Заслужава ли си 320 Е36 автоматик?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
74 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Re: Заслужава ли си 320 Е36 автоматик?
Аз 20-ка автомат не бих си взел. Главата причина е че няма да върви, а ще гори много особенно градско. Под 15 в София съм сигурен че няма да падне.
- player123
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е91
Nikito_nn написа:player123 написа:Колега няма смисал да си зимаш 2.0 ... най-добре потърси 2.5 2.8 дават разход като 2.0 и с 40 коня повече аз мога да ти кажа защото съм виждал по много мой приятели.
Аз съм с м42 1.8is е36 градско 12-12.7 със задръстване зимата и леко каране 10-12 лятото зависи от трафик и така нататък.Извън града със скорост 90 км/час харчи 7.2-7.5
така м52б20 ваносите и те са така със същият разход .. г/д
Едно приятелче си зе 2.8 автомат с десен волан и го карах 1 2 дена какво да ти кажа уникална колаКарах го 100 км в града с нормално каране без никакво настъпване и даде 12.9 ... колкото мойта ис-ка
Пак казвам 1.8i 1.8is 2.0 2.5 2.8 с нормално каране харчат едно и също .. като почнеш да ръчкаш вече става страшно ..при всчики а продръжката на 2.0 и 2.8 е еднаква сериозно помисли над това което ти пиша мен още ме е яд , че не си зех 2.8
Абе колега тоз твоя "ис" автомат ли е? Щото ако не е автомат....бах тоз разход, честно. На извън градско с 90, 7.2-7.5

еми да 300 км извън градско .. ама колеги аз съм с ГИ ... съжелявам,че съм ви подвел

- player123
- младши ентусиаст
-
За мен колега по-добре се преорентирай към 2.8 и 2.5 това е моя съвет.Казвам ти го като зел си 1.8ис и са лятото ще слагам 2.8 ..
иначе ГИ е много хубаво нещо .. аз съм много доволен в София си карам с 60 лева минавам 390-400км много съм доволен.Сигурно много колеги ще кажат да газ е ужасно ала бала .. но мога да кажа,че ГИ е много хубаво нещо и икономията е огрмона .. говоря за е36 главно ние караме коли на 12 - 18 години .. които живота е свършил в тях. Колите са ни -30 40 коня умрели по пътя и ние си мислим,че караме бмв .. моя ис има живи 135 коня защото преди 10 к преди да го купя е с основен ремонт .. иначе според мен на газчица си е най-добре 

