койл овър -искам мнения

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: койл овър -искам мнения

Мнение от bum_bum » 04 Дек 2010, 1:32

Ако имах пари за един контейнер такова име щях да измисля,че да се разграби за 2 дни :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 04 Дек 2010, 1:40

примерно D1, по малкия брат на D2 :mhihi: рекламата ще гласи "Представям ви по малкия брат на D2, по евтин е защото няма регулация на твърдост" (и пак такива лилавички) и удряш целият форум у земята :mhihi: шах и мат
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 04 Дек 2010, 9:27

абе не може да очаквате качество като от D2 при тая цена, но с гаранция китайския койловър е в пъти по-добър от изпусналото 15 годишно сток окачване, с което се карат 85% от е36-ците в БГ :winky:
също така е и по-добър от рязаните пружини на други 3-4% от останалите :mrgreen:

с Джом съм и плюсовете за мен са: по-стегната возия спрямо предишните ми амортисьори, по-предвидимо поведение на колата, липса на камшици при пързаляне по завоите...също така и колата има стойка точно каквато аз си реша :winky:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ZAROPOWER » 04 Дек 2010, 11:25

zazomazo написа:абе не може да очаквате качество като от D2 при тая цена, но с гаранция китайския койловър е в пъти по-добър от изпусналото 15 годишно сток окачване, с което се карат 85% от е36-ците в БГ :winky:
също така е и по-добър от рязаните пружини на други 3-4% от останалите :mrgreen:

с Джом съм и плюсовете за мен са: по-стегната возия спрямо предишните ми амортисьори, по-предвидимо поведение на колата, липса на камшици при пързаляне по завоите...също така и колата има стойка точно каквато аз си реша :winky:

:yes:
BMW FOREVER

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 04 Дек 2010, 12:19

zazomazo написа:абе не може да очаквате качество като от D2 при тая цена, но с гаранция китайския койловър е в пъти по-добър от изпусналото 15 годишно сток окачване, с което се карат 85% от е36-ците в БГ :winky:

А почна ли да скърца вътре? Мен това засега ме спира да ги взема,да не земе да се разскъра ,че........ :ranting:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 04 Дек 2010, 14:56

Абе незнам какво качество очаквате, па чак и го хвалите :mhihi:
На мен само предните ми амортесьори са близо 500лв. двата, без пружи и прашници и тампони :idea:
Та незнам как им се доверявате на тия окачвания тип JOM , че и хубави били, аз не бих си карал колата с 200 с такова окачване :mrgreen:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 04 Дек 2010, 15:37

За съжаление,цената на даден продукт продаван в Бг. не е определяща за неговото качество...Тук в един наш завод правят дискове за циркуляр и слагат щампа,каквато клиента си поръча.От произведено в Германия,Италия,та до Китай.Не се бъзикам.
Нядавам се разбирате за какво намеквам.
Сега ако даден продук е внесен от проучен и коректен търговец или лично,е друга бира. ;)
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 04 Дек 2010, 17:17

bum_bum написа:Няма нищо лошо едно нещо да е произведено във фирмен завод някъде си. Въпроса е,че Джом не е Билщайн. За Билщайна пише "Произведено в Германия". Може и в Китай да е,това не ми е толкова важно. Въпроса е да е проектирано,тествано,мислено за кола. Щото това,което китайците правят е да вземат един амортисьор,да го разглобят и копират. Но дали 4-те пружини са от същата стомана,дали стъблото е същото,дали маслото е точно толкова,колкото на останалите са второстепенни работи :mhihi: Важно е да струва ХХХ долара.
Преди съм казвал,ще кажа и пак. Джома можех да го взимам по времето,когато никой не го беше чувал на цена към 300лв на парче. Не го направих,щото мислех,че целия форум ще ме псува като си купи това от мен. Не ми е и през ум минавало,че ще има такъв успех :dunno: А как за 300лв ще дойдат от Китай 4 амортисьора с пружини с производствена цена,с печалба,с мито и т.н. и ще са добре направени?

