Как да разпозная:М52В20 от М52В28
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- BMW_MANIAKA
-
-
Ето тук снимах дебитомера:
Външния диаметър е 7,5mm.
Вътрешния диаметър е7,2mm.това го меря от към гуменото гофре,а не от към кутията на въздушния филтър.
И тук номера на дебитомере:
ако не се вижда на снимката,това пише на дебитомера.
SIMENS 5W K9 600 1 703 275
>PBT - GF30<
Ако някой колега има 2,8ца и му се занимава в този студ да мерне дебитомера,ще съм му много благодарен.Или някой с М52В20 да мерне неговия,че да имам база за сравнение.
Външния диаметър е 7,5mm.

Вътрешния диаметър е7,2mm.това го меря от към гуменото гофре,а не от към кутията на въздушния филтър.

И тук номера на дебитомере:

ако не се вижда на снимката,това пише на дебитомера.
SIMENS 5W K9 600 1 703 275
>PBT - GF30<
Ако някой колега има 2,8ца и му се занимава в този студ да мерне дебитомера,ще съм му много благодарен.Или някой с М52В20 да мерне неговия,че да имам база за сравнение.
- BOOKER
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW Е36 318 М40
Е36 325 М50
Е30 320 М50
Този MAF който си показал и по точно номера-1 703 275ТУК го дават и за двата двигателя-М52Б23/28-(13621703275)
Последна промяна BOOKER на 04 Яну 2009, 20:26, променена общо 2 пъти
- BMW_MANIAKA
-
-
Значи вече е ясно,че със сигорност не М52В20,а може да се окаже и М52В23.
Продължаваме с гадеенето
Предложих варианта на собственика да проверим хода на буталата,ма и той е един келеш.
По нещо друго на можем ли да разберем?
Продължаваме с гадеенето

Предложих варианта на собственика да проверим хода на буталата,ма и той е един келеш.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
еми не си ли написа всичко де пише долу на блока
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
- Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
- Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ
Колега намерили изобщо плочката с номера и типа на мотора
ако не си виж където ти свършва щеката на маслото и влиза в картера на самия блок има плочка няма как да я сбъркаш
ако не си виж където ти свършва щеката на маслото и влиза в картера на самия блок има плочка няма как да я сбъркаш
- BMW_MANIAKA
-
-
Намерих още един номер и той е:
174844 9 Н като за 9-ката не съм сигорен дали е 9,просто само тя не се разчита.Този номер е набит.
Окрих и друг номер,който е излят(изпъкнал)точно до щеката за измерване на маслото.И той е:1748 754.8
И пак в задънена улица.
174844 9 Н като за 9-ката не съм сигорен дали е 9,просто само тя не се разчита.Този номер е набит.
Окрих и друг номер,който е излят(изпъкнал)точно до щеката за измерване на маслото.И той е:1748 754.8
И пак в задънена улица.

- cobrata_m3
- младши ентусиаст
-
BMW_MANIAKA написа:Значи вече е ясно,че със сигорност не М52В20,а може да се окаже и М52В23.
Продължаваме с гадеенето![]()
не е м52б23 а си е 2.5 мотора м52б25
- BMW_MANIAKA
-
-
След много мъки,се разгада какъкъв е мотора.
След няколко обаждания до собственика на моргата в Германия,изровихме ВИН-а на колата.Добре,че немците си водят стриктно документацията.
Та накрaтко:
series: body: region: model: Prog.Month engine
E36 coupe europa 328i 05/1997 M52
Това е според ВИН-на,и едвали мотора е някакъв друг,в смисъл не ми се вярва немеца да е решил да сменя двигателя с по малък,примерно с М52В25.
Та сега имам и друг въпрос,понеже 2,8цата е бил на автоматик,като поставя моя маховик,ще се наложи ли да сменям и стартера?
След няколко обаждания до собственика на моргата в Германия,изровихме ВИН-а на колата.Добре,че немците си водят стриктно документацията.
Та накрaтко:
series: body: region: model: Prog.Month engine
E36 coupe europa 328i 05/1997 M52
Това е според ВИН-на,и едвали мотора е някакъв друг,в смисъл не ми се вярва немеца да е решил да сменя двигателя с по малък,примерно с М52В25.
Та сега имам и друг въпрос,понеже 2,8цата е бил на автоматик,като поставя моя маховик,ще се наложи ли да сменям и стартера?
- chocho
- crash tester
-
- Кара: F07 530
Колега накрая всичко щом свърши вече ще може ли да споделиш и каква е хубавата цена че ми е любопитно.Мерси предварително 

- BMW_MANIAKA
-
-
1300лв.
По двигателя няма никакво омасляване от гарнитури на картер,глава и капак на главата.
Дроселовата клапа е като нова,без никакви маслени наслоявания по нея,и най-много си мисля,че като е от автомат не е каран в лютеницата.
По двигателя няма никакво омасляване от гарнитури на картер,глава и капак на главата.
Дроселовата клапа е като нова,без никакви маслени наслоявания по нея,и най-много си мисля,че като е от автомат не е каран в лютеницата.
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Какво става, взе ли двигателя?
Ако си го взел, смяташ ли да го регистрираш или ? От какъв двигател скачаш на b28 ? Четох цялата тема, ама не разбрах с къв двигател и купе си в момента. Дай малко повече информация за проекта...
Ако си го взел, смяташ ли да го регистрираш или ? От какъв двигател скачаш на b28 ? Четох цялата тема, ама не разбрах с къв двигател и купе си в момента. Дай малко повече информация за проекта...
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3