воланът тресе като спирам
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
49 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Аз затова си карам с FERODO
А относно Дару кар - хаиде да не разгласяваме пикантни подробности от кухнята, че после ще си имате едно на ум и за там /малко вътрешна информация/

А относно Дару кар - хаиде да не разгласяваме пикантни подробности от кухнята, че после ще си имате едно на ум и за там /малко вътрешна информация/
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
vld написа:liloff написа:...На мен пък един текстар ми унищожи предните дискове за има няма 15к км.
Същата работа, двата ми предни диска си ебаха майката от накладки текстар. Лошото е, че цената им е бая солена

- niko11
- StanceWorks addicted
-
- Кара: със заключен:)
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
metodi80 написа:stony1 написа:Направо ме вкарахте в джаза. Аз съм се засилил да сменям дисковете съответно и накладките и сега ме оставихте замислен
Така е колега , за замисляне си е ... вече на скапания пазар трудно се намират качествени части ( па било то и скъпи). За сега на мен надеждата ми е само в ДаруКар (щото до сега каквото съм купил все е било ПЕРФЕКТНО и частите дето съм купил от там верно скъпи но държат яко , всичко друго кара , вара и заминава). Ама ще видиме до кога ще е така , да не вземат и те след некои друг ден да се осират.
Да бе а шибания термостат за М43 който къпих преди половин година, абе есента сега пак се ебава

Направо съм бесен 95лв. в камор

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Тоя проблем го забелязах и на мойта след тая зима, която изкара без тасове и предполагам от водата и снега дето е влизал при некой дрифтинги дисковете са се покривили малко. Имам чуството, че никой тука не мисли логично. Волана тресе при спиране от дискове 100%, не от тампони и шарнири. Ако бяха тампони и шарнири, окачване и т.н. или гуми баланс предницата щеше да тресе постояно, не само при спиране когато накладките хванат диска и се предава вибрацията във волана. Мислете малко де. И симптомите са точно скорост над 80, съвсем леко натисната спирачка. Ако натисна по силно вибрациите не се усещат.
- Mitaka85
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
St.Dilov написа:Абсолютноagent smit написа:Най-вероятно има крив спирачен диск или и двата.може и разбити шарнири
+1
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Смени дисковете,на седана ми беше така и взех от един приятел криви но доста дебели,струговахме ги и сложих нови накладки сега направо заспа-успех.И да не ми казват,че не може да се струговат-има си чалъм 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
zBoost, искаш да кажеш, че окачването на автомобила ти се държи еднакво, когато караш с 20 и когато натискаш спирачката при 80+ и натоварването в-у предния мост се увеличава няколко пъти...
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- b00st
- User
-
Не казвам това, но в случая точно когато спирачката е съвсем леко натисната тя колата даже не спира почти, няма натоварване, обаче от захващането на накладките за кривите дискове вибрациите се предават по кормлната уредба във волана и се усеща. Особено е36 е с много чуствителен волан.
- djsancho
-
-
- Кара: Куките да го спират !!!
- Мечтае да кара: G - Power M5 Hurricane Rs
аз имам същия проблем, но той се появи след като смених шарнири, тампони, биалетки, накладки. значи според повечето колеги е самите дискове
п.п. на мен ми тресе волана при скорост на 80-90 иначе няма проблем.

п.п. на мен ми тресе волана при скорост на 80-90 иначе няма проблем.