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
player123 написа:Nikito_nn написа:player123 написа:Колега няма смисал да си зимаш 2.0 ... най-добре потърси 2.5 2.8 дават разход като 2.0 и с 40 коня повече аз мога да ти кажа защото съм виждал по много мой приятели.
Аз съм с м42 1.8is е36 градско 12-12.7 със задръстване зимата и леко каране 10-12 лятото зависи от трафик и така нататък.Извън града със скорост 90 км/час харчи 7.2-7.5
Едно приятелче си зе 2.8 автомат с десен волан и го карах 1 2 дена какво да ти кажа уникална колаКарах го 100 км в града с нормално каране без никакво настъпване и даде 12.9 ... колкото мойта ис-ка
Пак казвам 1.8i 1.8is 2.0 2.5 2.8 с нормално каране харчат едно и също .. като почнеш да ръчкаш вече става страшно ..при всчики а продръжката на 2.0 и 2.8 е еднаква сериозно помисли над това което ти пиша мен още ме е яд , че не си зех 2.8
Абе колега тоз твоя "ис" автомат ли е? Щото ако не е автомат....бах тоз разход, честно. На извън градско с 90, 7.2-7.5
еми да 300 км извън градско .. ама колеги аз съм с ГИ ... съжелявам,че съм ви подвелвие за бенз говорите .. за моя разход говоря за газ.А,че 2.8 и 2.5 и 2.0 харчат едно е доказано
За шестаците съм съгласен, че разликата в разхода им е доста минимален като се има предвид какво получаваш в замяна на около литър на 100 отгоре. Ама за М42 мога да кажа че разхода е далеш по различен от това което си написал. М42Б18 градско зимата около 10-11 при леко каране, извънградско при 90км/ч около 6,5. Както казах в една друга тема най излишния мотор на БМВ е 1.6, щото дава +/- половин литър разлика с М42, а е 40 коня отдолу.
Иначе по темата един приятел имаше 320 автомат и му гореше около 13-14 в града.
- player123
- младши ентусиаст
-
Nikito_nn написа:player123 написа:Nikito_nn написа:player123 написа:Колега няма смисал да си зимаш 2.0 ... най-добре потърси 2.5 2.8 дават разход като 2.0 и с 40 коня повече аз мога да ти кажа защото съм виждал по много мой приятели.
еми да 300 км извън градско .. ама колеги аз съм с ГИ ... съжелявам,че съм ви подвелвие за бенз говорите .. за моя разход говоря за газ.А,че 2.8 и 2.5 и 2.0 харчат едно е доказано
За шестаците съм съгласен, че разликата в разхода им е доста минимален като се има предвид какво получаваш в замяна на около литър на 100 отгоре. Ама за М42 мога да кажа че разхода е далеш по различен от това което си написал. М42Б18 градско зимата около 10-11 при леко каране, извънградско при 90км/ч около 6,5. Както казах в една друга тема най излишния мотор на БМВ е 1.6, щото дава +/- половин литър разлика с М42, а е 40 коня отдолу.
ло 13-14 в града.
намери ми иска дето харчи 10 зимата много ми е интересна данеби немците сега да са я измислили ?

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
player123 написа:Nikito_nn написа:player123 написа:Nikito_nn написа:player123 написа:Колега няма смисал да си зимаш 2.0 ... най-добре потърси 2.5 2.8 дават разход като 2.0 и с 40 коня повече аз мога да ти кажа защото съм виждал по много мой приятели.
ло 13-14 в града.
намери ми иска дето харчи 10 зимата много ми е интересна данеби немците сега да са я измислили ?
Готово бе, ако искаш може да се договорим за цената. Пробваш и ако е така взимаш

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
ares2 написа:не съм много сигурен че ако се подгоним с да кажем две еднакви Е36 автоамт и ръчка "пилота" на ръчката ще успее да направи нещо повече от спортния режим на автоматика......
всичко си е сметнато перфектно
нели не мислите че навлизането в прекъсвача ви прави с нещо повече....
напротив... момента на смяна на предавка е отминал... а спортния режим на автоматика си го знае точно кога е .....
демек например от 2 рa към 3 та е минато точно във върха на дадените Nm
ние пък сме пробвали с две еднакви е36 ръчка и автомат, е вервай ми разстоянието е тирове в полза на ръчката, автоматика превключва доста по-бавно, да не говорим за бавния старт
както и да е, кола с газ най-добре автомат - 320-ска е напълно достатъчно

колегите с 325 и 328 никога няма да са доволни, ако ще и м3 да им дадеш

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- player123
- младши ентусиаст
-
vicho написа:ares2 написа:не съм много сигурен че ако се подгоним с да кажем две еднакви Е36 автоамт и ръчка "пилота" на ръчката ще успее да направи нещо повече от спортния режим на автоматика......
всичко си е сметнато перфектно
нели не мислите че навлизането в прекъсвача ви прави с нещо повече....
напротив... момента на смяна на предавка е отминал... а спортния режим на автоматика си го знае точно кога е .....
демек например от 2 рa към 3 та е минато точно във върха на дадените Nm
ние пък сме пробвали с две еднакви е36 ръчка и автомат, е вервай ми разстоянието е тирове в полза на ръчката, автоматика превключва доста по-бавно, да не говорим за бавния старт
както и да е, кола с газ най-добре автомат - 320-ска е напълно достатъчно![]()
колегите с 325 и 328 никога няма да са доволни, ако ще и м3 да им дадеш
Понеже колегата е много притеснен да разхода .. и аз затова му обеснявам,че 2.8 и 2.5 за мен е по-добре от 2.0 ( цените адски паднаха ) разхода е 1:1 с нормално каране при ръчка всяка кола и жигулата харчи много.
Като си притеснен от разхода толкова слагаш като мен ГИ да ти харчи 11 12 газ извън града 8 и това е положението

