М43Б18 - Разтрака се. -> следва продължение...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- guns3
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318ис
- Мечтае да кара: //М-Без Значение
amd написа:Като загрее маслото става доста по-рядко (особено сега в студа е гъсто без да палиш колата), явно няма достатъчно мазане някъде - дали повдигачи, дали и при теб верига/успокоител на верига. Абе какво става в този форума, толкова много мотори да се разтракат наведнъж
Колега лошото е че проблема се появи още при последните летни жеги!!И моите предположения са като твоите че е от веригата или повдигачи-Но като я погледне майстора ще споделя какъв е бил проблема!!!

- menchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw E36 compact
- Мечтае да кара: BMW X6
Колеги аз имах доста лош късмет като чета какво сте написали,представяте ли си,още като си купих колата и след два дни ми се разтропа така нещо отпред към двигатела,оставих я да я правят и се оказа че има някакво парче желязно ли беше или платсмасово не се сещам влязло през смукателните тръби и беше начукало едното бутало и по главата имаше резки и се чудех дали продавача не беше ме изиграл,а сега виждам че е било често срещано явление,че си направих ремонта както трябва със смяна на нови клапани,шлайф,гарнитури и сега е перфектна,само сега се чудя дали ако е от някаква клапа това парче което е влязло,дали не трябва да се сменя клапата от която се е чупило парчето,някакво мнение да има някой?
- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
menchev написа:Колеги аз имах доста лош късмет като чета какво сте написали,представяте ли си,още като си купих колата и след два дни ми се разтропа така нещо отпред към двигатела,оставих я да я правят и се оказа че има някакво парче желязно ли беше или платсмасово не се сещам влязло през смукателните тръби и беше начукало едното бутало и по главата имаше резки и се чудех дали продавача не беше ме изиграл,а сега виждам че е било често срещано явление,че си направих ремонта както трябва със смяна на нови клапани,шлайф,гарнитури и сега е перфектна,само сега се чудя дали ако е от някаква клапа това парче което е влязло,дали не трябва да се сменя клапата от която се е чупило парчето,някакво мнение да има някой?
Да, това което си описал е точно това което се случи с моята кола.
Ми.. не чак толкова често срещан проблем, ама срещан все пак.. явно и това е слабо място, то колкото е по-сложна колата - толкова повече неща може да се развалят. С риск да обидя някой от колегите смея да кажа че Е36-ците имат доста слаби места, вероятно и заради многото шукариики и модернизации, съдя по това че брат ми има Голф 2, колкото и да е банално и колкото и да е плюта колата е на над 20 години и в последните 4 години колата му е имала много ама много по-малко проблеми от моята, която е на около 13 годинки.
А иначе за клапата - много е вероятно да са ти я махнали и повече да няма риск да се чупи, аз моята смятам да я махна. И не смятам че продавача те е прецакал - моята кола 2 години работи безупречно като мотор , ни масло гореше, разхода и беше много добър, вървеше си стабилно.. не си го обеснявам и с късмет това което се случи, леко съм разочарован как може при коли от който се очаква толкова високо качество да им се появяват такива "слаби места", за всичко друго по колата досега го приемах.. ама като разбрах че и това приемат за "слабо място" и съм леко разочарован от немците.

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Aбе и аз имам доста разочарования вече, но историята продължава, както е написал един колега 

BMW only!
- nelim
- младши ентусиаст
-
amd написа:Aбе и аз имам доста разочарования вече, но историята продължава, както е написал един колега
Така е, и аз продължавам.. откакто я няма колата карам една служебна Дачия, обаче не е същото, много ми липсва моята и чакам с нетърпение да ме повози пак

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- nelim
- младши ентусиаст
-
vld написа:Колега би ли написал колко пари струват частите които си напазарувал
Ок, макар че има друга тема за части и цени, тази така или иначе е отворена пък и е за проблема.
Имам си ги описани в файл и не ми се играе да ги пиша на кирилица.
Цените смея да твърдя че някой са с отстъпка
BMW Garnitura angrenaj gumena - 12.05
BMW Garnitura angrenaj 2 - 8.11
SACHS Syedinitel K-kt - 236.86
VAICO Garnitura SAKS - 5.40
BMW Flanec - voda zaden - 12.63
ELRING Garnitura glawa - 78.00
ELRING garnitura kapak klapani - 18.84
DPH Gumichki klapani 8br - 7.76
ELRING Garnitura in. kolektori - 9.64
ELRING Garnitura ex. trabi - 29.80
ELRING Garnitura karter - 14.48
KolbShm Wodna pompa Kolben Shmit - 92.00
KolbShm Segmenti (4) BMW O84.000 - 108.12
KolbShm Bielni lageri - 25.91
DPH DPH-WR-I Semering kol. val-mah-19.90
OSVAT Klapan izpuskatelen - 15
OSVAN Klapan vsmukatelen - 29
Дотук: 723.5
Cenite sa v leva.
Ремонта обаче още не е свършил - не са дошли:
цените ще им напиша като дойдат
- болтове за главата
- маркуча от термостата до радиатора
- гарнитурата на ангренажния капак
- 2-та датчика температурни на главата
Очаквам да ме оправят около 200лв и за останалите части.
За работата още незнам колко ще струва общо, като се оправи колата ще пиша и затова.
А иначе, това не е много точна сметка за относния проблем защото аз допълнително сменям:
- 2-та датчика на температурата ( не ми мери верно откакто съм я купил затова сменям този към таблото.. ама и без това сменям единия, реших да сменя и двата )
- Съединител комплект + смяна ( и това се каня да го сменя откак съм я купил )
- Водна помпа (работи си, обаче е с пласмасовите витла, затова и нея реших да сменя )
- Сегменти и биелни лагери ( цилиндъра не беше надран, реално можеше да се оправи главата където беше и проблема и надолу да не се пипа, обаче реших да правя всичко )
- Фланец за водата (този фланец отзад м/у купето на колата и главата е пластмасов и е много труднодостъпен затова реших и него да сменя сега щото ми се видя и леко напукан, иначе и той не е правил проблем )
- Маркуча от термостата ( и той е ОК, обаче е леко пернат от перката вероятно и също реших да го сменя докато е време )

- menchev
- кандидат ентусиаст
-
леле ти си сменил цялата кола колега,то остана май само и купето да смениш и ще си в чисто ново БМВ
дал си пари още малко колкото струва колата

дал си пари още малко колкото струва колата

- nelim
- младши ентусиаст
-
menchev написа:леле ти си сменил цялата кола колега,то остана май само и купето да смениш и ще си в чисто ново БМВ
дал си пари още малко колкото струва колата![]()

Ама недей така, знаеш ли още колко чаркалъци има по колата

Аз бях пред дилема дали да я оправям или да взема нова.. ама ква е гаранцията че и другата няма да се прецака нещо ?
По тая така или иначе съм давал пари, на далавера няма да излезна, то е ясно, колите само пари ядат, както казва бащата - колата си е като член семейство

- menchev
- кандидат ентусиаст
-
и аз моята след като и направих ремонта,смених и всички консумативи,масла,филтри,ремъци,ролки,обтегачи и кво ли не друго и си мислех дали да не направя бартер за някоя друга,но като се замисли човек тъкмо и знам какво съм сменял и в какво състояние е,а ако взема друга,може би историята ще се повтори на ново и на ново смяна на всичко и така мога цял живот да съм ВИП клиент на сервизите
ама кяр няма да има от всичко това,ставаш като роб на колата

40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3