Климатик - губи фреон
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
32 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
metodi80 написа:Dream_BMW написа:Виждам че тук има момчета които разбират от някои неща и може би техния опит ще ми помогне в решаването на проблема ми,а той е че не ми включва изобщо компресора и ме интересува дали това е нормално когато няма фреон в системата или проблема ще е в електромагнита и захранването му.
Педи време се тряснах в една канавка и от тогава не иска да тръгне.А е работил и с 50 грама фреон,което ме кара да си мисля че и да няма фреон той пак трябва да зацепи,ама уви това при мен не се случва.
Някой имал ли е подобен проблем и как се справи с него.Ще бъда благодарен на всеки който се отзове.
Без фреон компресора не тръгва ... Ако има проблеми с електромагнита също няма да тръгне климатика. Провери дали стига захранване до него. Имаше няколко теми в които тези проблеми се разискваха подробно , знам че за днес ще го кажа за 3-ти път , но търсачката наистина ще помогне в случая. Тези теми бяха пуснати на скоро даже ...
Разбира се че търсих и дори тази тема така я намерих,но не намерих такава в която да се разисква проблем с електромагнита на компресора,може би не пиша правилната дума по която да търся.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Dream_BMW написа:metodi80 написа:Dream_BMW написа:Виждам че тук има момчета които разбират от някои неща и може би техния опит ще ми помогне в решаването на проблема ми,а той е че не ми включва изобщо компресора и ме интересува дали това е нормално когато няма фреон в системата или проблема ще е в електромагнита и захранването му.
Педи време се тряснах в една канавка и от тогава не иска да тръгне.А е работил и с 50 грама фреон,което ме кара да си мисля че и да няма фреон той пак трябва да зацепи,ама уви това при мен не се случва.
Някой имал ли е подобен проблем и как се справи с него.Ще бъда благодарен на всеки който се отзове.
Без фреон компресора не тръгва ... Ако има проблеми с електромагнита също няма да тръгне климатика. Провери дали стига захранване до него. Имаше няколко теми в които тези проблеми се разискваха подробно , знам че за днес ще го кажа за 3-ти път , но търсачката наистина ще помогне в случая. Тези теми бяха пуснати на скоро даже ...
Разбира се че търсих и дори тази тема така я намерих,но не намерих такава в която да се разисква проблем с електромагнита на компресора,може би не пиша правилната дума по която да търся.
Има тема за климатичните ситеми в сервизно обслужване, в която е обяснено как функционира ситемата.
Прочетия и много неща ще ти се изяснят.
А по проблематти, не се притеснявай не ти е повреден компресора, просто нямаш ферон.
Системата не тръгва при липса на определено налягане.
Ако толкова се притесняваш, направи си проверка:
Пусни плюс от акумулатора на пина на компресора и ще го чуеш как цъка

32 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3