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Бе автомат...
И като отиде да се поФали с колата на приятелите 100% ще има - "Това БМВ върти ли гуми?
" - "Ми не, автомат е"
; "-Колко гори?" -"15-16 градско.", "-Иии като на тате камиона бе
"...
; "-А можеш ли да вземеш тоя завой с вратите, нали е БМВ ?
", -" Не не мога, щото е автомат..."...
Сега сериозно -> ако искаш да се возиш само -> 1.8 ИС автомат, 20-ската не ти трябва (много разход -> поне 15, а па ако настъпваш 16++++). Ако искаш да караш -> махни ги тия 20 годишни автоматици с по 4 скорости и предавателни числа на първа 2.***
Автомата нито можеш да го "нагазиш" здраво, нито извънградско можеш да караш така както с ръчните, нито направо... Изобщо 20-ска автомат е ....
Не добре 

И като отиде да се поФали с колата на приятелите 100% ще има - "Това БМВ върти ли гуми?

Сега сериозно -> ако искаш да се возиш само -> 1.8 ИС автомат, 20-ската не ти трябва (много разход -> поне 15, а па ако настъпваш 16++++). Ако искаш да караш -> махни ги тия 20 годишни автоматици с по 4 скорости и предавателни числа на първа 2.***

Автомата нито можеш да го "нагазиш" здраво, нито извънградско можеш да караш така както с ръчните, нито направо... Изобщо 20-ска автомат е ....

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- pazo02
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 325TDS Touring Automatik
- Мечтае да кара: много коне
- Детайли за колата: С много гъдели :)
На автора на темата мога да кажа следното:
1. Разходът ще е по-голям, ок. 1-2л/100км
2. Автоматикът трябва да е 5 степенен(4 степенните са тромави и харчат повече). 320 трябва да е с 5 степенен ZF, поправете ме ако бъркам
3. В книгата пише "смяна на маслото на автоматика при всяка смяна на маслото на мотора" - тук се има в предвид не пълната смяна на маслото(ок 7л), а само частично освежаване - ок 2,5л. Литърът струва 20лв, кутията има и филтър, който никъде не пише колко често се сменя, но не е лошо на 30-50к км да си го сменяш. Автоматиците страдат най-много от несменяно масло. Смени го като го купиш(масло, филтър, гарнитура на картера) и от там нататък освежавай
4. Аз съм с 325тдс автоматик - каквото и да ти говорят, страшна благина е в София в задръстванията. Левият ти крак ще ти е много благодарен
Иначе кутията има спортен режим - тогава колата е пъргава, икономичен режим - колата е тромавичка, зимен режим - помага, но пак си е ташак малко за баири. Но все пак и аз тая зима карах с галоши, така че предполагам с нови гуми няма да имаш никакви проблеми. Иначе поведение и в завои, и при спиране при сняг и лед(дори с моите гуми) - никакви ядове
5. Аз не те съветвам за метан - инсталацията е обемна, тежка и скъпа. Не излиза много по-евтино от пропан-бутана и за метана знам, че яде главата
6. Газов инжекцион - добър вариант, не познавам човек с ГИ да се е оплакал - върви и харчи като на бензин, но цената е на 1/2. На твое място бих си доплатил 20-50лв и да ти изкарат зареждането под капачката за бензина - по естетично е. И не им давай да ти режат калник, ще тръгне ръжда после
7. Ако климатикът не работи - може да са много неща, аз мислех че моят е без фреон, а се оказа че компресорът и ролката му са фитка, и ремък нямаше, и фреон няма и ... цифрата е дебела
1. Разходът ще е по-голям, ок. 1-2л/100км
2. Автоматикът трябва да е 5 степенен(4 степенните са тромави и харчат повече). 320 трябва да е с 5 степенен ZF, поправете ме ако бъркам
3. В книгата пише "смяна на маслото на автоматика при всяка смяна на маслото на мотора" - тук се има в предвид не пълната смяна на маслото(ок 7л), а само частично освежаване - ок 2,5л. Литърът струва 20лв, кутията има и филтър, който никъде не пише колко често се сменя, но не е лошо на 30-50к км да си го сменяш. Автоматиците страдат най-много от несменяно масло. Смени го като го купиш(масло, филтър, гарнитура на картера) и от там нататък освежавай
4. Аз съм с 325тдс автоматик - каквото и да ти говорят, страшна благина е в София в задръстванията. Левият ти крак ще ти е много благодарен

