Купе vs Седан
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- deliveryman
- младши ентусиаст
-
разни хора разни идеали....аз лично бих търсил такава с колкото се може по-голям двигател(бензинов),325 или 328,а дали е купе или седан - исти курец.....
Само аз не бях се включил по тази тема, ама айде и аз да кажа. Доскоро и аз бях изправен пред тази дилема и накрая все пак взех седан, но само защото намерих запазен и на добри пари. Тенекиджиите твърдят, че купето било по-здраво като конструкция при удар, но от това пази Боже, и освен това е с по-добра аеродинамика. Така, че не очаквай тук някой да ти изброи съществени разлики на купето от седана. Харесвай една от двете машини и се мятай в нея. Все пак е BMW, не избираш между ЗАЗ и Трабант.
Откровенно казано имам два познати със купета нов внос и двамата се "счупиха" от ремонти. Ние не купуваме коли от магазина и е сигурно, че предишният собственик на купето е имал по-спортни амбиции (разбирай повече амортизация). Все пак в цивилизованите държави хората които си купуват BMW не ги боли дали ще дават някое друго евро отгоре за купето, а по-скоро си взимат това което им трябва 

В отговор на колегата който пише за "новия внос",а и не само за него то е хубаво и други да го четат. Имам приятели които вкарват коли и които могат да дадат много добри цени ,НО!!! Колите се взимат от автоморги,леко ударени или направо помляни,на някакви смешни цени.Извозват се до българия ,правят се и после се продават. Купувача отива,гледа нова и евтина кола (говорим за 2-3 годишни) ,взима я и после се почват ремонтите.Еми нормално,първо след удар доста трябва да си поиграеш да я вкараш в добро състояние,а не само да и смениш ламарините.Тези коли не се знае от колко време стоят навън ,а една кола колкото и нова да е,като седи 1 година на открито без да се пали,без нищо да се прави по нея,след това почваш да сменяш доста неща. Та така за новия внос.
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
седана е по-голям, по-широк, няма я идеята "стани да седна"
купето е по-налко, по-тясно, има я идеята "стани да седна", не знам дали всички са така ама май всички са така, а именно - нямат рамки на вратите а прозореца се опира дирекно ж гумените уплътнения - не че е проблем ама като ти счупят джама и докато не си сложиш друг залепваш найлона и вратата ти не може да се отваря повече... а недай си боже някой доброжелател да ти счупи прозореца на шофьорската врата
иначе като контрукция са еднакво здрави - все пак са един и същи модел на една и съща марка, купето се води спортно ориентирана кола, има етикет "младежка кола" и вероятността предния собственик да и е стопявал лагерите е малко по-голяма в сравнение със седана
поддръжката мисля, че е почти еднаква като пари
купето е по-голяма "пичеловка" от седана също така...
моя избор би бил седана обаче
купето е по-налко, по-тясно, има я идеята "стани да седна", не знам дали всички са така ама май всички са така, а именно - нямат рамки на вратите а прозореца се опира дирекно ж гумените уплътнения - не че е проблем ама като ти счупят джама и докато не си сложиш друг залепваш найлона и вратата ти не може да се отваря повече... а недай си боже някой доброжелател да ти счупи прозореца на шофьорската врата

иначе като контрукция са еднакво здрави - все пак са един и същи модел на една и съща марка, купето се води спортно ориентирана кола, има етикет "младежка кола" и вероятността предния собственик да и е стопявал лагерите е малко по-голяма в сравнение със седана
поддръжката мисля, че е почти еднаква като пари
купето е по-голяма "пичеловка" от седана също така...
моя избор би бил седана обаче

- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
DEFLEPPARD написа: седана е по-голям, по-широк

искаш ли да паркираме един до друг един седан и едно купе и да мерим с ролетка колко е по-голям и по-широк седана?
DEFLEPPARD написа: нямат рамки на вратите а прозореца се опира дирекно ж гумените уплътнения
и освен, че това е адски красиво и много удобно за ползване дава такава невероятна звукоизолация на купето, за което всеки седан може да мечтае, но просто няма как да го постигне
DEFLEPPARD написа: иначе като контрукция са еднакво здрави
бате, с тия компетентни исказвания все по често ме докарваш до смях

темата си беше безмислена още от началото, но сега съвсем загуби смисъл. всеки вика, мен ма кефи тва, мен онова ? не виждам смисъл от подобна тема, защото, както и по-рано споменах, в нея НЯМА как да се искарат някакви сериозни доводи относно преимущества на едната и другата кола, защото те просто са въпрос на вкус и приоритети

- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Engi написа:нали се сещаш, че ако това беше врата и там имаше човек, можеше да понесе доста сериозни последици
Не е съвсем така ! Във вратите на седана има метанла тръба с стена 4 мм

R.I.P Landikar
- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
rtzankov написа: ...
тъкмо си бях помислил, че купето е непробиваемо, а седана е от картон

- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Engi написа:...
Да ве верно, аз даже се опитжах с кухненския нож да я срежа ! Я се стегни ти !

R.I.P Landikar
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
За купетата мога да споделя, че имат по-голямa устойчивост на осукване (torsional rigidity). Това е способността на конструкцията да издържа минаване по неравности без да се получават вибрации. От там идва намаления шум вътре в купето и по-добро поведение на пътя(хората си слагат разни strut braces и т.н. точно за да не се осуква купето)... А тръбите във вратите, почва да ги слагат от Волво още през 80те години.
Иначе, аз бих взел по-новата, разбира се
.
Иначе, аз бих взел по-новата, разбира се

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4