Помощ за ксенон

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 25 Ное 2008, 21:16

Mollov написа:
DaDurty написа:ами 55W светят осезаемо по силно и както ми казаха...най-много някой от среща да те "набие" защото му светиш ужасно силно :)

Да слагаш 55W хенон показва нуждата от очила.. а не от крушки... тва ако не виждаш с 35W хенон значи не знам... някои дори слагат И на халогените... такива абсурдни неща... как няма някой да ги регламентира тия неща...

55W ксенон и на мен ми се струваше че свети много по-силно но е било внушение, същия е. И преди с тебе бяхме влязли в спор... като са ми отрегулирани правилно фаровете така че да не заслепявам отсрещните защо пък да си вадя очите по дупките. То и с обикновени крушки виждам, ама няма нищо общо :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 25 Ное 2008, 22:22

vld написа:Няма да ти трябват дълги ,при положение че виждаш перфектно на къси ;)
Фаровете задължително да са с лупа ;)

Хм, това с лупа или не, какво означава ? Самите фарове отвън или нещо по крушките вътре ?

Тези например какви са ?

Изображение

Или не може да се прецени по снимка ?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 25 Ное 2008, 23:41

BMW Addiction написа:
vld написа:Няма да ти трябват дълги ,при положение че виждаш перфектно на къси ;)

Хм, това с лупа или не, какво означава ? Самите фарове отвън или нещо по крушките вътре ?

Тези например какви са ?

Изображение

Тезаи на снимката са с лупи ;) И доколкото виждам са ЗКВ :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 26 Ное 2008, 9:39

vld написа:
BMW Addiction написа:

Тези например какви са ?

Изображение

Тезаи на снимката са с лупи ;) И доколкото виждам са ЗКВ :roll:

Извинявай, не те разбрах... 3KB ?

За цвета ли им да е 3000К... но най-ниското не беше ли 4300 ?

Или имаш нещо друго предвид ?

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 26 Ное 2008, 10:31

vld имаше в предвид, че фара е марка ZKW (ЗКВ)... не ставаше дума за хенон-а... фара е с лупа т.е. вътре има лупа, която "разпръсква" светлината напред... не е на рефлекторен принцип...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 26 Ное 2008, 12:50

Mollov написа:vld имаше в предвид, че фара е марка ZKW (ЗКВ)... не ставаше дума за хенон-а... фара е с лупа т.е. вътре има лупа, която "разпръсква" светлината напред... не е на рефлекторен принцип...

Благодаря за уточнението.

В такъв случай, ако може да споделите мнение за тази марка ZKW (ЗКВ) ? Качествени ли са (добре ли светят) и здрави ли са ?

Както може би усетихте, става дума за ксенони на кола, която мисля да купувам и ми е любопитно да знам колко са добри...

А колко ли струват тези ZKW - целия комплект: баласти, фарове, крушки и т.н ?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 26 Ное 2008, 13:48

BMW Addiction написа:
Mollov написа:vld имаше в предвид, че фара е марка ZKW (ЗКВ)... не ставаше дума за хенон-а... фара е с лупа т.е. вътре има лупа, която "разпръсква" светлината напред... не е на рефлекторен принцип...

Благодаря за уточнението.

В такъв случай, ако може да споделите мнение за тази марка ZKW (ЗКВ) ? Качествени ли са (добре ли светят) и здрави ли са ?

Както може би усетихте, става дума за ксенони на кола, която мисля да купувам и ми е любопитно да знам колко са добри...

А колко ли струват тези ZKW - целия комплект: баласти, фарове, крушки и т.н ?

Фаровете са си хубави оригинални БМВ :idea:
Ксенона за тях ти е Н1 ,като един кит за късите ти е на цена между 100-150лв.в зависимост от това дали ще избереш вариант с гаранция или без гаранция.
Светят хубаво и отчетливо,не пречат на отсрещното движение когато са регулирани правилно.
Аз бих посъветвал ,да се отворят и измият отвътре преди монтажа на ксенон,за по дубър ефект ;)
Изображение

Предишна

Назад към E36