5. Аз не те съветвам за метан - инсталацията е обемна, тежка и скъпа. Не излиза много по-евтино от пропан-бутана и за метана знам, че яде главата
6. Газов инжекцион - добър вариант, не познавам човек с ГИ да се е оплакал - върви и харчи като на бензин, но цената е на 1/2. На твое място бих си доплатил 20-50лв и да ти изкарат зареждането под капачката за бензина - по естетично е. И не им давай да ти режат калник, ще тръгне ръжда после

7. Ако климатикът не работи - може да са много неща, аз мислех че моят е без фреон, а се оказа че компресорът и ролката му са фитка, и ремък нямаше, и фреон няма и ... цифрата е дебела

Колеги днеска подкарах колата за 100 метра на пътя мн мъртва ми се вижда само реве и мн бавно, като я сравня с корсата корсата се изтрелваше мн бързо (почти колкото един ниско прелитащ пернишки Гоуууф
)
Първо като я запалих ми изписа едно CHECK на таблото (това нз за какво е дайте информаци) после изписа - service oil и другите му работи. Пусках климатика, пуснах фаровете, изфорсирах я и почна да тресе колата, изключих фаровете и пак я изфорсирах но този път не притрисаше.
Когато почнах да редя скоростите (назад , N и D) примерно без да държа спирачката и усещам един такъв звук - тихо/мощно "ТУП" всеедно че... не знам как да го опиша но не е стържене по-скоро тихо и мощно разместване (като държа спирачката не е толкова силно, почти не се усеща).
Кажете ми как да позная дали има проблем с рейката и мотора?
Иначе колега били споделил колко $ е смяната на маслото на трансмисията + гарнитура или каквто каззваше + маслото на мотора понеже ми се струва че е мн шумен.
Има и др проблем - колата е мн шумна особено когато я изрежа на място, гърнето мисля че има проблем и питах човека и той каза че може и да има някоя др дупчица. Аз разбира се ако взема колата ще го купя цялото за да нямам ядове утрешен ден.
Кажете ми ориентировачни цени за тези неща описани по-горе.
И като цяло колко ще ми излезне едно добро обслужване на автомобила ВЕДНАТА след закупуването му , че да имам бегла предства за цените.... ИНАЧЕ АМАН ОТ КОЖОДЕРИ
Поздрави и благодарско за бързите отговори но се надявам да пишат само хора който са карали или имат впечатления а не предположения за автомобила... нищо лично, просто мн ме обърквате с тези ваши мнения.