Жената и колата, не си ли въртят г*за - НЕ ГИ ПРИЗНАВАМЕ !!!
- bavaretca_tns
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Основно на запад и по писти.
.........
аз не мисля че тресенето на волана в случая на колегата е от окачването на колата (ако е перфектно разбира се), защотото ако има нещо разбито по предницата едва ли ще се усеща само като спира или намаля без значение на скороста ще се усеща по паважа или като минава през дупки ще почуква нещо даже ще се усеща на волана без значение дали са разбити шарнини или накраиниците на раеиката или дори самата реика като при нея самото тропане е по спезивично и се усеща повече във волана.
Затова сам сигорен че при него не е от окачването
За изкривени дискове мисля че като почне да спира ще се усеща на волана но и битрябвало и цялата кола да са тресе а пак и накладките ще се износват на криво, пак и ще има доста специвичен шум като спира.
За джантите на 99% сам сигорен че тресенето е от тях,защото като се знае БГ пътищата каквини са нищо чудно да е от джантите.От гумите е по малко вероятно.
Аз имах една подобна случка:като трагвах един ден на път посока балкана на отиване нищо нито тресене нито нищо,като се вращъх и като слезнах от балакана при скорост от 160-170км като тръгвах да намалям волана така тресеше че едвам се ударжаше с две ръце ,като се прибрах отидох веднага до гумаджия и проблема беше от джантите
от четири джанти само еднаат беше права и то задна лява
За изкривени дискове мисля че като почне да спира ще се усеща на волана но и битрябвало и цялата кола да са тресе а пак и накладките ще се износват на криво, пак и ще има доста специвичен шум като спира.
За джантите на 99% сам сигорен че тресенето е от тях,защото като се знае БГ пътищата каквини са нищо чудно да е от джантите.От гумите е по малко вероятно.
Аз имах една подобна случка:като трагвах един ден на път посока балкана на отиване нищо нито тресене нито нищо,като се вращъх и като слезнах от балакана при скорост от 160-170км като тръгвах да намалям волана така тресеше че едвам се ударжаше с две ръце ,като се прибрах отидох веднага до гумаджия и проблема беше от джантите
- b00st
- User
-
Re: .........
bavaretca_tns написа:аз не мисля че тресенето на волана в случая на колегата е от окачването на колата (ако е перфектно разбира се), защотото ако има нещо разбито по предницата едва ли ще се усеща само като спира или намаля без значение на скороста ще се усеща по паважа или като минава през дупки ще почуква нещо даже ще се усеща на волана без значение дали са разбити шарнини или накраиниците на раеиката или дори самата реика като при нея самото тропане е по спезивично и се усеща повече във волана.
а не тресеше ли както си караш без да намаляш ? Щото ако са джанти/гуми би трябвало не само при спиране ами и при каране над 70
- bavaretca_tns
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Основно на запад и по писти.
.......
не колега не тресеше като карах а тресеше само като трагвах да намалям,после като балансирах джантите с гумите всичко се оправи
Значи сменял съм всичко по преднизата вкл. и реиката сам оправял и до като са били разбити по никъкъв начин не ми е тресяло, затова мисля че на колегата проблема е от джантите или гумите(което е малко вероятно)
Значи сменял съм всичко по преднизата вкл. и реиката сам оправял и до като са били разбити по никъкъв начин не ми е тресяло, затова мисля че на колегата проблема е от джантите или гумите(което е малко вероятно)
- b00st
- User
-
Колега евалата. Добре, че отидох до гумаджииницата преди да се захвана с дисковете. Бил съм в грешка...
Оказа се, че заради прекрасните ни пътища предна лява джанта е крива. Със оригинални 17ки Motorsport e дето принципно трудно се кривят и са доста солидни ама давах колата на баща ми до морето и тои се оплака от тогава, явно някаде се е изкривила. Значи не се усещаше нищо, само при леко спиране притрисаше волана. 43лв дадох за изправяне
и вече няма и помен от притирсане при спиране, тъкмо се връщам от околовръстното
И се радвам, че не са дисковете, че там не е тънко.
Въпроса ми е възможно ли е нещо по окачването или спирачките да е станало в резултат от леко кривнала джанта ? Както казвам не се усещаше при каране, не биеше на никъде колата и не тресеше само при леко натисната спирачка. Не съм карал така повече от 1-2 месеца...
Оказа се, че заради прекрасните ни пътища предна лява джанта е крива. Със оригинални 17ки Motorsport e дето принципно трудно се кривят и са доста солидни ама давах колата на баща ми до морето и тои се оплака от тогава, явно някаде се е изкривила. Значи не се усещаше нищо, само при леко спиране притрисаше волана. 43лв дадох за изправяне

Въпроса ми е възможно ли е нещо по окачването или спирачките да е станало в резултат от леко кривнала джанта ? Както казвам не се усещаше при каране, не биеше на никъде колата и не тресеше само при леко натисната спирачка. Не съм карал така повече от 1-2 месеца...
49 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4