въпрос за спортно окачване-пружини при БМВ 320
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
- insane_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
- Мечтае да кара: Всичко що започва с М
drift_streets написа:petio_bmw 318is написа:няма разлика за купе и седан,слагаи червени те свалят наи-много
Aaa petio и сините свалят доста ама само предните незнам защо така
Така е. Сините свалят много. Аз съм с такива и горния край на гумите леко влиза в калниците. Активния ход отпред е около 1см и при всяка по-голяма неравност по пътя горния край на макферсона направо бие в лагер-тампоните. Отзад амортисьорите направо лягат на шок-тампоните и активния им ход е само толкова, колкото поддадат тампоните.
- insane_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
- Мечтае да кара: Всичко що започва с М
- WeiSTD
- главен сектант :)
-
- Кара: E36 325i
- Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета
insane_v написа:drift_streets написа:petio_bmw 318is написа:няма разлика за купе и седан,слагаи червени те свалят наи-много
Aaa petio и сините свалят доста ама само предните незнам защо така
Така е. Сините свалят много. Аз съм с такива и горния край на гумите леко влиза в калниците. Активния ход отпред е около 1см и при всяка по-голяма неравност по пътя горния край на макферсона направо бие в лагер-тампоните. Отзад амортисьорите направо лягат на шок-тампоните и активния им ход е само толкова, колкото поддадат тампоните.
Може ли да ти препоръчам . . . и на другите в твойта позиция да си помислите сериозно за смяна на амортисьори с по къси и по твърди.
Функцията на шок-тампоните не е да омекотява нещо или да контролира пружината ами като праен случай ако наистина удариш някаква голяма дупка . . . с други думи ако амортисьора е опрял на шок-тампона или макферсона в лагер-тампона, амортисьора НЕ СИ върши работата и все едно нямаш такъв!
Може и да е голема пичеловка е36цата ако е на 5см от земята, ама тука все пак говорим за компонент който е КРИТИЧЕН за нейната стабилност в завои . . . да не говорим колко активно това разбива шасито ти където амортисьора се монтира за него.

В събота си смених мойте задни и направо като ги видях на какво приличат (те изглежда че са оригинална дължина) и се хванах за главата. За сега само задните съм сменил с новите и колата няма нищо общо . . . излизам от завоите с пълна газ на 2ра и задницата дори не помръдва . . . дупки, неравности . . няма . . . седи си

Инсейн . . . не са от нета . . . поръчах си ги от една Английска фирма: ГАЗ. Ако те интересуват, представителите им в България са Motorsport Technik (в форума най от горе има от време на време техен банер) . . . те могат да те съветват за такива, и други, и ще могат да те ориентират като цени на различните комплекти.
БИАД Авто-Пазар Тийм
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
- Rudi.Stanew
- Потребител
-
- Кара: BMW 320i e36
Re: въпрос за спортно окачване-пружини при БМВ 320
Колеги имам въпрос относно свалянето и стабилноста на баварката.. 320 е36 .. 16-ка джанта гумите са 205/50/16 + фланците отзад при нормално каране нямапроблем, но рпи завой търкат в калниците .. пък искам и да е малко по-ниско.. моля за съвет какво мога да направя .. ясно е че гумите ще трябва да се сменят с по-ниски .. но първо искам да я снижа пък после ще мисля за гумите 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: въпрос за спортно окачване-пружини при БМВ 320
Ми подгъни ръба ама щом дори в завой опира или ти е кекаво окачването или много стърчат.
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3