Ако си бил в китай предполагам, че мнението ти щеше да е поразлично.
Китайците имат 20 нива за качество. Цената зависи от качеството, а самия продукт може да бъде произведен с различно качество. На външен вид нямам как да бъдат различени, но цената им е различна. Това което се предлага масово в интернет не е от най-ниското качество, но не е и най-доброто.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 04 Дек 2010, 17:25

vld написа:

Абе незнам какво качество очаквате, па чак и го хвалите :mhihi:
На мен само предните ми амортесьори са близо 500лв. двата, без пружи и прашници и тампони :idea:
Та незнам как им се доверявате на тия окачвания тип JOM , че и хубави били, аз не бих си карал колата с 200 с такова окачване :mrgreen:

с Джом съм и плюсовете за мен са: по-стегната возия спрямо предишните ми амортисьори
................

ти кое от оцветеното в червено не успя да схванеш? :roll:

някъде в поста ми видя ли да твърдя, че Джом са по-добри от твоите амортисьори /или други маркови такива/ ? :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от dioniji » 04 Дек 2010, 18:01

Не го обръщайте на спор,тук се търси мнение за определен продукт,обръщам се към колегите от Русе,нека някой отиде до магазина да се повози и да каже нещо повече от това че изглежда добре окачването.Ще съм благодарен!!!!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 04 Дек 2010, 19:40

stony1 написа:Ако си бил в китай предполагам, че мнението ти щеше да е поразлично.
Китайците имат 20 нива за качество. Цената зависи от качеството, а самия продукт може да бъде произведен с различно качество. На външен вид нямам как да бъдат различени, но цената им е различна. Това което се предлага масово в интернет не е от най-ниското качество, но не е и най-доброто.

Ти бил ли си или някой ти го каза? Щото аз не съм бил,но съм внесал неща и от Китай и от Тайван за около $40к в продължение на две години. Тоя филм с различното качество на две абсолютно идентични стоки просто го няма. Дадох пример с ейнджълите. Има различно качество и цената на едро е драстично различна,но и самите ейндъли се различават като сложиш двата един до друг. Малки разлики,но ги има и ако ги сравниш се виждат. Няма два продукта,които да изглеждат АБСОЛЮТНО еднакво и да са различно качество.
Никъде не съм спорил и че китайското окачване не е твърдо или нещо подобно.Много лесно е да се направи твърдо окачване. Трудно е да се направи такова,което ще ти повлияе минимално негативно на центъра на тежестта на колата,защото всяко окачване,което сваля височината преебава центъра не тежестта. Включително и най-марковите. Познавам човек,който преди много години на фиеста си беше направил много ниско и много твърдо окачване от рязани амортисьори на Зас. Возеше като каруца и беше на 4 пръста от земята,но мислиш ли,че беше добре изчислено,ефективно и еднакво с марково такова? Трудното е и да се направи окачване на което всички отделни части да са с еднакви характеристики така,че когато е на зор да действа максимално ефективно. Китайците НЕ тестват тези окачвания. Няма изпитване на готовия продукт,така че няма гаранция,че всички части работят заедно добре.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 04 Дек 2010, 19:57

реално точно там е проблема :) така нареченият ОТКК охрана на труда и Качествен Контрол, в Китай това не съществува няма 4-ри абсолютно еднкави компонента независимо дали купуваш чаршафи или компютърни части, всяка стока си има граници на отклонение които колкото стоката е по евтина са по-широки... соу .... :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 04 Дек 2010, 20:13

то пък марковите дето си ги вземаме от българия са много качествени(говоря за стандартните)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 04 Дек 2010, 20:15

които пак идват от китай .... въртим се в омагьосан кръг :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: засилен дизел
Мечтае да кара: на Шаро поршето
Детайли за колата: TOP!!! FULL!!! MPACK!!! Всички екстри за модела! :D :D :D

Мнение от Snoop » 04 Дек 2010, 21:07

Въпросите бяха дали колата се разтраква като каруца като се качи на такова окачване, вие го обърнахте на разнищване на китайското производство... :shock:
Аз и ти сме луд-ни-ца... Изображение Изображение Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36