ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 1.6i м43б16

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от aliays » 28 Ное 2012, 10:30

sailo99 написа:Здравейте,понеже съм нов във този форум може да имам малко грешки, та въпроса ми е следния:Колата е BMW e36 1995 coupe Vanos
Колата си ми дига градуси без проблем до нормалното обаче парното ( или климатроника) е нагласен на 32 градуса и неиска да духа топло. Обезвъздуших го уж, тръбите парят тия отпред , но не знам, къде е проблема точно.Мерси предваритвелно

Заповядай колега..... 8)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: напред с вратите
Мечтае да кара: M3

Мнение от Angelov91 » 28 Ное 2012, 18:16

Колеги стъпковото моторче можеше да се чисти нали :D ,че нещо почнаха да ми играят оборотите а като махна буксата няма проблеми ?!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 28 Ное 2012, 18:23

Чисти се :yes:

Потребител
Аватар

Re:

Мнение от Dilara89MZ » 28 Ное 2012, 20:01

stambo_81dg написа:
bmw 318 is написа:спортните пружини меки ли са или твърди?И защо като си резнем пружините почвало да хлопа и сдухвало амортесора?

твърди са, аз съм рязал на две коли които съм имал пружини и съм нямал проблеми :roll:

и аз имам едно питане- на е36 купе как се свалят задните стъкла :?: :?:

не се свалят,аз сменявах на моето задно-ляво и е залепено със силикон или полиуретан за легло на гредата,при смяната изрязах парчетата от старото и залепих новото(за предпочитане е при смяната да използваш черен полиуретан на сика,от личен опит знам ,че той е ено от най-здравите лепила от силиконов тип)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 28 Ное 2012, 20:17

Някой може ли да препоръча всещи за м42б18. По каталог ги дават 40 лв броя :kuku: . Нещо по-евтино има ли?
Вярно ли е, че лесно запотяване на стъклата е признак за стар филтър на купето?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 28 Ное 2012, 20:36

zafirovp написа: . Нещо по-евтино има ли?

Разбира се че има, какви са тия глупости по 40лв. парчето. Толкова са всичките и то перфектни.
Препоръчвам ти за твоят мотор BKR6EK. Аз последният път пробвах с DENSO и съм доволен.(забравих моделът, можеш да провериш по каталог кой модел го дават за твоят мотор). И двата вида средно вървят по 8-10лв. парчето.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 28 Ное 2012, 20:53

zafirovp написа:Някой може ли да препоръча всещи за м42б18. По каталог ги дават 40 лв броя :kuku: . Нещо по-евтино има ли?

Ония ден сложих BKR6EQUP 4 електрода :yes:
Тука се намират за към 23-25лв/бр.
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 0004_n.jpg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: напред с вратите
Мечтае да кара: M3

Мнение от Angelov91 » 28 Ное 2012, 22:40

Вярно ли е, че лесно запотяване на стъклата е признак за стар филтър на купето?[/quote]

Или горна помпа съединител , или радиатор на парно спукан... Имам го същия проблем , но все ме мързи да погледна кое е :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Re: Re:

Мнение от plradev » 28 Ное 2012, 23:53

Dilara89MZ написа:
stambo_81dg написа:
bmw 318 is написа:спортните пружини меки ли са или твърди?И защо като си резнем пружините почвало да хлопа и сдухвало амортесора?

твърди са, аз съм рязал на две коли които съм имал пружини и съм нямал проблеми :roll:

и аз имам едно питане- на е36 купе как се свалят задните стъкла :?: :?:

не се свалят,аз сменявах на моето задно-ляво и е залепено със силикон или полиуретан за легло на гредата,при смяната изрязах парчетата от старото и залепих новото(за предпочитане е при смяната да използваш черен полиуретан на сика,от личен опит знам ,че той е ено от най-здравите лепила от силиконов тип)

Преебал си се :winky:

stambo_81dg задните стъкла,разбира се ,че се свалят... Маха се кората покриваща колонкта при колана и там дето съм оградил на снимката,бъркаш с камък и развиваш. Развиваш болтовете и отзад на държача и стъклото изпада. Няма изрязване,разлепване и т.н. шитни ;)

Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от quentin » 29 Ное 2012, 11:28

Привет колеги,

Искам да си вържа новата музика в Е36 компакт 99г., но не ми е ясна схемата на кабелите на колата.
Дали можете да кажете откъде да намеря схема на кабелите - кой за какво е?