Първо като я запалих ми изписа едно CHECK на таблото (това нз за какво е дайте информаци) после изписа - service oil и другите му работи. Пусках климатика, пуснах фаровете, изфорсирах я и почна да тресе колата, изключих фаровете и пак я изфорсирах но този път не притрисаше.
Когато почнах да редя скоростите (назад , N и D) примерно без да държа спирачката и усещам един такъв звук - тихо/мощно "ТУП" всеедно че... не знам как да го опиша но не е стържене по-скоро тихо и мощно разместване (като държа спирачката не е толкова силно, почти не се усеща).
Кажете ми как да позная дали има проблем с рейката и мотора?
Иначе колега били споделил колко $ е смяната на маслото на трансмисията + гарнитура или каквто каззваше + маслото на мотора понеже ми се струва че е мн шумен.
Има и др проблем - колата е мн шумна особено когато я изрежа на място, гърнето мисля че има проблем и питах човека и той каза че може и да има някоя др дупчица. Аз разбира се ако взема колата ще го купя цялото за да нямам ядове утрешен ден.
Кажете ми ориентировачни цени за тези неща описани по-горе.
И като цяло колко ще ми излезне едно добро обслужване на автомобила ВЕДНАТА след закупуването му , че да имам бегла предства за цените.... ИНАЧЕ АМАН ОТ КОЖОДЕРИ

Поздрави и благодарско за бързите отговори но се надявам да пишат само хора който са карали или имат впечатления а не предположения за автомобила... нищо лично, просто мн ме обърквате с тези ваши мнения.

- player123
- младши ентусиаст
-
колега това както го описа е ковчега на мъртвеца .. ориенитрай се към 2.8 или 2.5 автомат ако толкова държиш.Ако ли си кажеш къф е тоя плеар :Д и си земеш 20ка на 2 рият месец ще си я биеш в главата и ще искаш 2.5 или 2.8 

Първо и то много важно за автоматика.
Винаги се държи спирачката като местиш бастуна! (ТОва че са го направили да се сменя ор "D" на "N" и обратно без спирачка е направено за т.нар. "аварийни случаи".
Това че се чува гухо "туп" е това че включва на скорост, нормално е. Но ако го чуваш това като я караш, докато сменя скоростите, тогава има проблем.
Това ккоето ти е изписало "check", ако не е изгаснало после тогава има проблем и то в скоростите. Ако след запалването е изгаснало след 1-2 сек. няма проблем просто си проверява дали всичко е ОК.
А това че е мудна има предвид че колата е доста по-тежка от корсата, както и по-голяма и ралично се усеща скороста в двете.
За останалите работи някой друг да пише.
Винаги се държи спирачката като местиш бастуна! (ТОва че са го направили да се сменя ор "D" на "N" и обратно без спирачка е направено за т.нар. "аварийни случаи".
Това че се чува гухо "туп" е това че включва на скорост, нормално е. Но ако го чуваш това като я караш, докато сменя скоростите, тогава има проблем.
Това ккоето ти е изписало "check", ако не е изгаснало после тогава има проблем и то в скоростите. Ако след запалването е изгаснало след 1-2 сек. няма проблем просто си проверява дали всичко е ОК.
А това че е мудна има предвид че колата е доста по-тежка от корсата, както и по-голяма и ралично се усеща скороста в двете.
За останалите работи някой друг да пише.
player123 написа:колега това както го описа е ковчега на мъртвеца .. ориенитрай се към 2.8 или 2.5 автомат ако толкова държиш.Ако ли си кажеш къф е тоя плеар :Д и си земеш 20ка на 2 рият месец ще си я биеш в главата и ще искаш 2.5 или 2.8
Абе хора няма ли да престанете с това че ще му омръзне и да си взима 2.5/2.8, ако беше така що не караме всички само ///М ???
Човекка пита за тази кола и ако можете помогнете му.
P.S.
Аз да ти дам пример, в старата фирма имах служебна 540-ска, да ти кажа и тя ми омръзваше и по някое време ми се струваше бавна каруца. И к'во, МИГ ли трябваше да искам??? Отчитате ли също така разликата в цените на 2.5/2.8 и 2.0?
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Kris написа:Абе хора няма ли да престанете с това че ще му омръзне и да си взима 2.5/2.8, ако беше така що не караме всички само ///М ???
то тук са само маниаци с 2.5 и 2.8 и за това не препоръчват друго

You said: "Time will change!" What if it changes you?
74 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5