Централния въздоховод не душа топло
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
Re: Централния въздоховод не душа топло
разглобяваш централната конзола и започваш да търсиш къде ти е разкачена свързана към тази врътка
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Сваляш кората под волана и търсиш задвижката на клапата за фронталните духалки.Намира се образно казано по средата на прасето.Мериш с мултицет дали постъпва сигнал към задвижката като въртиш врътката на централната конзола и ако няма такъв търсиш къде е прекъсната връзката както спомена колегата по-горе или потенциометъра е фира. А ако задвижката си работи и достига ток до нея,но топлото отново не идва,има механичен проблем по самата клапа и най-вероятно е блокирала.Разглабяш всичко и "откриваш топлата вода" . Тва е целия казус ....
п.п. И в други теми съм го писал,но тая врътка на централната духалка управлява топло/студено за всички форнтални решетки.Не е самостоятелна само за нея (централната духалка).А самата клапа вътре в прасето,която пренасочва потока отоплен или външен въздух дали е една или е разделена по някакъв начи,може да ти каже,някой който го е разкоствал изцяло,аз лично не съм.Но такава аномалия от фронталната лява дхалка (тази с ключа за фаровета) и двете пасажерски да духа топло ,а пък само от централната студено ,за първи път чувам и ти явно ще си пионер в областта
п.п. И в други теми съм го писал,но тая врътка на централната духалка управлява топло/студено за всички форнтални решетки.Не е самостоятелна само за нея (централната духалка).А самата клапа вътре в прасето,която пренасочва потока отоплен или външен въздух дали е една или е разделена по някакъв начи,може да ти каже,някой който го е разкоствал изцяло,аз лично не съм.Но такава аномалия от фронталната лява дхалка (тази с ключа за фаровета) и двете пасажерски да духа топло ,а пък само от централната студено ,за първи път чувам и ти явно ще си пионер в областта

- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Coulthard написа:baitun написа:Човека е с дигиталния климатроник, за какви врътки говорите, и аз съм с дигиталния и си духа топло от средната конзола/как стават тези магии от всяко друго място да духа топло, а от средата студено-да не са дошли извънземните/, стига да е загрял мотора, но по принцип не духа много силно дори и на мах
Има едно нещо нарича се Ръководство за употреба на БМВ Е36, четеш и ще разбереш.
Духа силно стига да си смениш филтъра.
Случайно да ти правят впечатление двете врътки ?
Едната с 0 и 1 ти определя затворено - отворено положение тоест духа или не - регулира се плавно според желанието на пациента
а другата синьо-червено - дали да духа топло или студено тоест дори и климатроника да ти е настроен на 32 градуса, ако врътнеш изцяло в лява позиция към синьото от централната духалка духа СТУДЕН ВЪЗДУХ ДИРЕКТНО. Направено е с цел шофьора да има по-фин контрол върху настройките на температурата и най-вече хладният въздух възпрепятства лесното заспиване.
Ако ти имаш една ...... значи си със саден дигитален климатроник, иначе ние с оригиналните дигитални сме с две (което не е голям келепир)
Колега изчел съм го цялото ръководство, не съм с присаден климатроник, а с оригиналния, за тези две врътки които говориш-за отваряне и затваряне на потока въздух и за настройка топло студено мисля, че на всички им е ясно как работят, но като нагласиш на топло как ще стане да духа студено от централната конзола, а от другите топло -това ми обясни, а и на колегата пуснал темата
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
отваря жалуз отвън и затваря жалузите след радиаторчето:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=05
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=05
- nike69
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 318is, тъмносин металик
Може би съм пропуснал да спонема,но проблемът при мен не е само в централната конзолка над радиото.Проблемът е и в другите две-тази над жабката и тази до пакетния ключ за фаровете. Явно както казвате проблемът е в самия потенциометър или някоя клапа. Ще го търся
- nike69
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 318is, тъмносин металик
Прав си колега не бях точен,явно съм пропуснял защото вече няколко пъти описвам проблема
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3