Ако искаш може да се срещнем да чуеш за какво иде реч,но пак ти казвам звукът е доста добър за седан ,а и за тез пари ...
Успех с аудиозацията

Ако искаш може да се срещнем да чуеш за какво иде реч,но пак ти казвам звукът е доста добър за седан ,а и за тез пари ...

Успех с аудиозацията

- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Аз може би съм с НАЙ-ПРОБИТАТА музика в целия форум,но пак ще дам мнение,защото от доста време се чудя как да завъртя музиката из купето.Като начало карам комби и 10см-овите на тавана отзад бяха отврат, като се седнеше все едно някой ти вика на ухото,та ги магнах.Отпред стоковите 13см не ми харесваха и ги замених с хеликс дарк блу ли са кви са,може да се каже,че има минимално подобрение.Като тапа на всичко сложих една туба,която ме е срам да кажа каква е със същия усилвател и крайния резултат го бива,като цд-то е някакъв си висок клас на сони.Цялата дъндания свири добре примерно на нормално слушане и на много настройки откъм басове и тн(за усилвател и туба говоря)Хармън кардън, ако има за никвите пари ДА,но с толкова много марки по пазара вече дали си заслужава да дадеш 400$ примерно за цялата система?Не говоря да се вземат пищялки и мид примерно,ами и суб-а и както си е от завода.Най най лесното е ако човек има пари влиза в магазина и купува dls като най-големия гъзар и се кефи.В бмв не съм чувал специално тази марка ,но в друга кола със средния им клас(т/е не най евтините им,които се предлагат колкото да избият номера че имат евтин продукт,ами с мид, който започва от 250лв)така да го кажем, узвучаването беше светлинни години пред стоковото на е36 и пред мойто.Баса е бас пищялките не крещят, не кривят,мид-а е мид,абе като чуеш,чак тогава разбираш защо ги правят толкова компонентни ,а не набиват едни трилентови навсякъде да пищят и да думка като откачени.Аз от тея ми наблюдения излагам 2 варианта,или слагаш на стоковата музика едно басче да думка,или събираш кеш и правиш всичко като хората.Та колегата,ако е решил твърдо за ХК да дава смело,няма съмнение,че е нещо много добро,но колкото и добро да е да си направи сметка ,че и преди него са го слушали,години,амортизация и тн и тн.
п.п Неможе да имаш музика за 2000лв пък да нямаш шумоизолация и да се чудиш,защо аджеба прозорците ти дрънчат.
п.п Неможе да имаш музика за 2000лв пък да нямаш шумоизолация и да се чудиш,защо аджеба прозорците ти дрънчат.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
В петък сложих баскасата с вградено усилователче и има коренна промяна, вече hi-fi-то взе да ме радва, само остана да сменя 13см-те че едната се е издънила и мога да кажа че за е36 повече не е нужно!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- angel_lalov
-
-
- Кара: е36 318ис М-пакет
- Мечтае да кара: e30 V10
каква е тая касичка я раздуй!

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
arr0gance написа:Аз може би съм с НАЙ-ПРОБИТАТА музика в целия форум,но пак ще дам мнение,защото от доста време се чудя как да завъртя музиката из купето.Като начало карам комби и 10см-овите на тавана отзад бяха отврат, като се седнеше все едно някой ти вика на ухото,та ги магнах.Отпред стоковите 13см не ми харесваха и ги замених с хеликс дарк блу ли са кви са,може да се каже,че има минимално подобрение.Като тапа на всичко сложих една туба,която ме е срам да кажа каква е със същия усилвател и крайния резултат го бива,като цд-то е някакъв си висок клас на сони.Цялата дъндания свири добре примерно на нормално слушане и на много настройки откъм басове и тн(за усилвател и туба говоря)Хармън кардън, ако има за никвите пари ДА,но с толкова много марки по пазара вече дали си заслужава да дадеш 400$ примерно за цялата система?Не говоря да се вземат пищялки и мид примерно,ами и суб-а и както си е от завода.Най най лесното е ако човек има пари влиза в магазина и купува dls като най-големия гъзар и се кефи.В бмв не съм чувал специално тази марка ,но в друга кола със средния им клас(т/е не най евтините им,които се предлагат колкото да избият номера че имат евтин продукт,ами с мид, който започва от 250лв)така да го кажем, узвучаването беше светлинни години пред стоковото на е36 и пред мойто.Баса е бас пищялките не крещят, не кривят,мид-а е мид,абе като чуеш,чак тогава разбираш защо ги правят толкова компонентни ,а не набиват едни трилентови навсякъде да пищят и да думка като откачени.Аз от тея ми наблюдения излагам 2 варианта,или слагаш на стоковата музика едно басче да думка,или събираш кеш и правиш всичко като хората.Та колегата,ако е решил твърдо за ХК да дава смело,няма съмнение,че е нещо много добро,но колкото и добро да е да си направи сметка ,че и преди него са го слушали,години,амортизация и тн и тн.

Българския вариант:
Invisible написа:В света на музиката най-големите доказали се фирми с качество от най-висок клас са : Bose , Jamo , JBL , Harman Kardon , Pioneer , Alpine
искаш да кажеш Bang&Olufsen и други сродни, тея дето си ги изброил са от средния ценови клас (и качеството им е толкова).
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
angel_lalov написа:каква е тая касичка я раздуй!![]()
Ми подарък ми е

http://www.pioneer.eu/fr/products/archi ... index.html

Готино е че си е с вградено усилователче и само се пуска един кабел от акумолатора и едно от касетофона, общо взето "Бързо, лесно, вкусно"!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
голям спор се завърза, аз пък обичам да си слушам музиката от мотора 

baitun написа:голям спор се завърза, аз пък обичам да си слушам музиката от мотора
Съгласен съм с теб колега. И аз доста се занимавах с моята, пищялки ли не бяха стъпала ли не бяха. Една 15 три пъти и рязах кутията за да влезе в багажника. Но съм съгласен и с колегата, че е36 нямат хубаво озвучение, а и не съм се качвал в такова и др. серия дето да има заводска такава. Това не значи, че няма такава.
Ако някой иска- остана ми кутията за 15 усилвател и кабели.
71 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5