воланът тресе като спирам

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 30 Май 2009, 14:30

Аз затова си карам с FERODO ;)
А относно Дару кар - хаиде да не разгласяваме пикантни подробности от кухнята, че после ще си имате едно на ум и за там /малко вътрешна информация/
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Май 2009, 16:11

vld написа:
liloff написа:...На мен пък един текстар ми унищожи предните дискове за има няма 15к км. :evil:

Същата работа, двата ми предни диска си ебаха майката от накладки текстар. Лошото е, че цената им е бая солена :evil:
Изображение

StanceWorks addicted
Аватар
Кара: със заключен:)

Мнение от niko11 » 30 Май 2009, 16:20

сащия проблем го имам и аз
крижи дискове
небаланирани джанти и т.н

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 30 Май 2009, 17:05

metodi80 написа:
stony1 написа:Направо ме вкарахте в джаза. Аз съм се засилил да сменям дисковете съответно и накладките и сега ме оставихте замислен :confused:

Така е колега , за замисляне си е ... вече на скапания пазар трудно се намират качествени части ( па било то и скъпи). За сега на мен надеждата ми е само в ДаруКар (щото до сега каквото съм купил все е било ПЕРФЕКТНО и частите дето съм купил от там верно скъпи но държат яко , всичко друго кара , вара и заминава). Ама ще видиме до кога ще е така , да не вземат и те след некои друг ден да се осират.

Да бе а шибания термостат за М43 който къпих преди половин година, абе есента сега пак се ебава :evil:
Направо съм бесен 95лв. в камор :evil: :evil: :evil:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 30 Юни 2009, 15:36

Тоя проблем го забелязах и на мойта след тая зима, която изкара без тасове и предполагам от водата и снега дето е влизал при некой дрифтинги дисковете са се покривили малко. Имам чуството, че никой тука не мисли логично. Волана тресе при спиране от дискове 100%, не от тампони и шарнири. Ако бяха тампони и шарнири, окачване и т.н. или гуми баланс предницата щеше да тресе постояно, не само при спиране когато накладките хванат диска и се предава вибрацията във волана. Мислете малко де. И симптомите са точно скорост над 80, съвсем леко натисната спирачка. Ако натисна по силно вибрациите не се усещат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от Mitaka85 » 30 Юни 2009, 15:41

St.Dilov написа:
agent smit написа:Най-вероятно има крив спирачен диск или и двата.
Абсолютно :yes: може и разбити шарнири :idea:

+1

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 30 Юни 2009, 17:51

Смени дисковете,на седана ми беше така и взех от един приятел криви но доста дебели,струговахме ги и сложих нови накладки сега направо заспа-успех.И да не ми казват,че не може да се струговат-има си чалъм ;)
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 30 Юни 2009, 18:28

zBoost, искаш да кажеш, че окачването на автомобила ти се държи еднакво, когато караш с 20 и когато натискаш спирачката при 80+ и натоварването в-у предния мост се увеличава няколко пъти...
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

User
Аватар

Мнение от b00st » 30 Юни 2009, 19:52

Не казвам това, но в случая точно когато спирачката е съвсем леко натисната тя колата даже не спира почти, няма натоварване, обаче от захващането на накладките за кривите дискове вибрациите се предават по кормлната уредба във волана и се усеща. Особено е36 е с много чуствителен волан.

Потребител
Аватар

Мнение от ПЕШУ » 06 Юли 2009, 21:39

Не купувай нищо преди да направиш изправяне на джантите, само с баланс няма да стане....

Аватар
Кара: Куките да го спират !!!
Мечтае да кара: G - Power M5 Hurricane Rs

Мнение от djsancho » 09 Юли 2009, 18:40

аз имам същия проблем, но той се появи след като смених шарнири, тампони, биалетки, накладки. значи според повечето колеги е самите дискове :)

п.п. на мен ми тресе волана при скорост на 80-90 иначе няма проблем.
Изображение

Жената и колата, не си ли въртят г*за - НЕ ГИ ПРИЗНАВАМЕ !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Основно на запад и по писти.

.........

