Въпрос относно смяна на масло
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
PEACE 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Аве пич (извинявай, че се обръщам така към теб) ама защо мислиш, че инженерите в Мюнхен са по-тъпи от теб, а? Ойлсървиса е абсолютно точен и логичен НО АКО КАРАШ С МАСЛОТО ПРЕДПИСАНО ОТ БМВ - и в случая си има точно предписано масло за всеки двигател. Много ясно, че като караш с разни измислени масла дето на теб ти харесват и, защото са по-евтини от това, което е предписано ще си го сменяш, когато искаш ти, а не когато ти покаже компютъра на колата. Спри се вече малко и спри да пишеш глупости - иди си на профила, натисни "вижте всички мнения на потребителя" и си ги прочети - гарантирам ти, че ще се хванеш за главата. Недей така да тръгваш с рогата напред, защото си нямаш представа какъв е човека срещу теб дето спориш със него и също така си нямаш представа, колко смешен си вече. Немога да се сетя за нито една тема, където да си дал някакво мнение, което да не ме е разсмяло. Може би единствените ти правилни такива са тези, където си откриваш правописните грешки. За втори път ти казвам - четенето му е майката. Тоя форум се слави със изключителните си технически теми, които съдържа, и голяма част от които няма да намериш другаде в българското интернет пространство (освен ако не са ги откраднали от тук, защото вече и такива случаи има
). Така, че отдели 1 месец примерно и само чети и се радвай, че си попаднал на правилното място. След това вече като преусмислиш целия си мироглед относно колите от марката БМВ може и да вземеш да понапишеш нещо.

да питам нещо ,според вас имали значение на колко хиледи км. е колата и според това да се саобразява и какво масло да се слага ,пълна синтетика ,полу
синтетика или минералано масло и дали да е 10в40 15е50 и.т.н.
защото миата е на 215000х.к. сега карам с кастрол магнетик 10в40 за през зимата ама осещам че не работи много добре исками се да сложа някое по плътно,гъсто масълце масло да ми препоръча някои нещто ?
благодаря предварително за информацията
защото миата е на 215000х.к. сега карам с кастрол магнетик 10в40 за през зимата ама осещам че не работи много добре исками се да сложа някое по плътно,гъсто масълце масло да ми препоръча някои нещто ?
Блажени са вярващите (разбрах те - човек си ти на цифровите технологий). Тоя компютър на е36 го изкарахте най-добрия създаден някога изкуствен интелект. Като си купи човек кола за най-малко 50 000 лв, тогава 6е може да очаква компютъра в колата да му показва повечко неща, за 5-6хил лева и модел на 15години не може да очаква кой знае какво. Аз за тоя оилсървиз и инспекшън 6е отправя официално запитване към производителя. Като получа отговор - 6те го публикувам. А ако се окажа прав - обещай ми, че ще се срещнем на някоя от сбирките, за да изяде6 листа хартия, на който ще го отпечатам, пред всички. .... То не бях посочил, че не пише нищо подобно от това, което казваш в книжката (повчрвай ми там щяха да напишат хората), то и линк към сайт (вярно руски) не посочих, кво повече. Последното, което ще направя е това запитване.
Е
Жив и здрав бъди
И ми пи6и на ЛС като се обръща6 лично към мен като говори6 така високопарно с цел да ме злепоставиш пред хората, а иначе не си мисли, че не чета форума. Наистина има много полезни неща. Въпросът е да не се правите на Бай Ганьовци и да не приемате и чуждо мнение. Повече нищо няма да коментирам, дори и да ми върне6 обратно писмо
Е
Жив и здрав бъди
И ми пи6и на ЛС като се обръща6 лично към мен като говори6 така високопарно с цел да ме злепоставиш пред хората, а иначе не си мисли, че не чета форума. Наистина има много полезни неща. Въпросът е да не се правите на Бай Ганьовци и да не приемате и чуждо мнение. Повече нищо няма да коментирам, дори и да ми върне6 обратно писмо
DobrI написа:да питам нещо ,според вас имали значение на колко хиледи км. е колата и според това да се саобразява и какво масло да се слага ,пълна синтетика ,полу
Аз пак 6е се повторя (прочети, ако приема6 мнението ми малко по-нагоре) Мотул полусинтетика. И моята колица е горе долу на толкова километри. Ще ти оправи звученето на моторчето. Но и Мотула не е евтино масло (както някои си мислят) Просто ако си купуваш Мотул попитай има ли значение за това че ти е дизел мотора, че аз не знам, да не би да има няква разлика за дизеловите мотори, да не те подведа...
- Новини
-
slitter написа:Като си купи човек кола за най-малко 50 000 лв, тогава 6е може да очаква компютъра в колата да му показва повечко неща, за 5-6хил лева и модел на 15години не може да очаква кой знае какво.
Базирай цената на колата като нова, а не цената й сега. Както и да е. Колегите са ти написали по пет пъти съвсем точно и ясно за какво служи oil service и не виждам за какво оспорваш информация, която е съвсем точна, ясна и достоверна.
Повдигачите на М40 не се разтропват заради качествата на маслото. Разтропват се в следствие на износване. А дали ще ги чуваш, че тропат зависи от визкозитета на маслото, което ще сипеш. Ако ливнеш 15-40 минерално (гъстичко) тогава въобще няма да ги чуеш поне 6000 километра. Желателно е обаче щом тропкат да се сменят.
Мисля, че темата е изчерпана и я заключвам защото го обърнахте на безмислени спорове.
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3