вентилатор

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Vasko » 26 Яну 2006, 10:51

Ето ви още инфо успех
Последна промяна ///Vasko на 23 Авг 2007, 16:03, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от 111ююю » 04 Мар 2007, 22:20

Приятели наскоро си купих БМВ-318 ИС -94 и го карах когато беше студено и всичко си беше наредл.Сега когато се стопли времето и загрее колата и искам да пусна парното като натисна + вентилатора не тръгва. Слад малко заработва и после пак спира . Когато увелича градусите тръгва малко и пак спира . Колата ми е с климатроник дигитален кажете какво става ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Re: вентилатор

Мнение от bam-bam » 04 Мар 2007, 23:20

111ююю написа:Приятели наскоро си купих БМВ-318 ИС -94 и го карах когато беше студено и всичко си беше наредл.Сега когато се стопли времето и загрее колата и искам да пусна парното като натисна + вентилатора не тръгва. Слад малко заработва и после пак спира . Когато увелича градусите тръгва малко и пак спира . Колата ми е с климатроник дигитален кажете какво става ?

сменяш едно кондензаторче и си готов ;)
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

вентилатор

Мнение от 111ююю » 10 Май 2007, 18:35

смених това кондензаторче и нищо пак не работи вентилатора. Направи ми впечатление , че когато колата е студена вентилатора си работи добре но когато загрее спира да роботи. И сега когато е топло не работи включва много рядко и замалко и спирал Сменил сам всички филтри преди да стане така.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38
Мечтае да кара: Е38

Мнение от D.Pavlov » 10 Май 2007, 23:26

"Таралежа" ти е проблема!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"

Потребител
Аватар

вентилатор

Мнение от 111ююю » 10 Май 2007, 23:31

четах за този таралеж ама дали е от него .да не се окаже нещто друго защото таралежа не е никак ефтин.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от D.Pavlov » 10 Май 2007, 23:40

От него , когато е кондензатора се ебава самото управление не ще да светне изобщо!!

Потребител
Аватар

вентилатор

Мнение от 111ююю » 10 Май 2007, 23:51

прав си това го разбрах защото смених кондезаторо и нищо. тази вечер като карах беше по студено и почна да работи по малко и пак спира.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от D.Pavlov » 10 Май 2007, 23:55

Питай Cobra мисля че има 80лв.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 11 Май 2007, 0:19

titikaka написа:От него , когато е кондензатора се ебава самото управление не ще да светне изобщо!!

малко да те поправя .. от кондензатора като го пуснеш спира сам .. после пак зацепи и пак си спира и леко угасва светлината на циферблата може да бачка и цел ден и да не го направи може 10 пъти на ден да ти го направи .... вече 2-3 съм оправил така ;)
да не си сменил некои друг кондензатор че до него има един подобен и да си мислиш че си сменил правилния ;)
Изображение

Потребител
Аватар

ментилатор

Мнение от 111ююю » 12 Май 2007, 21:15

Колеги днес си оправих вентилатора които работеше когато си иска. Свалих кората и стигнах до прословутия таралеж. Извадих го ог кутията му и пуснах вентилатора. Оказа се , че прекъсването идва от буксата която захранва таралежа. Женските клеми на буксата са се отворили с времето и не контактуватл Като натисна клемата встрани и вентилатора тръгва. С едно ножче позатворих клемите и закачих таралежа. Работи безотказно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '95, 320i, Touring

Мнение от avox76 » 03 Дек 2007, 19:12

Ето при мен как се достигна до `смъртта` на таралежа... Може би ще бъде полезно на някой колега с подобни симптоми.
В началото вентилатора започна да се усилва и намалява сам, като понякога за 2-3 минути работеше на макс, без от управлението да му е зададено. Дори някои пъти като се усилеше докрай, го изключвах от копчето, всичко изгасваше, а вентилатора продължаваше да си духа... :mhihi: т.е. управлението подаваше правилен сигнал към таралежа, но той си имаше собствено мнение за това как точно ще духа. Един студен зимен ден спря :evil: След два дни обаче отново задуха, и аз комфортно отидох и се прибрах от работа, облъхван от приятен топъл полъх. След този ден обаче повече така и не запали... Смених го с втора употреба, някак си ми се струва прекалено да дам 200 - 220 лв. за нов :shock: при това без гаранция.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 03 Дек 2007, 22:13

avox76 написа:Ето при мен как се достигна до `смъртта` на таралежа... Може би ще бъде полезно на някой колега с подобни симптоми.
В началото вентилатора започна да се усилва и намалява сам, като понякога за 2-3 минути работеше на макс, без от управлението да му е зададено. Дори някои пъти като се усилеше докрай, го изключвах от копчето, всичко изгасваше, а вентилатора продължаваше да си духа... :mhihi: т.е. управлението подаваше правилен сигнал към таралежа, но той си имаше собствено мнение за това как точно ще духа. Един студен зимен ден спря :evil: След два дни обаче отново задуха, и аз комфортно отидох и се прибрах от работа, облъхван от приятен топъл полъх. След този ден обаче повече така и не запали... Смених го с втора употреба, някак си ми се струва прекалено да дам 200 - 220 лв. за нов :shock: при това без гаранция.

Колега, по таралежа имаше ли насъбрани мизерии?
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '95, 320i, Touring

Мнение от avox76 » 04 Дек 2007, 12:25

Колега, по таралежа имаше ли насъбрани мизерии?

Не, нищо нямаше. Беше си абсолютно чист. Марката беше Siemens, а доколкото видях от форума техните май най-много ядове създават :-)

Потребител
Аватар

кондензатор на вентилатора

Мнение от TD bavarec » 14 Яну 2008, 18:17

колега аиде кажи каде е тоя кондензатор 4е не мога да го намеря ! благодаря.
bmw-na4in na jivot

ПредишнаСледваща

Назад към E36