За хората с регулируемо Diederich,JOM,FK и др.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: За хората с регулируемо Diederich,JOM,FK и др.

Мнение от Dirty M5 driveR » 20 Дек 2012, 18:03

И файда от всякакви окачвания и чудесии, като всяко колело гледа на където си иска :mhihi: Чак се чудя това некви бъзици ли са?! :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 20 Дек 2012, 18:34

Dirty M5 driveR написа:И файда от всякакви окачвания и чудесии, като всяко колело гледа на където си иска :mhihi: Чак се чудя това некви бъзици ли са?! :dunno:

Е36 е Голф 2 от периода 1999-2004
Голф 3 от 2004-2007
евтин кенеф, който се притежава от три вида хора
1. Пълни идиоти които правят колата като цигански катун но нямат абсолютно никакви технически знания и култура - за пример прегледай последните 20 теми в подфорума
2. Абсолютни непукисти, които сменят нещо по колата с най-евтиното и то само когато се счупи и когато се счупи оревават орталъка че виж колата е гадна - за пример отново последните 20 теми
3. Шепа сектанти, които годишно дават толкова пари за нови части, за поддръжка и подобрения колкото и струва една Е36-ца...

Те тва е :) сега при положение че от 100 човека около 70% са от първа група, 30% са от втора и остатъка - статистическата грешка дет се вика са от трета ... кво очакваш като теми и мнения :)....

П.С. Преди месец В6 отпред ме остави :) ... да ревнах с глупави теми ... или питания, наведох главата намазах бузките и .... така сега пак съм щастлив... а хич да не е съм от втора група ...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Дек 2012, 18:41

То затва хората влизат в тоя раздек да се посмеят.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 20 Дек 2012, 18:45

Абе давайте си милиони ако щете! Който смята че има много повече кола от моята е добре дошъл на пистата да се пробва. Аз колата съм я взел да карам и да троша както ми е кеф, а не да се снима по паркинги и гаражи..еее аман от оплювки. Имал бил билщайн за 25 бона..и кво? Колко гуми скъса тая или миналата година??? Има просто хора, които карат или поне се опитват. Моята не е от раздел музейни експонати.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 20 Дек 2012, 18:47

За мен ли иде реч?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 20 Дек 2012, 18:50

За всеки който дискриминира и определя хората според парите които човек налива в колата си. Каквото искаш мисли. Аз поне не обиждам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Coulthard » 20 Дек 2012, 18:52

bum_bum написа:То затва хората влизат в тоя раздек да се посмеят.

Е как да не се смеем на хора които дават по 2-3 бона годишно за тая стара тенекия ... :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 20 Дек 2012, 18:55

Тука още отначало трябва да се уточни кой ще си троши колата и кой ще я прави. Щото аз съм далеч от мисълта, че повечето тука имат намерение да си трошат машините. Едните карат квото им падне докато умре, другите си правят с мерак колите. Да - аз лично не мога да си позволя да карам колкото ми се иска, ама е снощи примерно както наваля сняг излязох за 40 мин. из града, поизметох улиците и се прибрах с кеф. С 4 нови гуми и шпер се накефих безброй пъти повече, отколкото преди две години с е36-цата с по-вървежен мотор, но с гадни гуми и отворен диф.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Coulthard » 20 Дек 2012, 18:59

ръб-че май не ме разбираш правилно .... не може да искаш кола за писта с която да постигаш някакви резултати без да наливаш в нея, без каквато и да е била техническа мисъл или поне да имаш мозък като ти дадат съвет да прецениш дали ти трябва или не....
Писта ко викаш за пистата ??? окачването не ти трябва така ли, тва че отзад двете ти гуми гледат в различни посоки и то в трите измерения не се отразява на времената, скоростта в завоите и тн... не обичам да късам гуми, обичам да ги изразходвам равномерно и с удоволствие... относно билщайн-а ако не ме разбра да ти го опростя специално за теб- съжалявам че го взех - 2г - 40 000км и е чао - преден десен ... помахах им за довиждане и си взех Боге - доста по-евтини газови двойнодействащи с стержин по-дебел от палеца ми и колата се държи по същият начин - ако не си ме разбрал другия вариант е да ти го нарисувам ... ама тогава някой модератор ще ми направи забележка
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 20 Дек 2012, 19:08

