Термостат Е36 БМВ 318i 115hp

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: само на бенз

Мнение от golfhi » 01 Окт 2008, 19:19

Днес ходих на майстор - по точно го взех с такси и айде у дома. Оказа се че това придърпване и изпускане на въздух било от това че един маркуч на инжекцията се е извадил :confused: закарах я на ход с повече газ си вървеше без придърпване сервиза беше наблизо, а и без това ми каза че не е проблем да я карам така (и без това го нямам този болт с кука дето се слага за теглича :confused: )Понеже беше на неудобно място майстора разви 5-6 болта махна филтри и капаци и сложи маркуча на мястото си с нова скоба и вече колата си бачка супер, но остана проблема с загряването. :evil:
Питах майстора за смяна на термостата, но той каза че има проблем с водната помпа и трябва да му я оставя за 2-3 дни да я отвори и да види как е витлото-перката как е ако може да се оправи ако не да купувам нова и чак като се реши проблема с помпата тогава да говорим за проблем с термостата и евентуална подмяна. :(

Така че какви 370-600лв. за ремонт :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от golfhi » 01 Окт 2008, 20:12

Някой може ли да каже колко струва водна помпа за Е36 БМВ 318i 115hp 95г. да знам ако трябва да купувам...
Последна промяна golfhi на 01 Окт 2008, 20:17, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 01 Окт 2008, 20:14

Радвам се за теб колега,хубаво че не е прегряла.Сменяи помпата а не и прави ремонт не е златна,смени си и термостата и си пеи малкия дявол.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 01 Окт 2008, 21:58

Помпата е 90-110 лв,вземи задължително с метална перка(HEPU не е лоша
марка).Термостата е 20-30 лв.(Wahler или Behr).Задължително е да ги смениш и двете.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от golfhi » 03 Окт 2008, 23:00

Оказа се гарнитура засега, водна помпа и термостата си бачкат, но колата е била оставена почти без охлаждаща течност :shock: (а уж имаше в казанчето но когато са отворили помпата да я видят е изтекло много малко от течноста).Човека каза че БМВ се пълнело по-особен начин антифриза и затова в казанчето има а всъщносност почти няма нищо.Помпата даже била нова каза майстора - това значи че тоя дето купих миналата седница я е сменял скоро :twisted: .Термостата е тествал-отваря и затваря както трябва.
Въпроса ми е дали според вас е засегнагната само гарнитурата, и колко е цената на гарнитурата - трудно ли се сменя, че тоя измърмори че няма време сега да я сменя и да отида в сряда, а на мен тогава ми е последния срок да и сменям номера и талон.
Мога ли да се доверя на някой друг да ми свърши работата, при условие че всичките ми приятели ходят при тоя майстор и викат че бил най-добрия :?:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от golfhi » 05 Окт 2008, 13:43

Може ли някой да ми отговори колко струва гарнитура на главата, че моята е заминала. Трябва ми спешно :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TEODORO6 » 05 Окт 2008, 14:32

Ако ще сменяш гарнитура , задалжително шлайфай главата .И да я надуят за да се види дали не е пукната.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Rover Mini Mayfair,1.3,53cc

Мнение от stann69 » 05 Окт 2008, 16:34

golfhi написа:Може ли някой да ми отговори колко струва гарнитура на главата, че моята е заминала. Трябва ми спешно :help:

По-горе ти писах цени на 4асти които съм сменял.

Гарнитура глава-35лв на Феби.

Мога веднага да те свържа с човека....аз съм доволен от него.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stann69 » 05 Окт 2008, 16:36

TEODORO6 написа:Ако ще сменяш гарнитура , задалжително шлайфай главата .И да я надуят за да се види дали не е пукната.

Пълна промяна,повече от задължително :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от golfhi » 05 Окт 2008, 17:10

stann69 написа:
golfhi написа:Може ли някой да ми отговори колко струва гарнитура на главата, че моята е заминала. Трябва ми спешно :help:

По-горе ти писах цени на 4асти които съм сменял.

Гарнитура глава-35лв на Феби.

Мога веднага да те свържа с човека....аз съм доволен от него.

Благодаря за отговора, и да сигурно без шлайф няма да мине :confused:

Иначе я закарах на ход до майстора (на 1,5км.) и веднага изхфърли антифриза, язък за 26-те лева :evil: И това всичко заради тази гарнитура. Ама сега е в бокса и до 2дни яхвам бегачката - ще играе шлайфа сигурно дано само да не е нещо по-сериозно, че откачам без БМВ-то. До преди 2 седмици имах Ауди Б4 - ами няма нищо общо БМВ си е БМВ, и возия и вървеж и стойката на пътя. Много съм доволен, само да не беше ставал този проблем, ама всичко ще си дойде на мястото :confused:

пияния майстор
Аватар
Кара: на мастика с айрян
Мечтае да кара: е30 М3

Мнение от remaka » 05 Окт 2008, 17:22

И ако ти е казал повече от 140-150 лв за работа се махаи от там а гарнитурата на феби си я чукай у главата колега вземи си на Виктор Реинц и поне гарнитура за всмук колектор ако не друго!!!
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност :)
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи :)
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stann69 » 05 Окт 2008, 22:37

remaka написа:И ако ти е казал повече от 140-150 лв за работа се махаи от там а гарнитурата на феби си я чукай у главата колега вземи си на Виктор Реинц и поне гарнитура за всмук колектор ако не друго!!!

...грешката е моя.
Гарнитурата е на Виктор Рейнц,а на Феби беше веригата която върнах.

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 05 Окт 2008, 22:46

Демек прегряла,или не?
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от golfhi » 05 Окт 2008, 23:09

pistata9889 написа:Демек прегряла,или не?

Ами прегряла е, да - не се знае още за пораженията, но майстора каза че гарнитурата е за смяна - каза 70лв. за работа (добре ли е цената?) и сигурно после шлайф на главата.

пияния майстор
Аватар
Кара: на мастика с айрян
Мечтае да кара: е30 М3

Мнение от remaka » 05 Окт 2008, 23:23

golfhi написа:
pistata9889 написа:Демек прегряла,или не?

Ами прегряла е, да - не се знае още за пораженията, но майстора каза че гарнитурата е за смяна - каза 70лв. за работа (добре ли е цената?) и сигурно после шлайф на главата.
Цената е супер а за шлаифа зависи какви са поражени в най-добрия случай работата и правенето главата (пасване клапани,гумички-няма да я сваляш всеки ден) е към 120-150лв(тва говорим сваляне,ремонт,ревизия и качване) всичко да дойде без гарнитури масло и т.н.
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност :)
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи :)
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!

Предишна

Назад към E36