Монтаж на комплект подлакътник от е36 с десен волан ОБНОВЕНА

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Монтаж на комплект подлакътник от е36 с десен волан ОБНОВЕНА

Мнение от Делян » 18 Дек 2011, 0:01

Цифромани много, реалната цена на десняк с барче и всичко комплект е 25-30 лв.
А и още нещо, ако ще го боядисвате като мен, не вземайте боя на ацетонова основа, понеже се ползва само за волани, че съхне бързо, иначе не е издръжлива, моята взе да се протрива, ама ще взема каквато трябва и ще го коригирам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 19 Дек 2011, 22:05

Колега,само да поправя нещо-ръкохватката за ръчната както и кожения маншон за нея не е нужно да се махат,може просто маншона(той е на щипки)да се махне и да се изкара барчето като се дръпне ръчната максимално нагоре,и маншона се изкриви настрани..Аз днес сложих моя подлакътник от десен волан,но стана много нестабилно,тъй като,задния пепелник(зад подлакътника,е скосен във края и сега дефакто седи във въздуха,много не ми хареса как стана,а и подлакътника много играе както и барчето...Нищо по-нататък ще потърся само барче за подлакътника за ляв волан,и ще го сменя :),Иначе наитсина е аааадски удобно,струва си труда :) :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 20 Дек 2011, 19:36

Нещо не си го направил както трябва, при мен си е доста стабилно :roll:
Тва дето ти седи във въздуха, мисля че се закривяваше ламаринката надолу, тази където се хваща задното парче на барчето.

Аватар
Кара: 325 TDS На Въглища с турбо + hp
Мечтае да кара: e39 530d
Детайли за колата: на части за е36 и е34

Мнение от stanio_89 » 20 Дек 2011, 21:29

колеги за 30 лева си имате подлакътник а каде са 80-100 лева :lol: правете и си свиркаи те
кола без турбо, е като жена с малки цици, върши ти работа ама не ти прави кеф
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар
Кара: Купе
Мечтае да кара: M Power
Детайли за колата: Черно купе

Мнение от gti6636 » 04 Фев 2012, 23:54

Колеги да се похваля и аз,вече и аз съм с такъв подлакътник.За 25лв и час работа,а удоволствието е голямо.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от patkana1 » 06 Фев 2012, 11:24

gti6636 написа:Колеги да се похваля и аз,вече и аз съм с такъв подлакътник.За 25лв и час работа,а удоволствието е голямо.

:yes: :yes: :yes:
Така е много си е добре,и е много удобно,само дето при мене нз що не стана много стабилно,но ако си намеря барче за подлакътник и го сложа всичко ще се оправи :) :yes:

Потребител
Аватар

Re: Монтаж на комплект подлакътник от е36 с десен волан ОБНО

Мнение от vesko_325td » 07 Фев 2012, 11:37

Колеги откаде ги намирате тези подлакътници за по 30 лв. аз преди 1 година като си купувах бяха по 60лв.,на предишното ми бмв сложих от деснячка само преправих ръчната отрязах тръбичките за жилата на ръчната и ги преместих малко надясно а за самата ръчна си имаше болтове и стана супер

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от patkana1 » 07 Фев 2012, 17:10

пусни си или тема че купуваш подлакътник от десничарка,или потърси във гугъл,все нещо ще излезе,а иначе толкова струват вече,и аз моя го взех за 30лв., с доставката 37 :) :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 10 Фев 2012, 13:57

Днес монтирах моя подлакътник от кола с ляв волан, стана перфе, 110 лева са си 110 лева/без забележки в перфектно състояние/, но предпочитам повече пари да дам, защото ако бях сложил от десен волан щях да мисля само как да го сменя и пак щеше да излезе по-скъпо. Но където всеки хвали тази екстра, на мен след като го монтирах ми мина мерака :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от patkana1 » 10 Фев 2012, 14:45

baitun написа:Днес монтирах моя подлакътник от кола с ляв волан, стана перфе, 110 лева са си 110 лева/без забележки в перфектно състояние/, но предпочитам повече пари да дам, защото ако бях сложил от десен волан щях да мисля само как да го сменя и пак щеше да излезе по-скъпо. Но където всеки хвали тази екстра, на мен след като го монтирах ми мина мерака :mhihi:

