ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от quentin » 06 Дек 2012, 12:41

Здравейте,

Как се свалят задните колони на Е36 компакт?
Никъде не виждам никакви болтове, на напъване не поддава, а искам да сменя колоните с някви по яки...
Ако не става с газ, пробвай с повече газ...

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 06 Дек 2012, 17:02

Колеги , колата като е студена и като я запаля гасне, като я запаля отновом мени обороти. Идеи какво може да е ? Мотора е М42б16
Последна промяна randity на 06 Дек 2012, 18:03, променена общо 1 път
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320dA
Мечтае да кара: e46 M3
Детайли за колата: touring facelift 04'

Мнение от lancerpor » 06 Дек 2012, 17:14

lancerpor написа:Какво ще стане ако си препълня охладителната система с антифриз? На загряла кола отворих капачката, запалих колата, а течността беше до средата някъде. След като я запалих налях около 200мл антифриз и се напълни до капачката. Пуснах парното на 4 и на топло и държах известно време колата на около 2000 оборота, но нивото не намаля. Което значи, че колата си е била пълна и добре обезвъздушена. Та въпроса ми е има ли опасност ако карам така с антифриз пълен до горе?

Пак повтарям, че колата работи така пълна максимум 2 минути след което я проверих дали има някакъв останал въздух в системата и я изгасих. Днес слязох да източа това което съм препълнил и видях, че под колата имаше локвичка антифриз. Наведох се и от маркуча долу (този който е под капачката) се образуваше капка. Това в следствие от препълването ли е или просто така или иначе му е дошло времето?
Изображение

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 06 Дек 2012, 19:18

Ако капачката на радиатора ти работи правилно, то излишния антифриз ще излезе през нея когато работи колата. Мисля, че маркуча и това, че си я препълнил нямат нищо общо, но пък ако капачката ти е скапана и не изпуска налягане може през него да е избило, знам ли.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 06 Дек 2012, 19:27

randity написа:Колеги , колата като е студена и като я запаля гасне, като я запаля отновом мени обороти. Идеи какво може да е ? Мотора е М42б16

Такъв мотор не съществува. Иначе възможностите са много, по ред стъпково моторче, горивен филтър, дебитомер, TPS, вакум маркучи.

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 06 Дек 2012, 20:59

M43 .. Писах от телефон .. А има ли начин да проверя всички едно по едно и как да разбера, ако е от него, щото да се смени всички ще дойде нанагорно. :oops:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 1.6i м43б16

Мнение от aliays » 06 Дек 2012, 21:35

randity написа:M43 .. Писах от телефон .. А има ли начин да проверя всички едно по едно и как да разбера, ако е от него, щото да се смени всички ще дойде нанагорно. :oops:

Като за начало отиди на диагностика, да видиш какво ще ти кажат... ;)

User
Аватар

Мнение от b00st » 07 Дек 2012, 20:20

randity написа:M43 .. Писах от телефон .. А има ли начин да проверя всички едно по едно и как да разбера, ако е от него, щото да се смени всички ще дойде нанагорно. :oops:

Всичко може да се провери, чистиш стъпковото, сменяш бензиновия филтър, дебитомера и ТPS-а се замерват, а маркучите се проверяват и чистят. Също и гуфрето след дебитомера трябва да се види, то спада към маркучите.

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 07 Дек 2012, 23:44

b00st написа:

Всичко може да се провери, чистиш стъпковото, сменяш бензиновия филтър, дебитомера и ТPS-а се замерват, а маркучите се проверяват и чистят. Също и гуфрето след дебитомера трябва да се види, то спада към маркучите.

Мерси колега ! :bowdown:

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 coupe/m52b20

Мнение от auditek » 08 Дек 2012, 1:14

Здравеите.Преди два дена смених маслото на скоростите,защото напоследък като взеха да падат температурити сутрин скоростите започнаха да влизат стравнително по трудно,след някои друг километър се оправяха.Сложих АТФ декстрон 3,но проблема си остана скоростите отново си влизат трудно докато се пораздвижат и след това започват да си влизат нормално.Колата е е36 купе,мотора м52б20.Нормално ли е това или има някакъв друг проблем?Благодаря предварително.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 325 TD
Мечтае да кара: 330D

Мнение от Na1kA » 08 Дек 2012, 14:04

Колеги,някой знае ли от къде мога да си намеря жило за предното стъкло (шофьорското) и какви пари горе-долу.
Става въпрос за 325td....без ел. стъкла съм.Вчера понечих да смъкна стъклото,нещо изпука в кората и предната част (от към огледалото) увисна,а задната се вирна.Предполагам че съм скъсал едно от 2-те жила на стъклоповдигащото у-во.Търсих по моргите,но не намерих.
Другият ми въпрос е трудно ли се сменя ? Понеже до сега не ми се е налагало да сменям,а и не съм виждал как става... :|
Изображение

Изображение

User
Аватар

Мнение от b00st » 08 Дек 2012, 15:45

Нормално е, даже ако си беше прочел книжката щеше да го намериш описано.

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 08 Дек 2012, 17:21

Колега с риск да ме линчувате колко е нормалния разход за М50Б20 ванос извънградско при скорост 120-140 км/ч ? Засяках го мойто сега 9.85 на 100 при почти постоянни 130-140 км, това е разход на газ.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от Hadjy » 08 Дек 2012, 23:06

Na1kA написа:Колеги,някой знае ли от къде мога да си намеря жило за предното стъкло (шофьорското) и какви пари горе-долу.
Става въпрос за 325td....без ел. стъкла съм.Вчера понечих да смъкна стъклото,нещо изпука в кората и предната част (от към огледалото) увисна,а задната се вирна.Предполагам че съм скъсал едно от 2-те жила на стъклоповдигащото у-во.Търсих по моргите,но не намерих.
Другият ми въпрос е трудно ли се сменя ? Понеже до сега не ми се е налагало да сменям,а и не съм виждал как става... :|

Не е жило колега, счупил или се е извадил предния водач на стъклото от шината. Пласмасови са и не са скъпи.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от Hadjy » 08 Дек 2012, 23:10

Spit-Fire написа:Колега с риск да ме линчувате колко е нормалния разход за М50Б20 ванос извънградско при скорост 120-140 км/ч ? Засяках го мойто сега 9.85 на 100 при почти постоянни 130-140 км, това е разход на газ.

Завиди от това как натискаш педала на газчицата и какъв е терена. Нормално е да бъде м/у 7.5 и 9.5. Във форума има техническата книжка за Е36. Разгледай я.

ПредишнаСледваща

Назад към E36