Водороден Генератор - как стои въпроса
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- zorobg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 M50B20
- Детайли за колата: Е36 М50Б20
Re: Водороден Генератор - как стои въпроса
До колкото успях да се запозная, става дума за електролиза на водата. Следствие на което се получава водород. Доста чужди форуми изчетох на тази тема и проблема според доста хора е необходимата енергия за тази електролиза... Нека изчакаме теста, че и аз съм безкрайно любопитен какъв ще е резултата.
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
преди теста се регламентирайте добре , да не стават недоразумения 

- dream_owner
- Потребител
-
- Кара: 318i
в Добрич от седмица има 2 коли с водород , обещават до 30 - 40% намаляне на разхода за бензиновите двигатели ..... чакаме с нетърпение да видим резултатите 

- senata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d
- Мечтае да кара: Bmw X5
Имам двама съседи кадето карат на водород единия е с Опел Астра 98-99 другия е с Рено Туинго
тоя с астрата вече кара година и малко с това и вече двигателя му е за основен ремонт трака като дизел от 65 Такаче тая "глупост" е добре за коли които неви трябват за ежедневно каране
ПРЕЕБАВА ДВИГАТЕЛЯ ОТВСЯКЪДЕ!!! неси заслужава!
тоя с астрата вече кара година и малко с това и вече двигателя му е за основен ремонт трака като дизел от 65 Такаче тая "глупост" е добре за коли които неви трябват за ежедневно каране
ПРЕЕБАВА ДВИГАТЕЛЯ ОТВСЯКЪДЕ!!! неси заслужава!
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо - получаваш нови въпроси;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Руски форум: питаш нещо - получаваш нови въпроси;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
- chaos_drone
- Потребител
-
Ето един интересен линк. Разбира се като статия от неспециализиран вестник не съдържа кой знае колко полезна информация, но е любопитно:
http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=817623
Аз също имам предположения, че ако се ползва алтернативно гориво, двигателя ще замине, както казва колегата senata. Проблема е предимно в смазката. Ако бъдат добавени смазки няма да има проблем, но сам по себе си този процес ще оскъпи производството на съответното гориво, особено ако то е в домашни условия. А иначе не знам дали икономията давана от водорода ще покрие разходите за нов двигател. От доста време се интересувам от алтернативни и "зелени" енергии. Ефективно приложение в автомобилите на практика се оказва доста трудно. Двигателите просто не са пригодени за такива.
http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=817623
Аз също имам предположения, че ако се ползва алтернативно гориво, двигателя ще замине, както казва колегата senata. Проблема е предимно в смазката. Ако бъдат добавени смазки няма да има проблем, но сам по себе си този процес ще оскъпи производството на съответното гориво, особено ако то е в домашни условия. А иначе не знам дали икономията давана от водорода ще покрие разходите за нов двигател. От доста време се интересувам от алтернативни и "зелени" енергии. Ефективно приложение в автомобилите на практика се оказва доста трудно. Двигателите просто не са пригодени за такива.
- Steve70
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3 E83
- Мечтае да кара: Каквото и да е с индекс "M"
Ей тука всичко става ясно. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=70800&postdays=0&postorder=asc&start=30 Бла, бла и пари на вятъра е този водород.
Никога не казвай никога, защото няма начин да няма начин.
СПРЕТЕ да се оплаквате от държавата, ПРОМЕНЕТЕ Я.
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Steve70 написа:Ей тука всичко става ясно. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=70800&postdays=0&postorder=asc&start=30 Бла, бла и пари на вятъра е този водород.
И там нищо не става ясно, една камара псевдо химици и физици спорят помежду си за това дали има ефект или не.Доста хора ползващи такива системи казват ,че има разлика,а пък други които не са я и виждали на живо викат ,че е пълна глупост.Аз съм намислил да го пробвам,пък каквото сабя покаже.Дали ще изгоря с 200-300лв. не е кой знае от какво значение,струва си да се опита, дори ефекта да не е икономия а минимално понижение на мощността.