благодаря предварително.
Ако не става с газ, пробвай с повече газ...

Потребител
Аватар

Мнение от sailo99 » 29 Ное 2012, 14:24

aliays написа:
sailo99 написа:Здравейте,понеже съм нов във този форум може да имам малко грешки, та въпроса ми е следния:Колата е BMW e36 1995 coupe Vanos
Колата си ми дига градуси без проблем до нормалното обаче парното ( или климатроника) е нагласен на 32 градуса и неиска да духа топло. Обезвъздуших го уж, тръбите парят тия отпред , но не знам, къде е проблема точно.Мерси предваритвелно

Заповядай колега..... 8)

Кое точно колега?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 29 Ное 2012, 23:18

Здравейте,
Днес ми се скъсаха двата кабела на сензорите на парктроника. Кабелите излязоха от датчика. Разглобих датчиците и вътре има малка платка. Може ли пак да се запоят. Цвета им е сив, и просто няма къде да взема резервни. Моля СПЕШНО за съвет, понеже утре следобяд заминавам за седмица, а приятелката ми без парктроник ще съсипе колата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 320d
Мечтае да кара: Ferrari
Детайли за колата: M47D20 6MT

Мнение от NeRoX » 30 Ное 2012, 3:17

Аз две питания. Едното е във връзка с щипките на лайсните. Падна ми лайсната на задна дясна врата. Положението зад нея е че и четирите щипки са с изпочупени крачета за хващане на самата лайсна и тя не може да стои закрепено и пада. Странното обаче ми е също, че преди са лепени със силикон въпросните щипки за самата врата, което ми е странно. Как оригинално се закрепят въпросните щипки за вратата? И като цяло дайте идеи как мога да си хвана хубаво лайсната. Да си търся такива щипки от морга или не си заслужава. Ето и снимка, за по-добра представа:

IMG665.jpg

Второто ми питане е по-случай опънатия праг както се вижда на снимката. Имах ръждиво петно на прага отдолу, което се виждаше само на канал. Точно пред задна дясна гума. Реших, че няма да го мисля за сега. Съдбата обаче реши друго. Оказа се, че точно над тази ръжда се намира главината (ако мога така да я нарека) в която влиза крика. Въпросната главина се завъртя в леглото си като изкърти ръждата отдолу и ми опъна странични праг напред. Трябва ми добър тенекеджия в София, който да не реже глави и да може да се справи с проблема ми. Предполагам трябва да се наложи на мястото си въпросната главина и отдолу да се направи заварка и след това да се пръсне с каквото е нужно. Та ако може да ме насочите към някой.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 30 Ное 2012, 15:46

NeRoX написа:Аз две питания. Едното е във връзка с щипките на лайсните. Падна ми лайсната на задна дясна врата. Положението зад нея е че и четирите щипки са с изпочупени крачета за хващане на самата лайсна и тя не може да стои закрепено и пада. Странното обаче ми е също, че преди са лепени със силикон въпросните щипки за самата врата, което ми е странно. Как оригинално се закрепят въпросните щипки за вратата? И като цяло дайте идеи как мога да си хвана хубаво лайсната. Да си търся такива щипки от морга или не си заслужава. Ето и снимка, за по-добра представа:

IMG665.jpg

Щипките се продават нови и струват около лев ако не се лъжа, та май и по-малко. По-добре си купи, вместо да лепиш със силикон. Те си влизат в дупките на колата и се захващат нормално ако са здрави.
Има ги в Камор със сигурност.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от quentin » 30 Ное 2012, 18:15

Angelov91 написа:Вярно ли е, че лесно запотяване на стъклата е признак за стар филтър на купето?

Или горна помпа съединител , или радиатор на парно спукан... Имам го същия проблем , но все ме мързи да погледна кое е :D[/quote]

най - вероятно филтър на климатика/купето - под жабката отляво
Ако не става с газ, пробвай с повече газ...

ПредишнаСледваща

Назад към E36