стрелката на температурата показва 90 градуса +2/3 отгоре??!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
-
почти съм сигурен че не е обезвъздшена как си требе а това е много тънък момент
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Вижте сега, да допълня...за термостата
Поне когато смених стария,помолих един човек да тества стария и новия термостат които са 88 градуса,значи той ги е тествал във казанче с вода където съответно го нагрява постепенно и потопил термометър,започнал да следи...като ми ги донесе установи че стария се отварял на 78 градуса,а новия на 90 градуса....така че...
Поне когато смених стария,помолих един човек да тества стария и новия термостат които са 88 градуса,значи той ги е тествал във казанче с вода където съответно го нагрява постепенно и потопил термометър,започнал да следи...като ми ги донесе установи че стария се отварял на 78 градуса,а новия на 90 градуса....така че...
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
Re: -
Точно толкова тънък колкото и термостат на 88 или 92 градуса, ако колата има хубаво парно и стрелката не играе за какъв въздух говоримеWhite 1913 Power написа:почти съм сигурен че не е обезвъздшена как си требе а това е много тънък момент

- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
-
що реши че е задължително кат имаш въздух да нема6 парно и що реши че като имаш въздух требе да ти играе стрелката тва със играенето на стрелката е датчик АЙДЕ СТИГА !!!
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
Re: -
Истината колега е винаги някъде по средата,както и в спора се ражда истинаWhite 1913 Power написа:що реши че е задължително кат имаш въздух да нема6 парно и що реши че като имаш въздух требе да ти играе стрелката тва със играенето на стрелката е датчик АЙДЕ СТИГА !!!

ПП: Ако е датчик стрелката, ще играе като луда

- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
-
щом си помислил добре ,поздрави и от мен
- moniglow
- кандидат ентусиаст
-
Понеже и моята кола е 320/97г. т.е с новото табло,където уж е коригирано показанието на стрелката ,а и миналата седмица сменях термостат ще ви кажа,че стария ,който извадих беше на 92С с щампа на BMW и новия,който сложих също на 92С /въпреки увещанията,че за България 88С бил по-добре/ Стрелката и преди и сега стои погледнато от шофьорското място на 12ч. и 01мин./точно срещу уреда е 12ч/
На колегата JayCutler искам да кажа ,че и при мен както и при много други колеги ситуацията е така и няма проблеми .Щом не мърда всичко е наред и си карай спокойно .
На колегата JayCutler искам да кажа ,че и при мен както и при много други колеги ситуацията е така и няма проблеми .Щом не мърда всичко е наред и си карай спокойно .
- bobbyblabby
- кандидат ентусиаст
-
Колеги...отностно новите табла и старите табла незнам, ама аз съм с тези по-новите и стрелката ми също седи като загрее малко в дясно, но странното при мен е това, че веднага след като тръгна да карам и измина да речем километър, драстично колата започва да отгрява. За 10 мин каране, от средата, влиза в синьото, това не е нормално нали??? Благодаря, ако някой съдейства!
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
Колега категорично Не е нормалноbobbyblabby написа:Колеги...отностно новите табла и старите табла незнам, ама аз съм с тези по-новите и стрелката ми също седи като загрее малко в дясно, но странното при мен е това, че веднага след като тръгна да карам и измина да речем километър, драстично колата започва да отгрява. За 10 мин каране, от средата, влиза в синьото, това не е нормално нали??? Благодаря, ако някой съдейства!

Колеги вижте как се разпределят стойностите по скалата на прибора за измерване на температурата:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... hlight=vdo
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
Чудесна информация колега DegC90 = DegF194 или точно една идеа след средата, за това говоримtsb_bg написа:Колеги вижте как се разпределят стойностите по скалата на прибора за измерване на температурата:

стрелка температура
Колега и аз смених термостата на моята красавица за да видя има ли разлика но не се промени нищо.Тоест карай си я така и това е аз моята си я карам така две години и не сум имал проблем 

кола ли ами купи си бмв.
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
значи, колеги изчетох цялата тема, ама дума по дума, и не виждам мнение което да отговаря на моят случай.... на мен като загрее седи на 12 часа БЕЗ малко - около 2-3мм преди средата.....
дали не отчита вярно... не съм имал никога проблем да прегрява, да няма парно или нещо от сорта.... !?!?!?
дали не отчита вярно... не съм имал никога проблем да прегрява, да няма парно или нещо от сорта.... !?!?!?
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
boywalking написа:значи, колеги изчетох цялата тема, ама дума по дума, и не виждам мнение което да отговаря на моят случай.... на мен като загрее седи на 12 часа БЕЗ малко - около 2-3мм преди средата.....
Скоро очаквай че ще почне и да пада още...т.е. ще дойде време за смяната му на термостат...

Хавани малко мисълта...където съм писал..т.е. термостата ти започва да се отваря на по-ниски градуси от колкото пише..това се нарича отворен термостат..карай си я така докато усетиш огромна разлика в наклона на стрелката...аз последно когато го смених седеше си в крайна дясна синя зона...стигаше до 12 ч. само когато ръчкам яко...успокои ли се пак се връща...а сега няма проблеми..все пак да доуточня не е хубаво за моторя така да работи в този температурен интервал...
- JayCutler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330D
- Мечтае да кара: E36 M3
Такааа сутринта бях в Бош Ст.Загора и момчетата си я попрегледаха обстойно.Заключението им беше ,че няма никакъв проблем да се кара така понеже при загрял вече мотор ,когато стрелката си застана на 12 часа и малко отгоре те си я бяха свързали с компютъра и проследиха градосите и казаха че всичко е нормално...лошото е ,че ме изненадоха с друг проблем-имаше нагар по старите свещи и мааалко повече пуши през аспуха
!Заключенито:евентуално ще гори масло
.За да не отварям нова тема бих искал само да понахвърлям мойте разсъждения ,някой по компетентен колега да сподели дали съм на прав път.Става вапрос за това ,когато гледахме колата маслото стоеше някак доста черно и малко се зачудих ,но джамбаза каза ,че маслото е много хубаво (на няква фирма с Ф...беше ,несъм я чувал де) и та маслото го бил сменял преди 500км...така..не ,че му повярвах ,но когато отвори личния си автомобил да вади документите на бимата видях около 10 лепенки за масло същите ,като тази ,която беше залепена на колата....Само информативно (понеже смяната на масло и филтри ще е след 3 дни) би ли могло ако маслото е наистина доста старо от това да препушва и да е зачернило старите свещи!?? 

46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4