LuK LF65A - ревизия на хидравлична помпа
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
Re: LuK LF65A - ревизия на хидравлична помпа

Сигурно е от нередовна смяна на масло,защото беше станало като катран,аз сложих новата помпа почистих казанчето и изкарах всичкото масло от рейката и сипах едно шишенце и я покарах две седмици(към 2000км) и после пак същата процедура и ново масълце и сега след 3 месеца си червенее !
Най-гадното е когато колата ти е била попаднала в някой мърляч,който не се грижи за нея

По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
delas_328 написа:Сигурно е от нередовна смяна на масло,защото беше станало като катран,аз сложих новата помпа почистих казанчето и изкарах всичкото масло от рейката и сипах едно шишенце и я покарах две седмици(към 2000км) и после пак същата процедура и ново масълце и сега след 3 месеца си червенее !
Най-гадното е когато колата ти е била попаднала в някой мърляч,който не се грижи за нея
аз рециклирах рейка, ново масло, продължи да тече, повторих същата процедура и спря течовете, но продължи да си скърца ... явно си трябва профилактика на помпата ...
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- repibg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 M5
- Мечтае да кара: F117a Stealth
- Детайли за колата: BMW M5 E60 2008
Благодаря за труда,
много полезна тема.

много полезна тема.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Много хубава тема наистина браво на Мишо. Направих грешката да търся друга хидравлична помпа където сега ми стои на равта, защото след като свалих въпросната luk LF65A, на моето M42, я разглобих и почистих както в темата и обърнах плочките. Значи помпата работеше нормално и нямаше течове, но като дойде зимата и се чуваше да вие на студеното време. Смених и семеринг-а за всеки случай (все пак караше 16та година...).

После сипах ето това червеникавото:

И за сега след ревизията всичко спи, дано няма повече шумове
И един съвет, ако развивате маркучите на помпата за да източите маслото или да я извадите, после си вземете оригинални дихтунги! Аз бях взел някви медни уж същия размер, сложих ги и помпата веднага протече от изходния маркуч. Диаметъра беше същия, но определено бяха по тънки от оригиналните! Взех от дару и всичко заспа моментално.

После сипах ето това червеникавото:

И за сега след ревизията всичко спи, дано няма повече шумове

И един съвет, ако развивате маркучите на помпата за да източите маслото или да я извадите, после си вземете оригинални дихтунги! Аз бях взел някви медни уж същия размер, сложих ги и помпата веднага протече от изходния маркуч. Диаметъра беше същия, но определено бяха по тънки от оригиналните! Взех от дару и всичко заспа моментално.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Браво колега,твоята изглежда в перфектно състояние
. Аз още не съм слагал ревизираната
но ще е скоро, сега си правя едно компресорче с което мисля да надуя системата и се надявам да изкарам и маслото от рейката. Като сваля моята ще я отворя и ще я снимам, че и на мен ми се струва грешка покупката, подозирам че ще има нужда от профилактика само...
Иначе симптомите и при мен са при студен старт зимата, колата не беше в гараж и първоначално вие за 10тина секунди...

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Когато си закупих автомобила 318ИС хидравликата леко виеше и беше твърда.Смених цялото масло с ново,но преди тва промих системата с друго което ми беше останало(пак хидравлично).Излязоха доста мизерии от старото масло което подозирам ,че даже не е каквото трябва а просто доляно някакжо си с сиво зленкав цвят!!! След като налях новото масло на отворена капачка завъртях няколко пъти пълен ляв докраи да чукне два три пъти ,след това пълен десен пак да чукне два три пъти , и така няколко пъти(това се прави с цел обезвъздуши системата).Доливате колкото трябва и честито
,изчезва виенето и твурдоста,поне при мене по този метод изчезнаха.
Успех ,дано да съм бил полезен

Успех ,дано да съм бил полезен

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Хубаво е да се смени и казанчето или поне да се промие с химикал.Да се накисне за 24 часа.
Nasko_325TD написа:Хубаво е да се смени и казанчето или поне да се промие с химикал.Да се накисне за 24 часа.
Смяната е много добра идея заради филтъра който е в основата му и не е непоносимо скъпа...около 50лв е ново казанче

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Даммм и аз мисля така!
- b00st
- User
-
аз обаче разбрах вече със сигурност, че виенето не е било от помпата. в момента пак се чува, а съм сигурен, че помпата е ок. само къде си играх да и правя ревизия ама нищо, така поне няма да я мисля занапред.
при мене се чува едно виене и предполагам е някой лагер отпред, защото е само при ниска скорост не е свързано с положението на волана ами се чува при всеки оборот на колелата и то само в студено време. предполагам, че някой лагер е останал без масло, може би на главините
при мене се чува едно виене и предполагам е някой лагер отпред, защото е само при ниска скорост не е свързано с положението на волана ами се чува при всеки оборот на колелата и то само в студено време. предполагам, че някой лагер е останал без масло, може би на главините

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Някоя ролка да не е?
Лагерите на главините са с грес...ако е от тях ще се ужеличава със скороста шума

- b00st
- User
-
шумовете ми бяха от шарнирите. бяха здраво заминали. смених ги с усилени, заедно със всички накрайници и тампони и странното виене при бавна скорост в студа изчезна.
пиша ако някой го има това виене симптомите са на всеки оборот на колелата със много бавна скорост се повтаря и най-често когато волана е направо или леко настрани, да си погледне предницата първо преди да смени масло и после да свали хидравличната помпа за ревизия като мене
пиша ако някой го има това виене симптомите са на всеки оборот на колелата със много бавна скорост се повтаря и най-често когато волана е направо или леко настрани, да си погледне предницата първо преди да смени масло и после да свали хидравличната помпа за ревизия като мене

- haimanata_stz
- Потребител
-
- Кара: BMW- E-36 320 I
- Мечтае да кара: M-5
колеги моля ви напишете размера на семерингата на хид.помпа за Е-36 1995 година
- b00st
- User
-
19.05x30x7, можеше просто да погледнеш снимките от 1ва страница. тва е на помпите преди 9/95, за след това не съм сигурен дали е същата.
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4