Повдигане задницата на колата ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Повдигане задницата на колата ?

Мнение от Le Transporteur » 12 Ное 2010, 5:57

Подложките за БМВ,които колегата изброи са си просто стандартните, които се монтират на пружините , като долните се предлагат в три дебелини. Не мислете , че са някакви специални за повдигане и прочие, тц.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 12 Ное 2010, 9:24

Т.е колега според теб по-добре нови пружини, така ли ?

Le Transporteur написа:Подложките за БМВ,които колегата изброи са си просто стандартните, които се монтират на пружините , като долните се предлагат в три дебелини. Не мислете , че са някакви специални за повдигане и прочие, тц.

Извинявай, но не те разбрах за кой колега говориш ? И кои са изброените 3 дебелени ?

И ако са "стандартни" както казваш, означава ли че които и да избереш, не трябва да ти влошават стабилността и т.н. А иначе може просто да ги е нямало в местния магазин за BMW части, но определено ми казаха че нямат и не са имали никакви подложки в каквито и да е размери... :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 12 Ное 2010, 9:54

номера 15 и 16. Горната се предлага 5, 7.5, 10мм в дебелина. Между другото сега за пръв път виждам горната с дебелина 21.5мм. отнесена към следното "For vehicles with NATIONAL VERSION EASTERN EUROPE or Poor road package" :mhihi:
Изображение
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 13 Ное 2010, 11:03

Le Transporteur написа:номера 15 и 16. Горната се предлага 5, 7.5, 10мм в дебелина. Между другото сега за пръв път виждам горната с дебелина 21.5мм. отнесена към следното "For vehicles with NATIONAL VERSION EASTERN EUROPE or Poor road package" :mhihi:
Изображение

А идея колко е дебелината на заводските подложки - и долната (No. 15) и горната (No.16) на седан 320i, 1995 г. ? В смисъл - ако са например 1 мм, и аз сменя само долната с опелската, която е 25 мм, значи реалното увеличение ще ми е само 15 мм, което би следвало да не толкова много.

Или пък ако са по 5 мм, и сменя и двете (и горната и долната) с по 10 мм, ще получа общо 10 мм повдигане, или малко по-малко от предния вариант.... (Естествено друг остава въпроса, че както казах в магазина нямаха, но предполагам може да търся от другаде...)

Потребител
Аватар
Кара: 318i М40

Мнение от Totko » 13 Ное 2010, 17:59

Заводски, би трябвало да са по 5мм. Мойте са по 5мм и двете - пък и ти за да си сигурен - вдигни едната гума на крик и виж как стоят нещата...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 15 Ное 2010, 10:11

Totko написа:Заводски, би трябвало да са по 5мм. Мойте са по 5мм и двете - пък и ти за да си сигурен - вдигни едната гума на крик и виж как стоят нещата...

OK.

Макар че вече почти съм се наканил да пробвам с тези опелските, пък каквото стане...

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 15 Ное 2010, 22:24

BMW Addiction написа:
Totko написа:Заводски, би трябвало да са по 5мм. Мойте са по 5мм и двете - пък и ти за да си сигурен - вдигни едната гума на крик и виж как стоят нещата...

OK.

Макар че вече почти съм се наканил да пробвам с тези опелските, пък каквото стане...

Карал съм с такива на Компакт и разлика има и то очевадна,гумата е доста здрава и плътна...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 16 Ное 2010, 9:20

vladi_a_i написа:
BMW Addiction написа:OK.

Карал съм с такива на Компакт и разлика има и то очевадна,гумата е доста здрава и плътна...

Какво имаш предвид под очевидна разлика колега ? Визуална (че видимо повдигат колата) или във возията и/или стабилността. И какво ти е впечатлението като - доволен ли си или не ?

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 16 Ное 2010, 10:15

BMW Addiction написа:
vladi_a_i написа:
BMW Addiction написа:OK.

Какво имаш предвид под очевидна разлика колега ? Визуална (че видимо повдигат колата) или във возията и/или стабилността. И какво ти е впечатлението като - доволен ли си или не ?

,че видимо повдига колата,от към возия няма проблем,спряха тогава да ми жулят гумите заради изнесените джанти който имах :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 16 Ное 2010, 22:41

vladi_a_i написа:
BMW Addiction написа:
vladi_a_i написа:Карал съм с такива на Компакт и разлика има и то очевадна,гумата е доста здрава и плътна...

,че видимо повдига колата,от към возия няма проблем,спряха тогава да ми жулят гумите заради изнесените джанти който имах :yes:

Извинявай колега, дали случайно не ти се намират снимки от преди и след слагането на тези подложки ? :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 19 Ное 2010, 9:23

А коя подложка би било по-добре да се смени - горната или долната на пружината ? Като гледам на графиката по-горе, ми се струват еднакви по вид и размер. Има ли някакво значение за стабилността и т.н. ако е долната или горната ?

P.S. Ако някой друг колега има снимки от преди и след слагането на подобна подложка, ще съм благодарен, ако може да постне тук да видим...

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 19 Ное 2010, 9:45

По удобно е от долу да се сложи,поне при мен ми беше по удобно за слагане на пружината след това.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 20 Дек 2010, 3:04

Ами само да кажа, че направих процедурата с вдигането в началото на месеца - реших да постна снимки - този път преди и след промяната, за да може ако някой се интересува от сходна промяна да си направи преценката (аз поне така и не видях някой да покаже снимки "преди-след" докато се чудех по въпроса:

Преди повдигането:
Изображение

След повдигането:
Изображение

Вдигането е резултат от поставяне на подложка от Опел с дебелина 2,5 см.

Лично аз все още не усещам промяна в стабилността на колата - имаше коментари, че сигурно ще се влоши, но аз засега не мога да я усетя - може би нататък ще се почувства, но засега съм нямал ситуация...

Ако някой има въпроси - да пита.... :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: турбо комбайн и ......

Мнение от КЕЛЕША » 20 Дек 2010, 11:13

разгеле :yes:
Изображение

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 20 Дек 2010, 11:28

Няма какво да се влоши в поведението на колата,карал съм така три месеца с тях и разлика няма.Значи колкото е дебела подложката толкова повдига,само не съм пробвал и отгоре да сложа с две да видя какво ще е.Снимки не бях сложил щото отдавна съм ги свалил.

ПредишнаСледваща

Назад към E36