- Steve70
- кандидат ентусиаст
-
Как така не става ясно!
1.Има цитиран закон на термодинамиката и запазване на енергията. Според тях, а не според псевдофизици и ала бала съществуването на такава система е невъзможно. То ако някой обори тези закони ще стане милиардер
, и ще си джитка на каквото гориво си иска.
2.Ясно е, че в една затворена система каквато е автомобила. Единствения източник на енергия е горивото в резервоара (Бензин,нафта,метан,природен газ). От това следва, че за да получиш водород посредством електролиза, ще трябва да изразходваш точно (Бензин,нафта,метан,природен газ). Това е равно на по голям разход
.
3.Единствения начин да има ефект от HHO газа е, да си го направиш в къщи от там в бутилки или каквото измислиш(бъди готов за БУМ ),и тогава да го подадеш за изгаряне. Ама тогава го добявяш към изброените в т.2 източници (Бензин,нафта,метан,природен газ). Ако използваш ток от вас ще установиш, че ще платиш много повече за получаването на този газ. Отколкото да си заредиш на бензиностанцията, най скъпото гориво в момента.
4.Проблема в момента да не навлезе това гориво(даже не е чист водород) като алтернатива е, че цената за получаване на киловатчас мощност, е по ниска за (бензин газ дизел природен газ), отколкото за водород, като в тази цена влиза производство, съхранение, разпостранение, КПД на двигателя. В момента който излезе технология способна да свали цената на водорода, никой не е в състояние да помогне на нефтените концерни. Ама все си мисля че пък тогава те ще свалят цената на нефта
, и пак ще сме в началото. Пазарна икономика какво да правиш, и тя си има закони
.
А и да не забравя, давам 1000 лева(цифрата е символична и мога да я вдигна срещу залог едно към едно, без таван), на всеки който успее да ми докаже-покаже такъв "икономичен и мощен" автомобил с тази велика система
. Сега да не вземете да си накупите устройства за по 200 лева, с които да изкарате 1000 лв. Защото ще излезе че вместо да ви помогна, ще ви набутам.

1.Има цитиран закон на термодинамиката и запазване на енергията. Според тях, а не според псевдофизици и ала бала съществуването на такава система е невъзможно. То ако някой обори тези закони ще стане милиардер

2.Ясно е, че в една затворена система каквато е автомобила. Единствения източник на енергия е горивото в резервоара (Бензин,нафта,метан,природен газ). От това следва, че за да получиш водород посредством електролиза, ще трябва да изразходваш точно (Бензин,нафта,метан,природен газ). Това е равно на по голям разход

3.Единствения начин да има ефект от HHO газа е, да си го направиш в къщи от там в бутилки или каквото измислиш(бъди готов за БУМ ),и тогава да го подадеш за изгаряне. Ама тогава го добявяш към изброените в т.2 източници (Бензин,нафта,метан,природен газ). Ако използваш ток от вас ще установиш, че ще платиш много повече за получаването на този газ. Отколкото да си заредиш на бензиностанцията, най скъпото гориво в момента.
4.Проблема в момента да не навлезе това гориво(даже не е чист водород) като алтернатива е, че цената за получаване на киловатчас мощност, е по ниска за (бензин газ дизел природен газ), отколкото за водород, като в тази цена влиза производство, съхранение, разпостранение, КПД на двигателя. В момента който излезе технология способна да свали цената на водорода, никой не е в състояние да помогне на нефтените концерни. Ама все си мисля че пък тогава те ще свалят цената на нефта

А и да не забравя, давам 1000 лева(цифрата е символична и мога да я вдигна срещу залог едно към едно, без таван), на всеки който успее да ми докаже-покаже такъв "икономичен и мощен" автомобил с тази велика система

