Заключен багажник + газова 60л зад седалките- к'во прайм?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Re: Заключен багажник + газова 60л зад седалките- к'во прайм?

Мнение от shengi » 04 Мар 2011, 19:39

В двата края на ключалката има болтове.Ако успееш да стигнеш до тях няма да се налага да режеш каквото и да било.Ако искаш може да жертваш пласмасовите кори които покриват болтовете.Или кората на самия багажник кечето под него ако успееш да бръкнеш може и да стигнеш до лостчето.А колкото до 2-те болчета те са към купето там на планката.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 04 Мар 2011, 19:42

Ключаря през дупката ако познава механизма добре, ще може да отключи с помощтта на някакво лостче, кукичка или там каквото му е нужно, така предполагам де, не че знам как точно става.Двете болтчета също са добра идея, стига да ги достигнеш.
only rear wheel drive

StanceWorks addicted
Аватар
Кара: със заключен:)

Мнение от niko11 » 04 Мар 2011, 21:02

Не е ли по лесно да потърсиш ключар вместо да се мъчиш с някакви работи при полужение че не е сигурно дали ще стане.Консултирай се със специалист той най-компетентно ще ти отговори.Успех
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e60ka

Мнение от krasi_bmw » 04 Мар 2011, 23:54

аве що се мъчите,направи една дупка 5мм ,под номера точно в средата в долната част зад номера и с един електрод се бърка да се бутне контрата с щангата .Може да видите от друг капак каде се намира да не дупчите няколко дупки...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318тдс комби

Мнение от mgate » 05 Мар 2011, 1:58

според мен щом си могъл да го снимаш ,сега вземи една арматурна тел с дебелина 8мм огъни я във формата на кука от твоята страна а от другата на Г не повече от 4 см и откърти кората и ще видиш механизма а от там ще се оправиш без ключар :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 06 Мар 2011, 1:28

krasi_bmw написа:аве що се мъчите,направи една дупка 5мм ,под номера точно в средата в долната част зад номера и с един електрод се бърка да се бутне контрата с щангата .Може да видите от друг капак каде се намира да не дупчите няколко дупки...

Ами точно това направихме. Продупчихме с бормашина. Направихме една дупка не по-голяма от 6мм и бутнаха механизма и се отключи. Стана точно за 15 мин. Като свалихме кората на бравата и целия проблем се оказа...
... един болт! Едно болтче с размери 6-8мм се беше навряло в бравата и е пречело не при заключването и отключването, а само при натискането на бутона на багажника за отключване...
И аз огледах и те огледаха и така и не разбрахме от къде може да се е появило и как се е озовало там :dunno:
Това същото болтче ми излезна 30лв. Здраве да е ;)
Благодаря на всички за мненията и съветите :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 06 Мар 2011, 1:30

mgate написа:според мен щом си могъл да го снимаш ,сега вземи една арматурна тел с дебелина 8мм огъни я във формата на кука от твоята страна а от другата на Г не повече от 4 см и откърти кората и ще видиш механизма а от там ще се оправиш без ключар :yes:

BTW твоя вариант щеше да стане с малко играчка :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28TU

Мнение от stiel_bg » 06 Мар 2011, 2:33

то май и аз трябва да направя така... колега, ако не си запълнил дупката още, снимай точното място.... поне да имам резервен план ;)
Изображение
Ако паднеш духом - напий се та да паднеш и тялом!

http://vbox7.com/play:1946a9ae
viewtopic.php?f=46&t=248125

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 06 Мар 2011, 12:52

stiel_bg написа:то май и аз трябва да направя така... колега, ако не си запълнил дупката още, снимай точното място.... поне да имам резервен план ;)

Дупката не съм я запълвал и няма да я пълня. Те ми сложиха една тапа на мястото на дупката и стана добре :yes:
Не знам дали и кога ще мога да ти я снимам, щото вчера стъпих на криво и може би ми е счупен крака. Ако е така (сега отивам на лекар дано да има кой да ме види в неделя) колата я каширам в гараж и докато ми махнат гипса нито ще е при мен нито ще я карам. Но да се надяваме, че е просто навехнат и ще си куцам и карам колата :driving: В този случай ще ти я снимам ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stiel_bg » 06 Мар 2011, 17:45

Лоша работа колега!!! Айде по-скрошно оздравяване и дано не е счупен. А това за снимката не се притеснявай-здравето по-важно!!!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 08 Мар 2011, 1:10

stiel_bg написа:то май и аз трябва да направя така... колега, ако не си запълнил дупката още, снимай точното място.... поне да имам резервен план ;)

Изображение
Заповядай колега :bchug:
Значи по средата тапата където е там е дупката с размери 6-8мм от там бръкнаха с тел и отключиха механизма. Сега като знам, че можеше да сваля стопа и да бръкна от там да го отключа и малко яд ме хваща, ама здраве да е ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 08 Мар 2011, 2:40

Добре де, стопа нали се сваля отвътре, как щеше да го сваляш не ми стана ясно :?:
only rear wheel drive

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 08 Мар 2011, 11:30

michev написа:Добре де, стопа нали се сваля отвътре, как щеше да го сваляш не ми стана ясно :?:

Ами с един приятел бръкнахме от едната страна на газовата и успяхме да свалим черната пластмаска зад стопа. Свалихме я с лампата с която осветявахме багажника - тя има кука от горе и с нея. От там се виждат буксите и болтовете на стопа. Бъркаме с удължител и развиваме болтовете. След това по план-график трябваше по някакъв начин да избутаме стопа отвътре или просто да го дърпаме отвънка и щеше да увисне на буксите... След като бъде свален стопа - ясно, бърка се с ръката от външната страна, освобождава се механизма и се гледа какъв е проблема.
Мен ме притесняваше, че като сваля стопа, няма да мога да отключа багажника след това и колата ще трябва да "спи" без стоп... Всъщност щях да си отключа механизма и да намеря болта :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zlobil » 08 Мар 2011, 13:45

u`F`o написа:....
След като бъде свален стопа - ясно, бърка се с ръката от външната страна....

Това няма как да стане според мен... просто дупките са много малки за да бъркаш с ръка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stiel_bg » 08 Мар 2011, 15:21

Zlobil написа:
u`F`o написа:....
След като бъде свален стопа - ясно, бърка се с ръката от външната страна....

Това няма как да стане според мен... просто дупките са много малки за да бъркаш с ръка.

Колегата е прав! Няма как да се бръкне с ръка!
ПП Смъквах мойте преди време да търся проблем в светлините.....просто са мн тесни дупките :confused:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36