Счупено дистанционно - фабрична аларма?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
36 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Re: Счупено дистанционно - фабрична аларма?
belin написа:И според мен това НЕ е оригинална аларма. Ето как трябва да изглеждат ключовете за алармата според БМВ http://www.realoem.com/bmw/diagrams/e/b/60.png
а ето и всички ключове, които предлагат БМВ.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=41&fg=40
Не виждам висулка за аларма като твоята, поради което съдя, че не е оригинална тази аларма.
Иначе ако ти е оригинална алармата можеш да си поръчаш ключ от някой представител на БМВ, но трябва да се уверят, че ти си собственика на колата. Снимат ти документите на колата и личната карта и ги пращат в централата. Оттам като се уверят, че ти си собственика ти пращат готов ключ. Това съм го чувал от приятел, който работи е сервиз на БМВ. Оригинален ключ има номер 51218372843 и в Дару струва 316.97 BGN
Но при положение, че алармата ти не е оригинална като на картинките по-горе с 3 бутона на ключа, по-добре да си вземеш нова аларма и да я смениш. Както каза колегата по-горе ще си спестиш много главоболия.
Оригинална му е алармата, стига писахте глупости! Я погледни втория си линк и намери номер 2. В този ключ е дистанционното за алармата, резервното е като на снимката на колегата. Първия ти линк е с дистанционни за централното заключване. Има и още един вид дистанционни, формата им е същата като това на колегата, но са с два бутона. Един червен и един бял.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- Zlobil
- младши ентусиаст
-
Много е важно да се направи разлика между ОРИГИНАЛНА аларма и аларма на БМВ. Много хора във форума не правят тази разлика. Истинската оригинална аларма, която се слага заводски, е като тази която е показал колегата belin ... другото се слага допълнително по поръчка.
Това по принцип е без значение в случая, но все пак да оточня.
Това по принцип е без значение в случая, но все пак да оточня.
- indianeca
- младши ентусиаст
-
- Кара: Табуретка със спортно окачване...
- Мечтае да кара: Фотьойл
- Детайли за колата: БМВ e46, M54B25
belin написа:И според мен това НЕ е оригинална аларма. Ето как трябва да изглеждат ключовете за алармата според БМВ http://www.realoem.com/bmw/diagrams/e/b/60.png
а ето и всички ключове, които предлагат БМВ.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=41&fg=40
Не виждам висулка за аларма като твоята, поради което съдя, че не е оригинална тази аларма.
Иначе ако ти е оригинална алармата можеш да си поръчаш ключ от някой представител на БМВ, но трябва да се уверят, че ти си собственика на колата. Снимат ти документите на колата и личната карта и ги пращат в централата. Оттам като се уверят, че ти си собственика ти пращат готов ключ. Това съм го чувал от приятел, който работи е сервиз на БМВ. Оригинален ключ има номер 51218372843 и в Дару струва 316.97 BGN
Но при положение, че алармата ти не е оригинална като на картинките по-горе с 3 бутона на ключа, по-добре да си вземеш нова аларма и да я смениш. Както каза колегата по-горе ще си спестиш много главоболия.

- berkut
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 36
- Мечтае да кара: su47 berkut
- Детайли за колата: akulata
колеги от 4 години карам купе а преди месец разбрах следното кат задържиш ключа докрай прозорците автоматически се вдигат... еха егати машината та въпроса ми е следния има ли начин за свръзване на тая опция към алармата??? 

- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Понеже преди време го ядох с така наречената "оргинална" аларма да споделя малко какво следва от там до където си стигнал!
Алармата е марка Серпистар и се ползва от БМВ като ретрофит но това НЕ Е оригиналната аларма която бмв слагат от завода!
Вариант някой да ти ремонтира такова дистанционно клони към 0 аз ги бях събрал 4-5 и не стана номера, според годината на производство попаднах на дистанционни със 6волта и 12волта, но както вече писах нищо не можеше да се направи!
Решението дойде от кола донор със такава аларма и сега съм щастлив, че всичко си работи и имам второ дистанционно за резерва даже
Тези аларми се слагат на Е30 Е34 и Е36 просто откачаш едната закачаш другата и си свиркаш, а за аларма като тази не вярвам някой колега да ти иска повече от 30-40 лв
Успех
Алармата е марка Серпистар и се ползва от БМВ като ретрофит но това НЕ Е оригиналната аларма която бмв слагат от завода!
Вариант някой да ти ремонтира такова дистанционно клони към 0 аз ги бях събрал 4-5 и не стана номера, според годината на производство попаднах на дистанционни със 6волта и 12волта, но както вече писах нищо не можеше да се направи!
Решението дойде от кола донор със такава аларма и сега съм щастлив, че всичко си работи и имам второ дистанционно за резерва даже

Тези аларми се слагат на Е30 Е34 и Е36 просто откачаш едната закачаш другата и си свиркаш, а за аларма като тази не вярвам някой колега да ти иска повече от 30-40 лв
Успех

- Zlobil
- младши ентусиаст
-
Тези на които дистанционното е със две копчета (червено и сиво) се обучават. Аз имам такава и беше с едно дистанционно, което беше станало на нищо. Купих си още едно и го обучих... алармата позволява обучения на до четири дистанционни. За тези които са с едно копче незнам дали може и какви са вариантите там.
36 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3