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
аз бях свидетел на изработването на такава клетка , и то по "технология" точно на Проф. Илия Вълков с австралийско име Юл Браун тук .
Мися че това което направиха колегите е по савършенно от това което продават за вграждане в кола. Най малкото генератр на импулси му правиха някакъв , като идеята е водата се разбие не с много ток , а чрез резонанс
газ излиза .... ама на тва не му трябва кислород да гори и е много опасно .. за мако да бутнат лабораторията в която го правеха - (помещение 6м Х 3м) , до СВЕЩЕННИЯ резонанс не се стигна , тоест за производството на газ бяха нужни мнооого ампери . Това ако работеше , до сега да се продават инсталации за производство на такъв гас в комплект с котлета да речеме - всичко е по-лесно - няма променящи се обороти и режими , само горене да има и да не е скъпо .. Сега някой трябва да каже че ако някой го направи това и го пусне в производство , ще го гръмнат петролните картели
страх , перпето мобилето е изобретено , но тея с нефта са слпашили хората
тоа Браун , знаете ли от колко държави са го изгонили ? Щото е така зарибява хората и на места даже са инвестирали в негови проекти и парите са изчезнали без нищо на лице .
Въобще тая работа ако ставаше , нямаше да цепят атома за да правят топлина , ми щяхме да си караме ел централи на вода
Мися че това което направиха колегите е по савършенно от това което продават за вграждане в кола. Най малкото генератр на импулси му правиха някакъв , като идеята е водата се разбие не с много ток , а чрез резонанс

Въобще тая работа ако ставаше , нямаше да цепят атома за да правят топлина , ми щяхме да си караме ел централи на вода

- Steve70
- кандидат ентусиаст
-
Не знам дали да отворя нова тема, или да продължа в тази. Моля модераторите да преценят мястото и, за да я видят повече хора, защото се оказа се че вечния двигател е открит
. Тук имам оферта за изпробване на вечния двигател, моля всеки който иска да помогне, да се включи, освен ако не се е уплашил от "високо технологичната постановка която цитира Форумния Администратор от форума на Fiat ". Имам малък проблем, с теста. Аз съм от Бургас и маршрута който се цитира не ми говори нищо. Поради тази причина съм решил да закарам "Тестов автомобил: Деу Ланос 1,4 бензин, конвериран на газ LPG, с обикновена газова уредба с изпарител. Автомобила е на около 600 000 километра , бивше такси. " на дино тест някъде в София. Помощта която искам е: Да ме насочите към добър сервиз с Дино-тест в София, и нотариус при когото предварително ще бъдат заложени сумите. Аз съм обявил "давам 1000 лева(цифрата е символична и мога да я вдигна срещу залог едно към едно, без таван)", мога да покрия залога от 1000 за който ме офертират, но приемам и включване от колеги за да мога да вдигна мизата(очаквам включване и от HHO търговците). На 04.04.2011г. имам работа в София, предполагам че дотогава всичко може да се уреди относно организацията на теста. Моля модераторите да преместят темата и в тунинг секцията, защото такава прословута "икономия и мощност" не трябва да остава скрита за хора които дават хиляди левове за чипове, спортни филтри и генерации и т.н. Приемам подсказки какви точно параметри да се следят, добре е също и да има изработени правила за провеждане на теста. Сега е момента, за толкова години това е първия човек , който е готов да заложи пари при теста на тази технология. Моля и за колеги които могат да осигурят видео-заснемането, гарантирам голяма гледаемост в YouTube. При загуба посрещам 1000-та лв. сам. При печалба след приспадане на разходите за дино-теста и нотариуса, остатъка го дарявам на клуба (юбилеен събор все пак).