Не разбирам защо си щял да мислиш само как да го сменяш но...щом казваш,тази тема е за един ефтин вариант+известно време труд,да си направиш също удобен(даже една идея по-удобен подлакътник заради това че изрезката на подлакътника е от шофьорската страна) подлакътник,защото 110лв са доста повече от 30,но всеки си знае какво предпочита, :) :) :yes: :yes: :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 28 Фев 2012, 22:48

Здравейте колеги,
тъй като много исках да си сложа оригинален подлакътник, но не ми се даваха около 150лв, а и имам свободно време, след като прочетох тази страхотна тема и аз реших да взимам такъм от "англичанка" и да го пригаждам на "българка" :mhihi:
Следвах примера на колегата, но за разлика от него на първо място си поръчах подлакътник от колега от форума в цвета в който е моя салон за да ги няма тези допълнителни боядисвания.
За самото пригаждане първо реших да не местя ръчната, а да направя от двете барчета едно универсално, както колегата пуснал темата, тъй като това ми се видя по-лесно. Искам да предупредя всички бъдещи собственици на подлакътник от англичанка, че си става въпрос за бая рязане и напасване и като основен и водещ съвет да ползвате ножовка за рязането, а не малки флексове с дискчета за неметал или видии и тем подобни- изпробвах го и разбрах, че най-лесно и прецизно става с ножовка. Относно напасването първо започнах със стойката на самият подлакътник, тъй като тя е водеща / ще кача и снимки/. При нея отворите пасват идеално на отворите който си ги има производствено на нашите коли, но на тяхно място стой ръчната и третата опорна точка за захващане трябва да се премахне изцяло, но въпреки това пак стана стабилно. Тук искам да вмъкна, че това напасване /изрязване/ е най- трудоемко и изисква време. След като напаснах стойката, монтирах я и преминах към барчетата. Тук нещата бяха по-лесни. Първо наложих двете барчета едно до друго и разчертах къде трябва да се отрежат. Срязах ги и след това ги монтирах за да видя дали е станало нещо. Честно казано при мен се получи от първият път :yes: Тук е второто нещо което за разлика от колегата направих по друг начин- не оставих барчетата така да си стоят по отделно защото ми се видя нестабилно и при едно местене на седалките започва скърцане и т.нататък, а имах телефон под ръка на майстор който лепи пластмаси. Отидох при него и за десет минути двете барчета станаха едно :bowdown:
След това монтирах всичко и :driving: вече с подлакътник :mhihi:
Калкулация на това което ви трябва:
1. Подлакътник от англичанка заедно с пепелниците / поне задният задължително, предният може и вашият които имате/- 25лв с двата пепелника;
2. Ножовка и кръстати отвертки / предполага се, че всеки си има/;
3. Съединяване на двете барчета /лепене на пластмасите/-12лв. ми взе този който ми ги лепи;
4. Поне половин ден работа и то в най-добрият случай :mhihi:
Дано да съм бил полезен, а сега ето и снимки:
1.JPG
3.JPG
2.JPG
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от русиабн » 28 Фев 2012, 22:49

Ето и още снимки:
4.JPG
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от русиабн » 28 Фев 2012, 22:55

Снимки
4.JPG
5.JPG
7.JPG

Успех на всички :yes:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от patkana1 » 01 Мар 2012, 10:37

Честито, :yes: ,ако някой намери барче (такова от подлакътник да ми пише :)

Потребител
Аватар
Кара: Е46 318i, Е91 320d
Детайли за колата: Е46 318i, Е91 320d

Мнение от Smok » 30 Окт 2012, 17:46

Днес и аз сложих подлактник от десен волан от е46 на е46 с ляв волан и стана доста добре. Бая играчка е... 20лв.-конзола, 20лв.- подлакатник=40лв. :)

IMG00734-20121111-1338.jpg
IMG00735-20121111-1338.jpg
https://www.facebook.com/OvertopAgency/
EVENTS*BABYSITTING & ENTERTAINMENT*BTL

ПредишнаСледваща

Назад към E36