Шпер на сняг???

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 Touring & X-series E70

Re: Шпер на сняг???

Мнение от Miloshov » 05 Ное 2010, 15:43

И аз ЗА щпера, въпреки че имам ASC на комбито, не смятам, че помага много много на сняг. :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 323i coupe 98'
Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
Детайли за колата: Avusblau Metallic

Мнение от ZLATIST » 05 Ное 2010, 16:00

В крайна сметка шпера на сняг е "+" ,а да попитам за АSC-то... :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е46 facelift
Мечтае да кара: Е90
Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.

Мнение от nedbmw » 09 Ное 2010, 19:57

Абе този шпер хубаво за зимата ама според мен и дига малко разхода на гориво все пак ,като вземаш завои създава съпротивление нали така вътре фрикционните дискове приплъзват.Та който е слагал ако може да каже преди и след слагане на шпера с колко е забелязал да му се е увеличил разхода на гориво. :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 09 Ное 2010, 20:35

е30-ката карах миналата зима със шпер,ми мога да ти кажа че минуси почти няма,разхода си е същия,минаваш отвсякъде.Дори прави много фън :mhihi: ама ако си тиквеник може да се поудариш малко :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 09 Ное 2010, 21:17

nedbmw написа:Абе този шпер хубаво за зимата ама според мен и дига малко разхода на гориво все пак ,като вземаш завои създава съпротивление нали така вътре фрикционните дискове приплъзват.Та който е слагал ако може да каже преди и след слагане на шпера с колко е забелязал да му се е увеличил разхода на гориво. :roll:

поне 3-4 литра отгоре, поне борда така показва :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 09 Ное 2010, 21:27

sas_88 написа: ама ако си тиквеник може да се поудариш малко :yes:

:banghead: :mhihi: :mhihi:
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 09 Ное 2010, 21:37

vicho написа:
nedbmw написа:Абе този шпер хубаво за зимата ама според мен и дига малко разхода на гориво все пак ,като вземаш завои създава съпротивление нали така вътре фрикционните дискове приплъзват.Та който е слагал ако може да каже преди и след слагане на шпера с колко е забелязал да му се е увеличил разхода на гориво. :roll:

кажи ! за разхода и на гуми :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 09 Ное 2010, 22:42

mitrax написа:
vicho написа:

кажи ! за разхода и на гуми :mhihi:

зависи от дължината на завоя :idea:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 10 Ное 2010, 0:18

Ето заради такива теми съм на кръстопът е36/е46... Тъй като 3 бонбона за шпер на е46, е доста... как да го кажа по-цензурирано... :censored: :censored: Едно арно купенце 28чка с все екстри, шперове и т.н., хич зле няма да ми дойде :mhihi: Но това е една съвсем друга тема... :kuku:
ZLATIST написа:В крайна сметка шпера на сняг е "+" ,а да попитам за АSC-то... :roll:

За е36 незнам, но мога да споделя опит от е46... Миналата зима 15мин не можех да изляза от една пряспа с включено АСЦ ... Изключих го и за няма и една минута, бях отвън... От там насетне (по принцип от доста по-рано, но от тогава главно...) карам БЕЗ включено АСЦ... Само и единствено го ползвам, когато търся малко по-голяма сигурност, особено извънградско... Все искам да си направя експеримент извънградско дали е + или - , но ме е страх да не ми изиграе лоша шега и да събирам мантинели... Още един минус - никакъв фън... :no:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 323i coupe 98'
Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
Детайли за колата: Avusblau Metallic

Мнение от ZLATIST » 10 Ное 2010, 10:05

uCnaHeTcA написа:Ето заради такива теми съм на кръстопът е36/е46... Тъй като 3 бонбона за шпер на е46, е доста... как да го кажа по-цензурирано... :censored: :censored: Едно арно купенце 28чка с все екстри, шперове и т.н., хич зле няма да ми дойде :mhihi: Но това е една съвсем друга тема... :kuku:
ZLATIST написа:В крайна сметка шпера на сняг е "+" ,а да попитам за АSC-то... :roll:

За е36 незнам, но мога да споделя опит от е46... Миналата зима 15мин не можех да изляза от една пряспа с включено АСЦ ... Изключих го и за няма и една минута, бях отвън... От там насетне (по принцип от доста по-рано, но от тогава главно...) карам БЕЗ включено АСЦ... Само и единствено го ползвам, когато търся малко по-голяма сигурност, особено извънградско... Все искам да си направя експеримент извънградско дали е + или - , но ме е страх да не ми изиграе лоша шега и да събирам мантинели... Още един минус - никакъв фън... :no:

И на мен ми се струва,че е така,а дали е е36 или е46,май е все тая с ASC-то....добре поне,че имам шпер!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Miloshov » 10 Ное 2010, 12:09

Аз също установих това. С включно ASC се излиза по трудно !
Да споделя една случка с един приятел. Кара една цедка с блокаж и тн. сложих му чисто нови гуми VREDESTEIN Snowtrac 3. Падна снега и ми звани: Абе ти какви гуми ми даде? Не мога да излеза от двора в нас, със всички блокажи и няма мърдане! Казах му да изключи блокажите и всичко се оправи излязъл е за секунда, а гумата уникална помежду другото и аз ще карам тази зима с тях. :yes:
За извънградско нямам идея как е по добре, но тръгне ли с ASC без газ незнам как ще я изправиш.

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 10 Ное 2010, 12:21

Ми аз доколкото знам то ASC-то не е ли против поднасяне. Аз известно време карах една Е46-ца 2004 (беше с DSC) и това което ми направи впечатление, че като искам да вляза в завоя с враятите като тръгне настрани и DSC-то веднага ме спъва. ASC-то неправи ли същото :dunno: ? Ако съм прав няма логика да се опитваш да излизаш от пряспа с включено ASC щото веднага ше те среже. А иначе ако просто караш с него не е ли по кофти на сняг, няма ли опастност ако примерно тръгне колата да неможеш да я изправиш :dunno: Аз лично затова най си обичам шпереца, щото колата е в мойте ръце и прави каквото и кажа.
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Miloshov » 10 Ное 2010, 15:28

ASC-то само отнема от гаста при превъртане на колело. Да ме поправи някой ако бъркам.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i '07 335i '90 325i
Мечтае да кара: жената към летището с еднопосочен билет

Мнение от Huffy » 10 Ное 2010, 16:59

лично мое мнение е че АСЦ-то е най-голямата глупост която съм виждал при е36. Едно приятелче е с 320 комби със нови зимни КУМХО и не изключва АСЦ-то ( защото го има като екстра и му се кефи на екстрите :mhihi: ), но няма шпер. Пък аз като съм бунак и карам кола без екстри ( нямам АСЦ)+ копувах чисто нови ДЕБИКА и си сложих шпер че е повече FUN . Отиваме зимата на купон в приятелката му и разбира се яко сняг в нашия роден град ( Ловеч, там снега от улиците изчезва на пролет като се затопли) Улицата пред тях е много стръмна и нашия си паркира колата отстрани , а имаше още 100 метра до къщата. Аз му казах че ще паркирам пред къщата, а той ме убеждаваше че не мога да кача улицата, защото той със АСЦ-то се е мъчил пък аз изобщо като нямам и нямам шансове. Тъй като имаше кой да бута , реших да си направя опита и без никакви проблеми си изпъплих до горе. Тогава той позеленя от яд че неговата с "многото" екстри ще стой долу и се опита да я качи. Но си остана само с опита. Първо с включено АСЦ умря като форд, а после като го изключи и само едното му колело започна да си се врътка и до дам си остана. :mhihi: . За две зими нито веднъж не ми се е налагало да ме бутат или да излизам с така нареченето "залюляване" напред назад.
320i комби +ASC + зимни КУМХО
318is купе + шпер+ зимни Дебика
и така резултата е 1 на 0 за шпера

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 10 Ное 2010, 19:20

Добро утро! :mhihi:

това го обяснявам от около година и нещо, ама нещо ги няма поддръжниците на ASC-то и те да се включат и да ми кажат, как колата ми не е в ред и да я закарам на диагностика :kuku: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E36