Какво BMW да си взема

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 01 Окт 2008, 15:44

Да така е темата заприлича на помия. Но и ти помогна за това: "Взимай което ти е на сърце" много полезно! Точно затова ги няма онези прословути златни времена. Я си представи как ти се чудиш какво да си купиш и някой ти казва "вземи това което ти е по сърце" :comp:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 01 Окт 2008, 16:36

PeReZ написа:Да така е темата заприлича на помия. Но и ти помогна за това: "Взимай което ти е на сърце" много полезно! Точно затова ги няма онези прословути златни времена. Я си представи как ти се чудиш какво да си купиш и някой ти казва "вземи това което ти е по сърце" :comp:

ама чакай малко бе човек........ аз може да си имам лично виждане за колата защо трябва да му казвам на човека какво да си вземе и моето менение да остане меродавно ли ???
Ми първо аз като реших да взимам колата съм проучил АБСЛОЮТНО всичко за нея, с какъв мотор да е, какви екстри, коя годиа, кога правят подобрения и кво ли не и имайки предвид всичко това си избрах коата, търсих я известно време, излена подходящата за моите виждания обява и след огледа я купих. Това с копуването на кола не като да си купиш бонбони нали се сещаш....... Те са маса от фактори.

Ето ок щтом не съм помогнал аз ще споделя как аз расъждавах при покупката на колата.

- Та значи колата ще я карат предимно майка ми и баща ми и ще бъде семейна ==> седан - 4 врати....

- Колата няма да се кара с юркане а се взима по-скор за ежендневието ==> 4 цил. двигател и изключително опрростен и надежден и имайки предвид М40(без да се обиждат някои колеги) избора бе М43Б18

- за 3.5години на предишната кола направихме 70к км ==> обоснована инвестиция на газов инж.

- преглед на бюджета, който позволява копуването на вече горе описаната кола като се има предвид че са заделени поне половината от цената и за стягане имайки предвид в какво състояние се намират тези "нови" 15г коли за някои от форума те дори са им златни
;) едва ли не все едно са си купил дори по-добра кола от новат (но това е тема на друг разговор).

- следваща стъпка намиране на коли по критерия и след 3 месеца търсене излезе кола която купихме ;)

с няколко думи колята която ми е на сърце а тя е БМВ и абсолютно задоволяваща нуждите и изискванията ми........

надявам се да съм си изяснил предишния пост и да съм помогнал вече ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от marcy » 01 Окт 2008, 20:26

колеги какво ще кажете за това днеска го гледах двигателя мърка
само предните амортисьори са за смяна на пръв поглед
иначе отпред е удряно сменян е калник фар броня
може да го даде на 6000лв

http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi?topm ... f1=details

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 01 Окт 2008, 23:08

бива ,горе долу.ако те кефи я зимаи да не съжаляваш после

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 02 Окт 2008, 21:23

Като нов собственик на баварка мога само да кажа да не бързаш защото ще земеш 1вата която ти хареса и не се знае какъв боклук ще е разучи разходи се из сф из автокъщите виж всички които си аресаш мисля че не трябва да прибързваш просто :uups: :)
Каквото и да избереш бмв ли е .... абе тва е най великата марка коли....

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 02 Окт 2008, 22:05

marcy написа:колеги...

Бате,закарай я на човек,който разбира да и фърли едно очо на колата..ако найстина е шперко инвестицията си заслужава...и бъди спокоен,е36 неудряно май не остана ;) На пръв поглед колата си изглежда добре
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw 318 is » 02 Окт 2008, 23:21

колега взимаи на теб какво ти харесва и си я направи както ти харесва :mhihi: нали все пак ти ще я караш таз колица :mhihi: аиде успех и дано случиш на машинта :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от na4o1978 » 03 Окт 2008, 23:13

Audi- A4
дай му гас

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 03 Окт 2008, 23:18

Значи в темата тука се оказахме прави за удара :mhihi:

После елате пак да обяснявате как трябвало да научим кога слагали новата маска :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Данаил » 04 Окт 2008, 14:39

Аз ще бъда кратък ! Бмв ще купваш и газови настроения ! пъъъълни щуротийй ! Двигатела е разработен за бензин ! Като нямаш пари за бензин не си купувай бмв пък дизел бмв пълна гадост !
Дидо

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Данаил » 04 Окт 2008, 14:45

И за тия пари и малко повече от Германия може да се намери много по читав Ис ето линк ! http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... eNumber=11
Дидо

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Данаил » 04 Окт 2008, 14:46

вярно е че е по стара година но на друго прилича ! Оная обикновенната там
Дидо

ентусиаст
Аватар
Кара: настрани
Мечтае да кара: M3 Power
Детайли за колата: BMW E36 320 coupe

