Светещ ск. лост DIY
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Re: Светещ ск. лост DIY
Аз си купих една за 80, но кожата е чао, и стъклото тоже и да ти кажа яд ме е, че не купих читава 

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Според мен М-ковата емблема за лоста с номерата на скоростите прозира разбира се ако ти се износи оригиналната да си я смениш,както е показал дани на снимката .
Та понеже на колгата пуснтал темата токата не му е оригинална ,при оригиналните кабела минажа по шева и надолу
Та понеже на колгата пуснтал темата токата не му е оригинална ,при оригиналните кабела минажа по шева и надолу

- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.

Последна промяна arr0gance на 20 Юни 2010, 22:46, променена общо 1 път
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- angel_lalov
-
-
- Кара: е36 318ис М-пакет
- Мечтае да кара: e30 V10
брат мога да кажа че си направоооо спец!дай да ти пратя да направиш и мойта че са ми много вързани ръцете и ще я съсипя само!от къде си пак ще черпя!
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
angel_lalov написа:брат мога да кажа че си направоооо спец!дай да ти пратя да направиш и мойта че са ми много вързани ръцете и ще я съсипя само!от къде си пак ще черпя!
Принципно мога да я направя,но не се наемам с чужди,защото ако оплескам нещо става кофти .Ако имаш път към софия,звънни мога да помогна с удоволствие.

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
arr0gance написа:angel_lalov написа:брат мога да кажа че си направоооо спец!дай да ти пратя да направиш и мойта че са ми много вързани ръцете и ще я съсипя само!от къде си пак ще черпя!
Принципно мога да я направя,но не се наемам с чужди,защото ако оплескам нещо става кофти .Ако имаш път към софия,звънни мога да помогна с удоволствие.
Па да мина ми направиш и на мен една

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
laviatan написа:arr0gance написа:angel_lalov написа:брат мога да кажа че си направоооо спец!дай да ти пратя да направиш и мойта че са ми много вързани ръцете и ще я съсипя само!от къде си пак ще черпя!
Па да мина ми направиш и на мен една
Добре дошАл си

и аз си напраих мойта ,браво на автора че ма светна.стана супер и лесно.и аз си издълбах гнездо отгоре в гумата под емблемката,само че не съм слагал крушка ами smd светодиоди(червени)и се получи бих казал повече от добре.
BMW-"Шофирай с удоволствие"

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Снимай ги тези диоди и кажи от къде ги купи?
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
Днес правих и моята светща по пример на колегата.Прекарването на кабела и слагането на крушката(изполвах такава от стандартните за таблото) не са никакъв проблем,много лесно става.Проблема е,че като изстържеш боята изпод цифричките, за да се вижда светлината става грозна картинка.Както се вижда и от снимките на автора...Просто не може да се изтърже перфектно боята от каналчетата и става неравномерно.(вижте снимката по-долу която е правил автора,при мен стана същото)За човек дето не е перфектционист, може и да му хареса ама на мен не.После пробвах с лакочистител да махна боята от каналчетата да стане по равномерно,е стана,но се изстрива и отстрани,после пробвах друго.Махнах изцяло боята отдолу и лъснах плочката да стане идеално прозрачна цялата и да няма следи от боя.След това запълних каналчетата с коректор,понеже става плътно бял,а пропуска светлината и отрсани го боядисах с черен лак,но пак не става хомогенно и идеално.Абе общо взето,тоя номер няма как да стане и да се получи идеално поне по моите разбирания.Добре че от стария ми скъсан лост ми стои плочката да си я сменя,че тая се усра.Съветвам тези дето мислят да го правят,да си намерят първо една излишна плочка(нова е 6лв.) и да експериментират на нея.Ако все пак успеят,тогава да прекарат кабелите и сложат крушката(тва е най-лесното)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Сега се сетих,някой спомена,че тия м-плочките са прозрачни ? Щото днес проверявах цените и исках да си купя плочка от светеща и ония гледаха гледаха и казаха,то няма светещи серийно.Само имаха капачета от обикновена като мойта-6лв. друга само с буквата"М" също на 6лв. и трета,тая дето хем е с буквата "М" хем и със скоростите за 18лв.,ама не я взех че незнаех дали ще ми свърши работа.Ако някой може да ми каже парт номера на плочка от светещ лост ще е много полезно.Мерси.
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
Dpy написа:Днес правих и моята светща по пример на колегата.Прекарването на кабела и слагането на крушката(изполвах такава от стандартните за таблото) не са никакъв проблем,много лесно става.Проблема е,че като изстържеш боята изпод цифричките, за да се вижда светлината става грозна картинка.Както се вижда и от снимките на автора...Просто не може да се изтърже перфектно боята от каналчетата и става неравномерно.(вижте снимката по-долу която е правил автора,при мен стана същото)За човек дето не е перфектционист, може и да му хареса ама на мен не.После пробвах с лакочистител да махна боята от каналчетата да стане по равномерно,е стана,но се изстрива и отстрани,после пробвах друго.Махнах изцяло боята отдолу и лъснах плочката да стане идеално прозрачна цялата и да няма следи от боя.След това запълних каналчетата с коректор,понеже става плътно бял,а пропуска светлината и отрсани го боядисах с черен лак,но пак не става хомогенно и идеално.Абе общо взето,тоя номер няма как да стане и да се получи идеално поне по моите разбирания.Добре че от стария ми скъсан лост ми стои плочката да си я сменя,че тая се усра.Съветвам тези дето мислят да го правят,да си намерят първо една излишна плочка(нова е 6лв.) и да експериментират на нея.Ако все пак успеят,тогава да прекарат кабелите и сложат крушката(тва е най-лесното)
ха-ха колегааа колегаааа не си слушал в час,направил си същата грешка като мен.В момента ако извадя тази същата пластмастка ще видиш че в каналчетата няма нищо и са идеално чисти,разбира се ми отне доста време защото в самите ъгли трябва повече занимавка,едно че е занимавка с лакочистител клечица друго че е занимавка и с карфица,за да може да падне всичко.Аз намерих решение като направих грешката да я изтрия напълно като теб,като я оцветих наново с спрей и после пак направих същата гимнастика с каналчетата.Работата е доста пипкава и изисква време,тази снимка която си постнал е преди да изшкура пластмасата с много финна шкурка отгоре и отдолу,ефекта беше все едно нова емблемка,нямаше никакви следи от употреба,издраскано и тн.Всичко е много лесно има много варианти,намини ако искаш ще ти я поправим емблемката доколкото е възможно.

п.п сега като видях какво съм снимал,голяма трагедия,няма нищо общо с крайния резултат който постигнах

- ///M BOSS
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW
браво колега на мен ми харесва ентусиазма добре изглежда 

Ами аз се предадох човек,играх и с карфица и лакочистителя,не ще и не ще да става както тря тез каналчета,жив ташак.Просто ми писна и ако "М" плочките прозират ще дам 18 лв за една такава и край...