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- zgabrovski
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Mazerati
- Детайли за колата: Alfa Romeo 159 1,9 JTDm
Steve70 написа:Как така не става ясно!![]()
1.Има цитиран закон на термодинамиката и запазване на енергията. Според тях, а не според псевдофизици и ала бала съществуването на такава система е невъзможно. То ако някой обори тези закони ще стане милиардер, и ще си джитка на каквото гориво си иска.
![]()
2.Ясно е, че в една затворена система каквато е автомобила. Единствения източник на енергия е горивото в резервоара (Бензин,нафта,метан,природен газ). От това следва, че за да получиш водород посредством електролиза, ще трябва да изразходваш точно (Бензин,нафта,метан,природен газ). Това е равно на по голям разход.
4.Проблема в момента да не навлезе това гориво(даже не е чист водород) като алтернатива е, че цената за получаване на киловатчас мощност, е по ниска за (бензин газ дизел природен газ), отколкото за водород, като в тази цена влиза производство, съхранение, разпостранение, КПД на двигателя. В момента който излезе технология способна да свали цената на водорода, никой не е в състояние да помогне на нефтените концерни. Ама все си мисля че пък тогава те ще свалят цената на нефта, и пак ще сме в началото. Пазарна икономика какво да правиш, и тя си има закони
.
А и да не забравя, давам 1000 лева(цифрата е символична и мога да я вдигна срещу залог едно към едно, без таван), на всеки който успее да ми докаже-покаже такъв "икономичен и мощен" автомобил с тази велика система. Сега да не вземете да си накупите устройства за по 200 лева, с които да изкарате 1000 лв. Защото ще излезе че вместо да ви помогна, ще ви набутам.
Колега, аз съм кандидат за наградата.
Казвай как да си я получа, кога ще дойдеш да присъстваш на теста.
Виж мнението ми тук http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=70800&postdays=0&postorder=asc&start=75 от Пуснато на: Чет Мар 24, 2011 7:43 pm.
Хайде, чакам те, искам ти 1000-та лева.
Абе вия с тоя твоя градски дето ме опонира във Фиат-форума, като ви гледам, сте си 100% агенти на Лукойл. Признавайте си!!!!!!
Хора спрете да говорите на изуст. Колко имате по физика? Някакви закони на термодинамиката...
Тук не се става въпрос за получаване на енергия от нищото, а за подготвяне на едно гориво (дестилирана вода) за изгаряне.
Ето два примера:
1) Вечен двигател: електомобил. Движиш се на ток от акумулатора, който се зарежда от генератора. Няма как да се получи, защото има загуби на енергия.
2) двигател: ДВГ - изразходване на енергия от подкачващата помпа, подгряване, помпата за високото налягане, един куп датчици, един куп ел. вентили, ток за 12 000 V ел. дъга, водна помпа, маслена пома (два броя).
Просто при втория случай се изразходва гориво. Водата също е гориво. Да хаби се ток за получаването на HHO, но ако си мислите че свещите и подгряващите свещи взимат енергия от космоса се лъжете.
Тук не се става въпрос за получаване на енергия от нищото, а за подготвяне на едно гориво (дестилирана вода) за изгаряне.
Ето два примера:
1) Вечен двигател: електомобил. Движиш се на ток от акумулатора, който се зарежда от генератора. Няма как да се получи, защото има загуби на енергия.
2) двигател: ДВГ - изразходване на енергия от подкачващата помпа, подгряване, помпата за високото налягане, един куп датчици, един куп ел. вентили, ток за 12 000 V ел. дъга, водна помпа, маслена пома (два броя).
Просто при втория случай се изразходва гориво. Водата също е гориво. Да хаби се ток за получаването на HHO, но ако си мислите че свещите и подгряващите свещи взимат енергия от космоса се лъжете.
Водата е вид гориво, няма как това да е вечен двигател.Steve70 написа:...вечния двигател е открит...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Разход се доказва при един и същ маршрут, атмосферни и пътни условия и темпомат. Всичко друго е бошлаф.
bum_bum написа:Т.е. има далавера от предварително зареждане на колата с водород, но не и да се прави в самата нея? Т.е. пак няма далавера, щото предварителното зареждане се обезсмисля по ред други причини.

Тая проба не се състоя. Хората се ослушват. Или това с водата са пълни глупости или тия прикупвачи са глупаци.bum_bum написа:Тая проба ако се осъществи съм готов да помисля, че не живеем в България![]()
Дано се случи
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
миналия ден говорих с човек на който са му сложили февруари такава система и от тогава се е видял в чудо ефект никав и само ходил на реглажи и пак ништо не ставало