Мен лично на сняг не ме кефи да карам - нито се чуват гумите нито пушат - нищо. А и колата е много по-предвидима на сухо и позволява по-големи скорости. За мен колата ми не е икона а и ако имах възможност щях да карам японец. Имам приятел, който дава 80лв за предни накладки, купи си чисто нови джанти 17, смени си целия салон и в крайна сметка има сменени за 5 години 3-4 комплекта гуми..моята е на варел и има доста повече километри на прекъсвач за 2 години от доста от хората тук. Аз спирам да пиша понеже явно цигани/скръндзи и други такива като мен които си правят сами колите с 800лв заплата не се толерират.

Наклони ще гледам като стигна нивото на язов и компания. Засега се уча и не го крия. Скоростта ми в завоите е между 60 и 80 км/ч така че наклоните ми не са толкова фрапиращи. Миналата година минавах реглаж отпред и отзад, тая не съм и разлика особена няма. Като си обслужа окачването напролет ще мина пак. И както написах на предната схраница за педантизма се избазиках.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 20 Дек 2012, 19:19

ръб написа:За всеки който дискриминира и определя хората според парите които човек налива в колата си. Каквото искаш мисли. Аз поне не обиждам.

Че аз кога съм те обидил? Факт е, че много хора твърдят че използват е36 за развлечение. А Билщайна ми не струва 25 бона, дори и 2.5 не струва ;)

Всеки решава какво и как да кара. Аз не бях карал на писта, щото няма къде. Тая година имаше възможност да се покара на Серес и отидох. Догодина живот и здраве пак. :dunno: Та може и да карам по 1 път в годината ама карам истинска кола на истинска писта. Така ми е кеф и така го правя.

Утре мога да си сглобя един кенеф за да му съдирам гъза на Калояново ама тва не е нещо за което имам желание. Аз ценя качествените неща, макар и по-малко и по-рядко. За мен нещата не се измерват в скъсани гуми.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 20 Дек 2012, 19:32

ръб написа:Наклони ще гледам като стигна нивото на язов и компания.

Ами то трябва да има откъде да се почне. Но това не значи да се пренебрегват такива основни неща. Не знам как ги преценяваш наклоните и сходимост на око, но тия спестени 35-40лв. никога няма да те докарат до нивото на Язов. Да - сега ще кажеш, че той е почнал с Жигула... ама бас държа, че тия неща са му били в главата и ги е мислил. Аз за това се кефя на разни хлапета, дето идват да им регулираме ладите и да им правим наклони и сходимост. Такава кола имат - такава карат. Ама тя все пак е нужно да покрива някакви критерии, за да се ползва за спорт. Тъй че го приеми като съвет. Ентусиазъм имаш, ама влез в дрифтинг форума да видиш какво коментират там. Нещо, което многократно сме казвали и тук - с пръдня боя не става.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 20 Дек 2012, 19:40

тука не става въпрос за пари. става въпрос за начин на мислене.
аз пружини от волга никога няма да си сложа. просто щях да карам по-ефтина кола.
аз и за това в момента карам "по-ефтина" кола именно поради тази причина.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 20 Дек 2012, 19:42

Тая тема е просто е култова :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 20 Дек 2012, 19:43

Евала бум_бум но мен не ме кефи идеята дя хвърля 15тина бона в колата и да и се изкефя веднъж за цяла година ако ще и  на ебису да карам. Предпочитам да карам повече неистинска кола на неистински писти. Но това явно ме прави по-малко човек. Плюс това колата си правя сам. За мене това е едно от най-важните и качества - досега основен ремонт на мотор не бях правил. Но и това стана. 390 метра с 170 терминална. С неистинска кола с неистински части с моите две ръце без реномирани сервизи майстори и тунери. Както и много часове фън и усмивки.

По темата - ако имах средства щях да си взема истинско окачване. Няма да карам jom diederichs или fk. Дано това да ме прави мааалко по-малко неентусиаст ;)

ПредишнаСледваща

Назад към E36