Купе vs Седан

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deliveryman » 19 Юни 2005, 21:46

разни хора разни идеали....аз лично бих търсил такава с колкото се може по-голям двигател(бензинов),325 или 328,а дали е купе или седан - исти курец.....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toper78 » 19 Юни 2005, 22:14

Само аз не бях се включил по тази тема, ама айде и аз да кажа. Доскоро и аз бях изправен пред тази дилема и накрая все пак взех седан, но само защото намерих запазен и на добри пари. Тенекиджиите твърдят, че купето било по-здраво като конструкция при удар, но от това пази Боже, и освен това е с по-добра аеродинамика. Така, че не очаквай тук някой да ти изброи съществени разлики на купето от седана. Харесвай една от двете машини и се мятай в нея. Все пак е BMW, не избираш между ЗАЗ и Трабант.

Потребител
Аватар

Мнение от garfield » 19 Юни 2005, 22:27

Откровенно казано имам два познати със купета нов внос и двамата се "счупиха" от ремонти. Ние не купуваме коли от магазина и е сигурно, че предишният собственик на купето е имал по-спортни амбиции (разбирай повече амортизация). Все пак в цивилизованите държави хората които си купуват BMW не ги боли дали ще дават някое друго евро отгоре за купето, а по-скоро си взимат това което им трябва :)

Потребител
Аватар

Мнение от Aquila » 20 Юни 2005, 0:55

В отговор на колегата който пише за "новия внос",а и не само за него то е хубаво и други да го четат. Имам приятели които вкарват коли и които могат да дадат много добри цени ,НО!!! Колите се взимат от автоморги,леко ударени или направо помляни,на някакви смешни цени.Извозват се до българия ,правят се и после се продават. Купувача отива,гледа нова и евтина кола (говорим за 2-3 годишни) ,взима я и после се почват ремонтите.Еми нормално,първо след удар доста трябва да си поиграеш да я вкараш в добро състояние,а не само да и смениш ламарините.Тези коли не се знае от колко време стоят навън ,а една кола колкото и нова да е,като седи 1 година на открито без да се пали,без нищо да се прави по нея,след това почваш да сменяш доста неща. Та така за новия внос.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 20 Юни 2005, 7:53

седана е по-голям, по-широк, няма я идеята "стани да седна"
купето е по-налко, по-тясно, има я идеята "стани да седна", не знам дали всички са така ама май всички са така, а именно - нямат рамки на вратите а прозореца се опира дирекно ж гумените уплътнения - не че е проблем ама като ти счупят джама и докато не си сложиш друг залепваш найлона и вратата ти не може да се отваря повече... а недай си боже някой доброжелател да ти счупи прозореца на шофьорската врата :(
иначе като контрукция са еднакво здрави - все пак са един и същи модел на една и съща марка, купето се води спортно ориентирана кола, има етикет "младежка кола" и вероятността предния собственик да и е стопявал лагерите е малко по-голяма в сравнение със седана
поддръжката мисля, че е почти еднаква като пари
купето е по-голяма "пичеловка" от седана също така...
моя избор би бил седана обаче :)

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 20 Юни 2005, 8:41

DEFLEPPARD написа: седана е по-голям, по-широк

:kuku: :kuku: :kuku:

искаш ли да паркираме един до друг един седан и едно купе и да мерим с ролетка колко е по-голям и по-широк седана?

DEFLEPPARD написа: нямат рамки на вратите а прозореца се опира дирекно ж гумените уплътнения

и освен, че това е адски красиво и много удобно за ползване дава такава невероятна звукоизолация на купето, за което всеки седан може да мечтае, но просто няма как да го постигне

DEFLEPPARD написа: иначе като контрукция са еднакво здрави

бате, с тия компетентни исказвания все по често ме докарваш до смях :D каза го все едно цял живот разглобяваш купета и седани и знаеш точно кой колко е здрав :mhihi: за човек, който има колебания, дали всички купета за без рамки на вратите или има и такива с рамки не мисля, че си в позиция да се обаждаш така смело, защото някой, който не е наясно ще го прочете и ще си помисли, че е истина. ти виждал ли си как изглежда от вътре ламарината на купето там, където на седана му седят задните врати? защото аз съм виждал. там има две допълнителни греди и една къса колона. нали се сещаш, че във вратата на седана, където се прибира стъклото просто няма нищо такова? питай някой от колегите тук какво се случи, когато едно мицубиши се заби точно в този заден панел на мойта кола, който визирам. мицубишито се распадна, а панела потдаде точно 4 см. :!: нали се сещаш, че ако това беше врата и там имаше човек, можеше да понесе доста сериозни последици, а на купето даже не му направи луфт кората от вътре;) според мен е по-разумно, когато нещо не ти е ясно просто да пропуснеш така привлекателния бутон " НОВ ОТГОВОР " вместо просто да се мъчиш да напишеш нещо, пък накрая да стане отново нищо;) по-добре чети повече, и пиши по-малко. приятелски съвет;)

темата си беше безмислена още от началото, но сега съвсем загуби смисъл. всеки вика, мен ма кефи тва, мен онова ? не виждам смисъл от подобна тема, защото, както и по-рано споменах, в нея НЯМА как да се искарат някакви сериозни доводи относно преимущества на едната и другата кола, защото те просто са въпрос на вкус и приоритети :!:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от videlov » 20 Юни 2005, 8:56

DEFLEPPARD написа:седана е по-голям, по-широк, няма я идеята "стани да седна"

:nono: .. я първо виж дали седана е по-голям и широк .. и после пиши да не излезе че пишеш наизуст и глупости ;) купе > седан

PS: ">" значи по-широк :lol: 8)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 20 Юни 2005, 9:09

браво бе сега започнахме и да си ги мерим :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от videlov » 20 Юни 2005, 10:32

size does matter :mhihi:

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 20 Юни 2005, 10:53

Engi написа:нали се сещаш, че ако това беше врата и там имаше човек, можеше да понесе доста сериозни последици

Не е съвсем така ! Във вратите на седана има метанла тръба с стена 4 мм :shock: и мога да ти покажа врата на седан която е понесла дърво, а от вътре е като от магазина ! Тази тръба е нереално здрава полувината диск на флекса отиде докато я разкарам ! Не мисли че само купето е здраво направено !
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 20 Юни 2005, 11:13

rtzankov написа: ...

тъкмо си бях помислил, че купето е непробиваемо, а седана е от картон :D я се стегни и ти и си купи читави дискове за флекс-а, да не си я рязъл с диск за за плочки :lol:
Изображение

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 20 Юни 2005, 11:29

Engi написа:...

Да ве верно, аз даже се опитжах с кухненския нож да я срежа ! Я се стегни ти !
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 20 Юни 2005, 12:36

За купетата мога да споделя, че имат по-голямa устойчивост на осукване (torsional rigidity). Това е способността на конструкцията да издържа минаване по неравности без да се получават вибрации. От там идва намаления шум вътре в купето и по-добро поведение на пътя(хората си слагат разни strut braces и т.н. точно за да не се осуква купето)... А тръбите във вратите, почва да ги слагат от Волво още през 80те години.

Иначе, аз бих взел по-новата, разбира се :D .
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 20 Юни 2005, 12:37

аз имам един диск на Бритни
пробвах с него... става :help:
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 20 Юни 2005, 12:49

още 1 глас че седана има тръба в задна врата които не верва да дойде да му я покажа и после ше му я подаря да се боцка отзад с нея да помни цел живот :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E36