Мнение от bavaretca_tns » 10 Юли 2009, 15:15

аз не мисля че тресенето на волана в случая на колегата е от окачването на колата (ако е перфектно разбира се), защотото ако има нещо разбито по предницата едва ли ще се усеща само като спира или намаля без значение на скороста ще се усеща по паважа или като минава през дупки ще почуква нещо даже ще се усеща на волана без значение дали са разбити шарнини или накраиниците на раеиката или дори самата реика като при нея самото тропане е по спезивично и се усеща повече във волана.
Затова сам сигорен че при него не е от окачването
За изкривени дискове мисля че като почне да спира ще се усеща на волана но и битрябвало и цялата кола да са тресе а пак и накладките ще се износват на криво, пак и ще има доста специвичен шум като спира.
За джантите на 99% сам сигорен че тресенето е от тях,защото като се знае БГ пътищата каквини са нищо чудно да е от джантите.От гумите е по малко вероятно.
Аз имах една подобна случка:като трагвах един ден на път посока балкана на отиване нищо нито тресене нито нищо,като се вращъх и като слезнах от балакана при скорост от 160-170км като тръгвах да намалям волана така тресеше че едвам се ударжаше с две ръце ,като се прибрах отидох веднага до гумаджия и проблема беше от джантите
от четири джанти само еднаат беше права и то задна лява

User
Аватар

Re: .........

Мнение от b00st » 10 Юли 2009, 15:53

bavaretca_tns написа:аз не мисля че тресенето на волана в случая на колегата е от окачването на колата (ако е перфектно разбира се), защотото ако има нещо разбито по предницата едва ли ще се усеща само като спира или намаля без значение на скороста ще се усеща по паважа или като минава през дупки ще почуква нещо даже ще се усеща на волана без значение дали са разбити шарнини или накраиниците на раеиката или дори самата реика като при нея самото тропане е по спезивично и се усеща повече във волана.
Затова сам сигорен че при него не е от окачването
За изкривени дискове мисля че като почне да спира ще се усеща на волана но и битрябвало и цялата кола да са тресе а пак и накладките ще се износват на криво, пак и ще има доста специвичен шум като спира.
За джантите на 99% сам сигорен че тресенето е от тях,защото като се знае БГ пътищата каквини са нищо чудно да е от джантите.От гумите е по малко вероятно.
Аз имах една подобна случка:като трагвах един ден на път посока балкана на отиване нищо нито тресене нито нищо,като се вращъх и като слезнах от балакана при скорост от 160-170км като тръгвах да намалям волана така тресеше че едвам се ударжаше с две ръце ,като се прибрах отидох веднага до гумаджия и проблема беше от джантите
от четири джанти само еднаат беше права и то задна лява

а не тресеше ли както си караш без да намаляш ? Щото ако са джанти/гуми би трябвало не само при спиране ами и при каране над 70

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Основно на запад и по писти.

.......

Мнение от bavaretca_tns » 10 Юли 2009, 16:46

не колега не тресеше като карах а тресеше само като трагвах да намалям,после като балансирах джантите с гумите всичко се оправи
Значи сменял съм всичко по преднизата вкл. и реиката сам оправял и до като са били разбити по никъкъв начин не ми е тресяло, затова мисля че на колегата проблема е от джантите или гумите(което е малко вероятно)

User
Аватар

Мнение от b00st » 10 Юли 2009, 21:01

Колега евалата. Добре, че отидох до гумаджииницата преди да се захвана с дисковете. Бил съм в грешка...

Оказа се, че заради прекрасните ни пътища предна лява джанта е крива. Със оригинални 17ки Motorsport e дето принципно трудно се кривят и са доста солидни ама давах колата на баща ми до морето и тои се оплака от тогава, явно някаде се е изкривила. Значи не се усещаше нищо, само при леко спиране притрисаше волана. 43лв дадох за изправяне :( и вече няма и помен от притирсане при спиране, тъкмо се връщам от околовръстното :) И се радвам, че не са дисковете, че там не е тънко.

Въпроса ми е възможно ли е нещо по окачването или спирачките да е станало в резултат от леко кривнала джанта ? Както казвам не се усещаше при каране, не биеше на никъде колата и не тресеше само при леко натисната спирачка. Не съм карал така повече от 1-2 месеца...

ПредишнаСледваща

Назад към E36