Мнение от stef4o_BMW » 04 Окт 2008, 20:15

Колега ако е как казваш зимаи,много е добро аз търсих ис-ка но ненамерих хубава дано да е здрава ,ЗИМАИ струваси
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kando » 06 Окт 2008, 20:21

marcy за разлика от другите съфорумци аз ще те ангажирам със мнението си,защото от една страна и аз съм на твоите въпроси във момента и второ -явно съм чел по отдавна и съответно повечко из форума в сравнение със теб .... а и трето не маловажно(ще разбереш защо),аз съм от Търновския край

Значи от всичко изчетено дотук и дискутирано със някои хора из форума(на лс.)се стигна до вариянта или 318 или 320,като гласовете са в доста повече за 320 - накратко води се доста издръжлив и добре пресметнат двигател (сравненията м/у двата за скоростните и динамичните им характеристики във момента не говорим)който работи завидно добре при качествено монтиран инжекцион.Но при положение че говорим за около 15г. машини вариянта за 318 изобщо не е за зачеркване,ако се намери запазен такъв ще си (сме) достатъчно доволен от марката БМВ за да си купуваш от нея докато си жив.
За ГИ притесненията идват във повече от това кой и как ще ти я монтира,независимо от сумата.Разбира се все пак кинтата си е решаващ фактор щом говорим за качество,но има достатъчно доволни от ГИ за по 1400-1600 лв.,а има и леко недоволни при суми от 2500 +лв,а разлика от 1000+лв не е малка (просто моите размишления стигнаха дотам че щом има хора доволни от ГИ за 1400лв.,защо да се засилвам на 2400лв.,явно разковничето е да намериш свестния и кадърен механик - а от там вече е ясно че при по скъпия вариянт ще бъдеш още по доволен,но все пак 1000лв. разлика ... и 15г. кола,нали се сещаш).

А сега за механика,значи почнах да търся кой от къде е доволен,но за съжаление повечето участници от форума са или от южна БГ.,или Варна,а това е не малко разстояние,особенно като винаги си оставяш едно наум че може да се наложи донастройване на ГИ - пък и изобщо,където се вика хубаво е да се поприказва със човека първо за кога как и какво,ама на 4-и очи а не телефон;после работата не се знае колко време може да отнеме,разбирай няколко дена .. и все в този ред на мисли,предполагам че разбираш усещането ми за неудобство при толкова далечно разстояние.И в обща сметка има един сервиз във Плевен(доста по удачно от към разстояние)от който ако е имало недоволства,механиците са вземали мерки за отстраняване на неудачите,досега все успешно.И съвсем наскоро разбрах от мой близък приятел че има един тип във Търново(но не го питах за име)който досега се справял доста добре,всъщност се занимавал конкретно със ГИ от няколко години и знаел всякакви шукаризми(извинявам се че звучи така неуко,ама като съм и аз един ламер да не ти е приказка със мен) които може да ти направи според модела на двигателя.До няколко дена (понеже инфото което ми попадна беше във движение и на бързо)ще се чуем със братлето и ще знам кой е този механик във Търново и къде точно се намира,а ти ....... понеже ми писна да пиша подробно,зацепвай .... разпитваш из града всякакви мнения за него,отиваш виждаш как стоят нещата и т.н. и т.н. и после влизаш тука и пишеш ако не във темата то поне на лични.

п.п.а ве ГИ-то било некво италианско ама не моем се сети как им беше името на тея жабари ве - нещо като Бартолини май звучеше .... а ве един от тука(форума) вчера мярнах че има такъв и е предоволен,ама сега не мога да го намеря .... то стана егати обърквацията вече

ПОЗДРАВИ

кандидат ентусиаст
Аватар

Здр БРАТО

Мнение от bateto » 14 Окт 2008, 18:48

Брато и аз минах по твоят път преди 2 месеца.Чудех се всеки божи ден дет се казва кво да си взема 318 ИС или 320.Като бях на един милион процента че ще му сложя сасчица.Така та значи взих си 318 ис защото от към 0 до 150 км ускорение двигателят се развърта по бързо от 6-така.Колата е с ковани бутала за да издържа на рязане в критичните.Разходат и е по малаък с около 2 литра на 100.И по евтино се подържат 4-ри цилиндара от 6.Та за гъзта приготвих си аз 1500 лв и за да не стане реклама няма да кажа каде отидох в Варна в най-най големите газаджи в варна но баща ми е авер с собственикат им и та той ми вика ти побърка ли се кво ти стана.БМВ-то е пълен инжекцион което е кофти за газта,няма смисъл 1-вият месец колата хараби ама после икономията ти отива в датчици,запушват се инжекторите(450лв) и двигателят почва да работи неравномерно,после дебитомерчето заминава(220лв).И така почва целият купон 1-ви датчик сменяш 2-ри и тн.А колкото и да те обеждават че газов инжекцион и да си я караш на бензинче варвеш 1 към 1 залагам си колата че не е така.Виж ако колата е друга голф 3 моноинжекция вече съм по съгласен ама за БМВ не че няма да стане просто кирията се губи в други разходи.Ти решаваш.
България е единствената държава в която докано изпреварваш в насрещното някой може да те блъсне отзад.

ПредишнаСледваща

Назад към E36