има ли "нормално загряване"?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

ъоэфх

Мнение от Makarov 2 » 17 Фев 2009, 12:59

От опит ще ти кажа-карам второ бмв,че щом стрелката мръдне нещо не е както трябва!При мен и двата пъти излезе силикона на перката за охлаждане.По принцип гаранцията му е 100 000км.така че се съмнявай здраво.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 17 Фев 2009, 13:04

Не трябва да помръдва ни наляво ни на дясно ....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M44 на газ
Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition

Мнение от TouringInternational » 04 Апр 2009, 3:43

Пак възраждам темата, но няма смисъл да отварям нова...
(Мотора е м44)
Та тази вечер ми се случва за първи път, карам си аз съвсем нормално в града макс 2500 оборота... и стрелката на температурата марда с едно деление наляво... подавам повечко обороти и се пооправя.
После излязох 30на км извънградско... ебахти ужаса, на по ниски обороти пак пада, като почна да пържа и се връща в 'нормална' позиция.
Въпроса идва обаче дали по принцип работи на нормална, откакто карам колата, 2 месеца и нещо станаха, като загрее стрелката на темп. седи една идея преди средата, мисля си че само 1 път съм я виждал да застане точно по средата.
Аз лично си мисля за термостат... но не знам :help:
със сигурност вие ще кажете и др вариянти...
Благодаря предварително :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 04 Апр 2009, 7:06

Смени като за начало термостата ,ако дава още ядове и водната пампа ....даже водната по вероятно,щом като подаваш газ се оправя ...я си виж и ремъците как са
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 04 Апр 2009, 9:33

Mollov написа:
стан написа:моята стрелка след около 1.5км пробег като съм с нов термостат застава на 2мм вдясно от средата

E на това му се вика бързозагряваща кола... чак да не повярва човек... тия 1.5км изцяло в задръстване ли са? 8)

Стана топло и сега ще кажеш че е от времето, иначе щях да ти покажа лично :mhihi: Сега ми дойде на ум обаче че май не обезвъздуших правилно и е възможно да се наложи да долея вода... така че май затова е загрявала толкова бързо, ще бъде проверено още утре :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 (M43B19)

Мнение от xenolith » 04 Апр 2009, 10:36

Всичкото хубаво... всички сте малко в дясно от средата... ам моята като стига средата и пада надолу, пак средата и пак надолу? :confused: В града си играе доволно. Погледна - в средата, погледна - 1/4. Извън града й е хладничко. Средата я достигне, я не :)

Аз да си кажа, че това ми е проблем... :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 04 Апр 2009, 10:54

провери дали термостата ти е ок. като запаиш колата за няколко мимути трябва да достигне средата и това е. колегите обясниха по горе какви са въззможните ситуации за покачане, но за падане не е добре. двигателя и маслото са сметнати да работят при този режим с определена температура. другото е съсипване на колата ако я караш в синия сектор постояноо.
понякога в някои по топли страни например като част от Италия и тн някои мозъци махат термостата. Лично съм срещал кола с откършен термостат... думи нямам

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 04 Апр 2009, 14:06

xenolith написа:Всичкото хубаво... всички сте малко в дясно от средата... ам моята като стига средата и пада надолу, пак средата и пак надолу? :confused: В града си играе доволно. Погледна - в средата, погледна - 1/4. Извън града й е хладничко. Средата я достигне, я не :)

Смени си термостата :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 04 Апр 2009, 15:55

xenolith написа:Всичкото хубаво... всички сте малко в дясно от средата... ам моята като стига средата и пада надолу, пак средата и пак надолу? :confused: В града си играе доволно. Погледна - в средата, погледна - 1/4. Извън града й е хладничко. Средата я достигне, я не :)

99.9% термостат това мога да ти го гарантирам. Другия 0.01% е водна помпа :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 (M43B19)

Мнение от xenolith » 04 Апр 2009, 19:57

Водна помпа не е. От това, което съм прочел из форума, стигнах до извод че наистина е термостат, а бащата и калеко се опитват да ме убедят, че на колата й нямало нищо и термостата си бил наред. Казвам им да се качат и да я карат и тогава да ми говорят, ама върви спори с пенсионери каращи Мерцедес и Форд... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Re: има ли "нормално загряване"?

Мнение от Makarov 2 » 05 Апр 2009, 10:17

vld написа:
killswitch написа:...или никога, при никакви обстоятелства стрелката нетрябва да мърда от средата.

:yes:

:yes:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 05 Апр 2009, 22:07

Мисля, че всички участващи в темата са си направили своите изводи и няма какво повече да дъвчете едно и също...

Предишна

Назад към E36